پایگاه خبری تحلیلی آب ایران: بارش های ناگهانی و خشکسالی دو نمونه از بارزترین نوسانات در آب و هوای ایران است که به گفته ی اقلیم شناسان تکرار و تداوم آن ها، نشان دهنده وقوع پدیده ی “تغییر اقلیم” در کشور است؛ این موضوع دستمایه گزارش تصویری شده است که در پایگاه نشریه “تایم” منتشر شده است.
فعالیت های بشری و مصرف انرژی های فسیلی از مهم ترین عوامل وضعیت جو و تغییرات اقلیمی بوده و در صورت ادامه روند موجود، تغییرات اقلیمی شدیدی (به صورت گرمایش جهانی) در دهه های آینده به وقوع خواهد پیوست. براساس شبیه سازی مدل های اقلیمی انتظار می رود تا سال ۲۱۰۰ میلادی (طی ۸۵ سال آینده) دمای کره زمین یک تا ۵٫۳ درجه سانتیگراد افزایش یابد.
بدیهی است تغییرات اقلیمی آسیب هایی را در حوزه های مختلف چه در سطح جهانی و چه در سطح ملی کشورها به همراه خواهد داشت. جدی ترین اثرات تغییرات اقلیم در ایران در دهه های آتی بر نزولات جوی، منابع آب، وضعیت بهداشت، تنوع زیستی و… منعکس خواهد شد. براساس نتایج شبیه سازی های انجام شده، ایران از جمله کشورهایی است که طی دهه آتی با افزایش دما، کاهش میزان بارش، کاهش روزهای یخبندان و افزایش روزهای داغ مواجه خواهد شد.
در همین رابطه پایگاه نشریه “تایم” در گزارشی مصور موضوع تغیرات اقلیمی در ایران را مورد توجه قرار داده است.
منبع:تایم کد خبر: ۳۲۷۲۰تاریخ انتشار:۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶