مدیرعامل آبفای خراسان رضوی گفت: حجم تاسیسات آبی شهرهای این استان ۲٫۵ برابر جمعیت تحت پوشش است.
“حسین اسماعیلیان” افزود: این آمار از تامین آب ۷۳ شهراستان از نقاط دور دست و با چندین مرحله پمپاژ حکایت دارد که هزینه تولید آب را هم نیز افزایش داده است.
وی میزان تولید آب درنیمه اول امسال را بیش از ۹۱ میلیون مترمکعب اعلام کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱٫۷ درصد افزایش نشان می دهد.
به گفته وی مصرف آب در ۶ ماه اول سال ۹۵ حدود ۵۷ میلیون مترمکعب بود که در سالجاری با ۸/۵ درصد افزایش به بیش از ۶۰ میلیون مترمکعب رسید.
وی منابع تولید آب در استان را ۴۰۶ حلقه چاه فعال دانست که از این تعداد ۴۰۰ حلقه کنتورگذاری شده است و مابقی تا پایان امسال و تمامی مخازن ذخیره آب هم تا سال ۹۷ کنتور دار خواهد شد.
اسماعیلیان این اقدام را به منظور واقعی شدن آمار تولید و مصرف آب دانست و گفت: هر شهروند تحت پوشش در شبانه روز ۱۵۰لیتر آب مصرف میکند که با توجه به وضعیت بحرانی منابع تولید در حد بالایی قرار دارد و لازم است به کف مصرف یعنی ۷۰ لیتر کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در ادامه اعلام کرد: درحالی که سه درصد جمعیت شهری کشور در حوزه عمل این شرکت قرار دارند ولی حجم تاسیسات آب شرب موجود دو و نیم برابر بیش از شاخص جمعیت است.
وی اولویت آبفا را با توجه به سیاستهای وزارت نیرو و شرکت مهندسی تامین آب پایدار و عبور از تنش آبی دانست و با بیان اینکه این شرکت از هم اکنون در حال برنامه ریزی تامین آب برای سال ۹۷ است، افزود: تنها راهکار مقابله با تنش های آبی با وجود دشت های بحرانی، کاهش منابع آب زیرزمینی توسعه و صنعتی شدن شهرها و پدیده مهاجرت برنامه ریزی در جهت مدیریت مصرف و کاهش آب بدون درآمد است.
منبع:پاون کد خبر:- تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۰۷/۱۹