معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در این خصوص گفت: به منظور توانمندسازی جوامع محلی و استفاده از دانش بومی بهره برداران منابع آب زیرزمینی در احیا و تعادل بخشی پروژه فوق از طرف شرکت مدیریت منابع آب ایران برای ۴ دشت در ۴ استان کشور شامل خراسان رضوی، فارس، کرمان و همدان تعریف و تصویب شد.
“محمدعلی نعمت نژاد” افزود: این پروژه با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و سازمان تعاونی روستایی استان و مشارکت بهره برداران به مدت ۳ سال از دی ماه سال ۹۶ تا سال ۹۹ در دشت نیشابور اجرا میشود و هدف آن مشارکت جامع و پایدار ذینفعان و بهره برداران منابع آب زیرزمینی در احیا و تعادل بخشی دشتهای پایلوت است.
وی با اشاره به بحران آب و نابودی دشتها و در نتیجه آن به مخاطره افتادن معیشت و زندگی بهره برداران گفت: تغییر رفتار مبتنی بر آگاهی در استفاده از منابع آب برای همه افراد به ویژه مسئولان مرتبط و بهره برداران (چاه داران) ضرورت دارد.
نعمت نژاد گفت: نتایج اجرای این پروژه در سایر دشتهای استان خراسان رضوی توسط مردم و با همکاری شرکتهای بومی تعمیم داده خواهد شد؛ و امیدواریم با اجرای این پروژه تغییر شگرفی در نحوه بهره برداری از منابع آب زیرزمینی حاصل شود.
این پروژه توسط شرکت مشاور بومی و با استفاده از فنون فراتسهیل گری کارشناسان ژاپنی در مدت ۳ سال در دشت نیشابور اجرایی میشود؛ و حداقل ۱۵۰ کارشناس دولتی، تشکلهای مردم نهاد و بیش از ۳ هزار کشاورز ضمن آموختن دانش پایه آب و خاک نتایج آن را در مزرعه اجرا خواهند کرد.
منبع:پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۱۰/۲۳