سرپرست شرکت آب منطقهای همدان گفت: ۳۴۷۸ دستگاه کنتور هوشمند آب وبرق بر روی چاههای مجاز استان همدان نصب شده که بیشترین آنها مربوط به دشت رزن – قهاوند است.
منصور ستوده در شورای حفاظت از منابع آب استان گفت: از ابتدای اجرای طرح احیاء وتعادل بخشی تاکنون تعداد ۲۴ جلسه شورای حفاظت از منابع آب استانی و تعداد ۱۲۷ جلسه شهرستانی با موضوعات مختلف ازجمله انسداد چاههای غیرمجاز، جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجاز، نصب وراه اندازی کنتورهای هوشمند آب وبرق برروی چاهها، تشکیل وراه اندازی گروههای گشت وبازرسی و توقیف دستگاههای حفاری غیرمجازوطرح احیاء وتعادل بخشی منابع آب زیرزمینی برگزار شده است.
وی افزود: در مجموع تاکنون تعداد ۱۵۱ جلسه شورای حفاظت از منابع آب در استان و شهرستانها برگزار شده است.
ستوده تصریح کرد: در سال ۹۵ تعداد ۸۶۹ حلقه از چاههای غیرمجاز ودارای حکم قضائی با حجم آب صرفهجویی شده بیش از ۵۶ میلیون مترمکعب وعمق انسداد ۲۸ کیلومتر پرو مسدودشده است و از آغازسال ۹۶ تاکنون تعداد ۳۴۴ حلقه چاه غیرمجاز دارای حکم قضائی با حجم آب صرفه جویی شده بیش از ۱۶ میلیون مترمکعب و عمق انسداد هشت هزار و ۵۰۰ متر پرومسدود شده است.
وی تاکید کرد: در مجموع از ابتدای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی تاکنون تعداد ۲۵۷۴ حلقه چاه غیرمجاز با حجم آب صرفهجویی شده بیش از ۲۱۲ میلیون مترمکعب وعمق انسداد ۹۰ هزار و ۵۰۰ متر پر و مسلوب المنفعه شده است.
ستوده تصریح کرد: جلوگیری از اضافه برداشت چاههای مجازنیز در دستور کار این شرکت قرارگرفته و از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۱۱۳ چاه مجاز دارای اضافه برداشت شناسایی و پیگیری لازم برای پرداخت خسارت به آبخوان و جریمه اضافه برداشت وهمچنین نصب کنتورو اصلاح منصوبات بهعمل آمده است.
وی افزود: در مجموع تعداد ۳۴۷۸ دستگاه کنتور هوشمند آب وبرق بر روی چاههای مجاز استان همدان نصب شده که بیشترین آنها مربوط به دشت رزن – قهاوند است.
ستوده ادامه داد: تعهد ما برای نصب کنتور در سال جاری تعداد ۴۰۰ دستگاه بوده است که تاکنون تعداد ۳۲۳ دستگاه نصب شده که پیشرفت ۸۱ درصدی نسبت به تعهد نصب را نشان میدهد.
سرپرست شرکت آب منطقه ای همدان با اعلام اینکه سد اکباتان همدان ذخیره خوبی را دارد، تصریح کرد: حجم سد اکباتان در حال حاضر به ۱۳ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
ستوده گفت: خوشبختانه در فصول غیرزراعی سال آبهای سطحی مربوط به رودخانههای دره مرادبیگ، خاکو و عباس آباد برای مصارف شرب مورد استفاده قرار میگیرد که میزان برداشت از سد اکباتان را کاهش میدهد.
در پایان “محمودرضا عراقی” معاون امور عمرانی استاندارهمدان با تاکید بر تشکیل مستمر جلسات شورای حفاظت از منابع آب استان و شهرستانها گفت: موضوع حفظ و حراست از منابع آبی استان باید در این شورا مطرح و موارد ذیل توسط شرکت آب منطقه ای با همکاری سایر دستگاههای اجرایی از قبیل سازمان جهاد کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی، شرکت نفت، شرکت توزیع نیروی برق و … پیگیری و اقدام شود.
منبع:پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۰۹/۱۴