رضا رمضانی در گفتگو با اصحاب رسانه و خبرنگاران با بیان اینکه اکنون دشت کاشمر، ریوش، درونه، بردسکن و بخشهایی از عطائیه، سنگرد، ازغند و فیضآباد نیز از جمله شهرستان های تحت پوشش امور آب کاشمر هستند، گفت: متأسفانه دشت کاشمر جزو دشت های ممنوعه بحرانی خراسان رضوی است.
وی با بیان اینکه این دشت با افت سطح آب زیرزمینی و کسری مخزن مداوم در هر سال مواجه است، افزود: هیدروگراف واحد دشت که زبان گویای هر دشتی است وضعیت روند نزولی سطح آب زیرزمینی و کسری مخزن را در این دشت و همچنین در دشت های مجاور که تحت پوشش کاشمر هستند نشان میدهد.
رمضانی از کاهش ۹۱ درصدی بارندگی سال جاری به نسبت سال گذشته و همچنین کاهش ۹۴ درصدی بارندگی به نسبت دوره آماری خبر داد و گفت: وضعیت بیلان آب های سطحی بسیار ناگوار است.
وی خشک شدن چشمه ها، قنوات و کاهش آبدهی چاهها را از اثرات خشک سالی دانست و افزود: یکی از قنوات پرآب که قنات سسفد کاشمر بود متأسفانه خشک شده است.
در این نشست همچنین مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی حضور داشت از خالی بودن ۷۴ درصدی حجم مخازن سدهای این استان خبر داد.
کاظم جم با بیان اینکه ۸۳ درصد منابع آبی استان خراسان رضوی در بخش کشاورزی مصرف میشود، عنوان کرد: به دلیل اینکه بیشتر اقتصاد استان وابسته به کشاورزی و باغداری است این کمبود بارش ها بخش های شرب و صنعت را نیز متأثر خواهد کرد.
منبع:پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۱۲/۱۲