دکتر اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به گزارشات ارائه شده از وضعیت آب استان سیستان و بلوچستان و مشکلات مردم این استان برای تامین آب شرب، گفت: مردم این استان از نظر تامین آب شرب در وضعیت نامناسبی قرار دارند و باید کاری کنیم که از این وضعیت خارج شده و دغدغه آنها نسبت به تامین آب شرب برطرف شود.
معاون رئیس جمهور در ادامه گفت: باید دغدغه مردم استان سیستان و بلوچستان نسبت به تامین آب شرب برطرف شود.
وی همچنین با اشاره به سفر چندی پیش خود به استان فارس و طرح مشکلات مرتبط با کمبود آب در جلسه شورای اداری این استان، مشکل کمبود آب در استانهای جنوبی را جدی ارزیابی و بر ضرورت توجه ویژه وزارت نیرو برای رفع دغدغه های این استانها تاکید کرد.
معاون اول رییس جمهور با یادآوری اینکه موضوع آب و محیط زیست جزو موضوعات اصلی و محوری در برنامه ششم توسعه و بودجه سال ۹۶ کل کشور قرار دارد، از وزارت نیرو خواست طرح های اولویت دار مرتبط با تامین آب شرب در استان سیستان و بلوچستان و سایر استان ها که وضعیت مشابه دارند را به طور جدی پیگیری کند.
رییس شورای عالی آب، پیشنهادات ارائه شده از سوی وزارت نیرو و استاندار سیستان و بلوچستان برای حل مشکلات تامین آب شرب این استان را مثبت ارزیابی کرد و با اشاره به مشکلات مشابه در استان فارس، خواستار تشکیل جلسه ای با حضور وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه کشور شد تا پیشنهادات و راهکارهای حل مشکل کمبود آب در این استانها و راهکارهای تامین مالی برای اجرای این پیشنهادات را مورد بررسی قرار دهند و در جلسه آتی شورای عالی آب ارائه کنند.
دکتر جهانگیری همچنین با اشاره به گزارش رییس سازمان هواشناسی کشور از وضعیت استانها و شهرهایی که در سال ۹۵ در معرض تنش آبی قرار دارند، تصریح کرد: تامین آب شرب مورد نیاز مردم سراسر کشور از مهمترین اولویت های دولت است و لازم است وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه کشور ظرف دو هفته، پیشنهادات و راهکارهای اجرایی برای حل مشکل تامین آب شرب در استانهایی که با بحران مواجه هستند را تدوین و ارائه کنند.
نماینده معاونت امور آب و آبفا وزارت نیرو نیز در این جلسه گزارشی از سیمای منابع آب استان سیستان و بلوچستان، وضعیت موجود و راهکارهای حل مشکلات کمبود آب ارائه کرد و به تشریح وضعیت استان از منظر کشاورزی، وضعیت و اهداف کمی سدهای استان و وضعیت آب قابل برنامه ریزی ابلاغی در استان پرداخت.
استاندار سیستان و بلوچستان هم ضمن بیان چالش ها و تنگناهای آبی استان، جمع آوری روان آب ها، جلوگیری از تبخیر آب، برق دار کردن چاه های آب و ایجاد شبکه آب شرب را به عنوان پیشنهاداتی برای رفع دغدغه های مردم استان درخصوص کمبود آب مطرح کرد.
در این نشست رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به وضعیت تالاب هامون و آسیب ها و تهدیدات ناشی از آسیب های زیست محیطی این تالاب برای مردم استان سیستان و بلوچستان، گفت: برای حل مسائل تالاب هامون مطالعاتی انجام شده است که باید در کارگروه تخصصی شورای عالی آب بررسی و پس از تصویب برای اجرا ابلاغ شود.
در این جلسه که وزرای نیرو و جهاد کشاورزی و استانداران سیستان و بلوچستان و فارس نیز حضور داشتند، مقرر شد وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه کشور جلسه ای در خصوص پیشنهادات اولویت دار برای رفع دغدغه های آب شرب استانهای سیستان و بلوچستان و فارس، مطالعات صورت گرفته درباره تالاب هامون و نیز سایر استانهایی که در معرض تنش آبی قرار دارند برگزار و نتایج این جلسه را در نشست آتی شورای عالی آب مطرح کنند.
منبع:قدس آنلاین کد خبر:۴۸۹۵۸۳ تاریخ انتشار:سهشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ – ۱۲:۳۱