معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه آب معدنی های گران قیمت بیشتر جنبه سودجویانه دارند، گفت: این آب ها برای همه مفید نیستند.
مهران ولایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص بازار داغ برخی برندهای لوکس آب معدنی های گران قیمت گفت: این آب های معدنی عناوینی مانند داشتن مواد معدنی خیلی قوی و متفاوت و نظایر آن را برای بازار گرمی با خود یدک می کشند غالب تبلیغات از این قبیل که فروشندگان چنین آب معدنی هایی بیان می کنند صرفا جنبه سودجویی و کلاه برداری دارد.
وی با اظهار بی اطلاعی از فروش آب معدنی های چند ۱۰ هزار تومانی در برخی فروشگاه ها و سوپرمارکتهای شهر تاکید کرد: قطعا این موضوع نیازمند بررسی های بیشتری است و باید پروانه مندرج روی این اقلام در لیست محصولات غذایی وارداتی سازمان غذا و دارو توسط خریداران تطبیق داده شوند.
ولایی تصریح کرد: البته شاید وارداتی بودن این برندها علت گرانی آنها محسوب شود اما وجود املاح معدنی دلیلی بر گرانقیمتی آب معدنی ها نیست و جولان سودجویی ها در این زمینه بیشتر می تواند قیمت های قابل توجه آنها را توجیه کند.
به گفته معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ طبق کتاب کدکس که یک منبع علمی معتبر در جهان است، به طور کلی به آبهای زیر زمینی بکر و کاملا دور از منابع آلوده را به علت داشتن املاحی مختلف از جمله پتاسیم و کلسیم، آب معدنی می گویند که منابع معدنی یا بسترهای زیر زمینی مختلفی است که نوع املاح، این آب ها را نسبت به سایر آب های معدنی متفاوت می کند.
وی تاکید کرد: این وجه تمایز آبهای معدنی است، اما این آب ها برای همه از جمله افراد مستعد سنگ کلیه مناسب نیستند زیرا املاح معدنی موجود در آنها می تواند شانس تولید سنگ های کلسیمی را در مبتلایان به سنگ کلیه چند برابر کند.
ولایی اظهار داشت: آب آشامیدنی ساده سالم ترین و بی ضرر ترین نوع آب ها است اما علاقهمندان به مصرف آب معدنی بهتر است قبل از استفاده علاوه بر جویا شدن علت اصلی گرانی این آب ها از میزان املاح مندرج، پروانه و تاییدیه سازمان غذا و دارو بر روی بطری های این نوشیدنی ها مطمئن شوند .
منبع:کواره کد خبر:- تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۰۹/۱۵