علیمراد اکبری امروز در مراسم افتتاحیه اولین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و ادوات کشاورزی و سیستمهای نوین آبیاری و صنایع وابسته اظهار کرد: به ازای هر هکتار اجرای سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی کشور حدود ۴ هزار و ۴۰۰ مترمربع آب صرفه جویی میشود.
وی افزود: در حال حاضر توانستهایم ۹۰ درصد ادوات و تجهیزات مورد نیاز برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری و تحت فشار را در کشور تولید کنیم و تنها برای بخش اندکی از لوازم هوشمند و قطره چکان های خاص که با فناوریهای نوین روز تولید شدهاند واردات داریم.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: اجرای پروژههای مشترک سیستمهای نوین آبیاری در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است به طوری که اکنون توانستهایم در شرایط پس از اجرای برجام با برخی کشورهای اروپایی وارد مذاکره شویم همچنین فعالیت خود را با کشور چین آغاز و انتقال تکنولوژی انجام دادهایم.
اجرای سیستم نوین آبیاری تیپ با کمک چین
اکبری تصریح کرد: با همکاری یک شرکت چینی کارخانه مشترکی در ایران تأسیس شده تا بتوانیم تجهیزات آبیاری نوین با تکنولوژی روز دنیا را تولید کنیم.
وی اضافه کرد: با شرکت چینی برای اولین بار در ایران سیستم آبیاری تیپ (نواری) را برای محصول برنج تست و اجرا می کنیم.
صرفه جویی ۱۱ میلیارد مترمکعبی آب مصرفی کشاورزی تا پایان برنامه ششم
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: این اقدام باهدف کاهش شدید مصرف آب در کشور تا انتهای برنامه ششم مدنظر است به طوری که برنامه ریزی شده طی این مدت ۱۱ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی کشور صرفه جویی صورت گیرد.
اکبری گفت: برای اجرای هر هکتار از سیستمهای نوین آبیاری حدود ۱۰ میلیون تومان اعتبار نیاز داریم که در برنامه ششم مصوب شده است که حداقل ۸۵ درصد از اعتبارات مورد نیاز اجرایی طرح توسط دولت و به صورت یارانه و بلاعوض تأمین شود.
وی در خصوص همکاری مشترک ایران و چین در بخش سیستمهای نوین آبیاری، گفت: در قراردادی که با شرکت چینی منعقد شده است به میزان یک میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی را تحت پوشش قرار داده است.
از برنامههای اجرای سیستمهای آبیاری تحت فشار سال ۹۵ عقب هستیم
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: درسال ۹۵ دولت برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار ۲۰۰ هزار هکتار برنامه ریزی داشت اما تا به امروز ۴۳ هزار هکتار آن به مرحله اجرایی رسیده و ۶۷ هزار هکتار در حال انجام است.
اکبری اضافه کرد: در سال جاری ۱۰۰ هزار هکتار از اجرای سیستمهای نوین آبیاری عقب هستیم که دلیل این امر تخصیص دیرهنگام اعتبارات است.
وی یادآور شد: در برنامه ششم توسعه نیز مصوب شده است که سالانه ۶ هزار هکتار برای توسعه روشهای نوین آبیاری، سطوح آبگیری و آب بندان به مرحله اجرا درآوریم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در مدیریت منابع آب و مدیریت مصرف و همچنین بخش ماشین آلات و ادوات کشاورزی اقدامات مناسبی در سه سال اخیر انجام شده است به طوری که عرضه تراکتور در سه سال گذشته ۸ برابر سنوات گذشته بوده است که اعتبارات آن از طریق صندوق توسعه ملی در اختیار کشاورزان و بهره برداران قرار گرفته و میگیرد.
اکبری با تأکید براینکه برای اختصاص تسهیلات مورد نیاز ماشین آلات کشاورزی مشکلی نداریم، گفت: بهره وری سبز(بهره وری همراه با حفظ منابع پایه و محیط زیست) مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی در برنامه ششم است.
وی در پایان صحبتهای خود گفت: تا به امروز یک میلیون ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی کشور به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدهاند و بالغ بر ۶ میلیارد مترمکعب آب از این طریق صرفه جویی شده است.
منبع:تسنیم کد خبر: ۶۱۱۸۸۲تاریخ انتشار:۱۷ دی ۱۳۹۵