میزان مصرف شبانه روز هر فرد در شهرهای خراسان رضوی ۳۰ لیتر از متوسط کشور کمتر است.
این مطلب را مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در بیست و ششمین جلسه کمیته مدیریت بحران آبفای استان که با حضور مدیر کل مدیریت بحران استانداری برگزار شد اعلام کرد. حسین اسماعیلیان با اشاره به افزایش تولید آب شرب شهرهای استان به جز مشهد به میزان ۱٫۸ درصد در شش ماهه اول سال جاری نسبت به سال گذشته، این افزایش را در مقایسه با متوسط رشد حدود ۲٫۵ درصد مناسب ارزیابی و میزان مصرف آب هر فرد در هر شبانه روز را ۱۲۰ لیتر اعلام کرد و متذکر شد: با وجود پائین بودن این میزان مصرف در مقایسه با متوسط ۱۵۰ لیتر کشور، موقعیت اقلیمی و منابع آبی استان ایجاب میکند میزان مصرف آب بر اساس کف استانداردهای وزارت نیرو کاهش یابد.
در این جلسه پس از پخش کلیپ اقدامات راهبردی آبفای استان برای گذر موفقیت آمیز از تنش آبی تابستان سال ۹۶ و همچنین برنامههای شرکت جهت عبور از تابستان ۹۷، مدیر عامل آبفای خراسان رضوی با اظهار نگرانی از وضعیت منابع تأمین آب ۷۳ شهر تحت پوشش افزود: هرچند با وجود مشکلات عدیده سالهای اخیر، این شرکت موفق شد با برنامه ریزی منجسم و تلاش و همت بالای همکاران، شرایط سخت تأمین آب در دو سال گذشته را بدون حتی قطع آب و یا نوبت بندی پشت سر بگذارد ولی متاسفانه این شرایط به دلیل استمرار پدیده خشکسالی، افت سفرههای زیر زمینی، برداشتهای بی رویه و کاهش آبدهی سالانه چاهها به میزان ۶ درصد پایدار نیست.
وی با بیان اینکه ۳۰ شهر استان در تابستان ۹۶ درگیر تنش آبی بود که این رقم در تابستان آینده هم همین تعداد خواهد بود، گفت: ۱۰ شهر دارای وضعیت قرمز در تابستان سالجاری در نتیجه اقدامات فنی عمرانی تأمین آب از جمله حفر و جابحایی چاهها، احداث مخازن ذخیره آب و خطوط انتقال در سال قبل و ادامه آن در سال جاری به سه شهرکاهش یافته ودر مقابل به تعداد شهرهای با وضعیت زرد (حالت هشدار) افزوده شده است.
وی با بیان اینکه اقدامات تأمین آب کمی و کیفی مورد نیازمشترکان با وجود کمبود منابع مالی انجام شده است، خواستار رفع این مشکل از طریق تخصیص منابع مواد ۱۰ و ۱۲ ویژه آب شهرها و پرداخت نقدی اعتبارت تنش آبی و خشکسالی برای اجرای طرحها و پروژههای تأمین آب شد.
در ادامه مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی از وابستگی ۸۰ درصد این استان به منابع آب زیر زمینی به عنوان یک مشکل نام برد که باعث عدم وارد آمدن “شوک” به مسئولان و مردم شده است.
حجت علی شایانفر حوادث را از منظر زمان وقوع به دو دسته “ناگهانی و تند” مانند سیل وزلزله و”تدریجی و کند” همچون بیان زایی و خشکسالی تقسیم کرد که رخداد اول منجر به ایجاد شوک در جامعه میشود ولی نسبت به مورد دوم حساسیت لازم وجود ندارد که همین موضوع باعث بروز بحران آب در استان شده است.
وی نگاه دولت به “بحران آب “را خوب توصیف کرد و متذکر شد: بحران آب به ویژه در خراسان رضوی جدی ولی ازنوع بحرانهای ساکت است که متاسفانه عامل شوک ندارد.
وی قول داد مطالب ودرخواست های مطرح شده در جلسه را در قالب یک گزارش همراه با پیشنهاد، به محمد مقدوری معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری ارائه دهد.
در پایان این نشست مدیرکل مدیریت بحران استانداری و هیئت همراه از تجهیزات آزمایشگاه کنترل آب ستاد آبفای خراسان رضوی بازدید و با روند و نحوه کنترل منابع آب شرب استان آشنا شدند.
منبع:پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۰۸/۲۰