معضل سرازیر شدن فاضلاب در خیابان های شهر اهواز به فصل خاصی محدود نیست و به علت عدم وجود سیستم دفع فاضلاب مناسب شاهد آن هستیم که مسئولان مربوطه از مُسکن های موقت و بعضا آسیب زننده به محیط زیست استفاده می کنند.
تفاوتی ندارد که تابستان باشد یا زمستان، سال هاست که شهروندان اهوازی برای عبور از خیابان های شهر مجبور به تحمل منظره ناپسند و بوی نامطبوع فاضلاب هستند. خیابان هایی که تحمل آنها در شرایط عادی نیز به علت سرریز فاضلاب، جولان حیوانات موذی و بوی بد سخت است و با کوچکترین بارندگی به یک معضل لاینحل تبدیل می شوند.
امروز نه تنها نبود زیرساخت در مناطق حاشیه شهری باعث به بازی گرفتن سلامت شهروندان شده بلکه مردم و ساکنان در تمام خیابان های مرکز شهر نیز شاهد چنین امری هستند.
مسئولان آبفا در پاسخ به انتقادات مردم و رسانه ها پیرامون این امر مهم و حیاتی از فرسوده بودن زیرساخت ها و کمبود مسائل مالی سخن می گویند درحالیکه به نظر می رسد گسترده شدن مشکل بیش از کمبود منابع مالی به نبود مدیریت صحیح طی مدت زمان طولانی باز می گردد چراکه بی شک عمر احداث زیرساخت ها در بسیاری از کلانشهرها بیش از اهواز است اما در هیچ کدام به علت برنامه ریزی در جهت بازسازی شبکه فاضلاب، این مشکل به اندازه اهواز باعث اختلال در زندگی شهروندان نشده است.
آبفای اهواز همیشه باعث خفت ماست
اسماعیل ارزانی بیرگانی فرماندار اهواز روز گذشته در جلسه شورای سلامت اهواز با اشاره به اینکه آبفای اهواز همیشه باعث خفت ماست، اظهار داشت: اگر مردم حرفی بزنند هم حق با آنها است. در هر منطقه ای که حضور پیدا می کنیم اولین خواسته مردم فاضلاب است و اصلا این وضع درست نیست.
وی خطاب به نماینده آب و فاضلاب اهواز با طرح سئوال از اینکه چرا در مشهد، شیراز و اصفهان فاضلاب به اتمام رسیده است، گفت: گرفتاری های موجود در مدیریت ها است ولی چرا مردم باید گرفتار شوند.
زیبا صالحپور عضو شورای شهرنیز با بیان اینکه نمایندگان مردم اهواز در مجلس راهکاریابی برای معضل فاضلاب را در اولویت کاری خود قرار بدهند، خاطر نشان کرد: معضل فاضلاب اهواز علاوه بر سرزیر شدن در روزهای بارانی در تابستان نیز این مشکل وجود دارد، که این وضعیت میتواند خطر جدی برای سلامت و بهداشت مردم باشد.
وی افزود: اکثر مناطق کلانشهر اهواز با این معضل مواجه هستند و با توجه به سیستم دفع قدیمی این شهر و افزایش ساخت و سازها نیاز شدید به تغییر این سیستم آلوده را مشاهده می کنیم.
صالح پور گفت: شکل سیستم دفع فاضلاب شهر اهواز نیازمند یک بودجه ملی است که فقط نمایندگان مردم در مجلس توانایی تامین این بودجه را دارند.
۱۰۰۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح جامع فاضلاب
غلامرضا براتی مدیرعامل شرکت آبفا اهواز اظهار کرد: در حال حاضر طرح جامع فاضلاب تدوین شده اما این کار نیاز به منابع زیادی دارد که براساس برآوردهای ما برای بحث آب و فاضلاب نیاز به یک هزار میلیارد تومان داریم. تأکید مسئولان آبفای کشور جذب منابع خارجی است و به همین دلیل ما به دنبال جذب منابع خارجی برای برطرف کردن این مشکلات هستیم چون در وضعیت فعلی جذب منابع دولتی مقدور نیست.
وی میگوید: عدم هماهنگی در حوزه مدیریت شهری یکی از مشکلات جدید اداره آبفا است؛ مثلاً ایجاد آشپزخانهها در کلانشهر اهواز رواج یافته و مشکل ما ورود چربی حاصل از این آشپزخانهها به شبکه فاضلاب سبب افزایش گرفتگی میشود که اگر هماهنگی بود این مشکل با ایجاد یک حوضچه کوچک برطرف میشد.
یکی از فروشندگان ساکن در خیابان علم الهدی که از خیابان های فرعی سلمان فارسی است، روز گذشته به خبرنگار هورنیوز در همین خصوص گفت: این مشکل چندین ساله جدا از آنکه سلامت و آسایش ما را به خطر انداخته بر میزان جذب مشتریان هم تأثیر گذاشته است.
وی توضیح داد: هر از چندگاهی فاضلاب این منطقه سرازیر می شود و فروشنده ها نیز که از پیگیری و حل مشکل توسط مسئولان نا امید شده اند، تلاش می کنند تا با انداختن کارتن باعث جذب فاضلاب و عدم ورود آن به مغازه ها شوند که همین امر چهره ناپسندی ایجاد و خریداران را از ورود به مغازه ها باز می دارد.
معضل سرازیر شدن فاضلاب در خیابان های شهر اهواز به فصل خاصی محدود نیست و به علت عدم وجود سیستم دفع فاضلاب مناسب شاهد آن هستیم که مسئولان مربوطه از مُسکن های موقت و بعضا آسیب زننده به محیط زیست استفاده می کنند که این امر باعث به خطر افتادن سلامت شهروندان شده است.
منبع:هورنیوز کد خبر:۵۳۷۴۸ تاریخ انتشار:۳۰ آذر ۱۳۹۵ – ۱۱:۳۸