شرقی ترین استان هرمزگان با بحران آب و خشکسالی جدی روبهرو است و شهرستان بشاگرد امسال وارد دهمین سال خشکسالی شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خشکسالی معضلی است که هر ساله بسیاری از نقاط جهان را تحت تأثیر قرار میدهد،معضلات اقتصادی و اجتماعی نیز از دیگر پیامدهای خشکسالی است وقوع خشکسالی اثرات فراوانی بهدنبال دارد که از آن جمله میتوان به خشکیدن چشمهها، رودخانهها، پایین رفتن سطوح آبها در مخازن، سدها و آبهای زیرزمینی اشاره کرد.
یکی از تبعات نامطلوب خشکسالی که کمتر مورد توجه جامعه قرارمیگیرد، افزایش وسعت بیابانها یا بیابانزایی است، معضلی که بسیاری از کارشناسان از آن بهعنوان بزرگترین معضل آینده یاد میکنند و هر ساله نگرانی درباره کمبود آب و بحران خشکسالی در شهرستان بشاگرد مطرح است و نگرانیها برای کمبود آب و قطعی و جیره بندی آن در بشاگرد افزایش پیدا میکند.
برای این که بتوانیم برمشکل کمآبی و بیآبی در بشاگرد غلبه کنیم باید در زمینه مدیریت مصرف سرمایهگذاری کنیم، یعنی باید به جای مدیریت تأمین به سمت مدیریت مصرف و تقاضا حرکت کنیم و در زمینه مدیریت مصرف باید به این نکته توجه داشت که میزان مصرف آب در کشور ما دو برابر استانداردهای جهانی است.
چند سالی است شهرستان بشاگرد و ۱۷۰ روستای آن با پدیده خشکسالی روبهرو است، بیشتر روستاهای شهرستان به قنوات و چشمهسارها و بارندگی وابسته هستند که متأسفانه روستاهای این شهرستان در وضعیت بحرانی تری قرار دارند.
عمق بحران کم آبی در شهرستان بشاگرد به حدی است که باید از هم اکنون برای آن چاره اندیشی کرده و آگاهی های لازم را در اختیار مردم قرار دهیم چرا که هر برنامه برای کاهش مصرف آب و مدیریت منابع آبی بدون مشارکت مردم به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
به طور قطع برنامه ریزی و آگاهی رسانی دیرهنگام می تواند ضربه های جبران ناپذیری را وارد کرده و بحران عمیق تر را پیش روی ما قرار دهد و در صورتی که تصور کنیم حتی با بارش های زیاد در یک سال سیراب می شویم نیز در توهم بسر می بریم و مدیریت بحران منابع آبی ما باید دائمی و مستمر باشد که در این خصوص باید مسئولان مربوطه تدبیری بیاندیشند.
علی رحمت زاده مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان بشاگرد گفت: در شهرستان بشاگرد ۶۶ روستا وجود دارد که فاقد شبکه آب رسانی هستند و هیچگونه خدمات رسانی به این روستاها نشده است و فقط ۱۰۰ روستا در این شهرستان از این خدمات بهره مند هستند.
رحمت زاده اظهار داشت: آب بسیاری از روستاهای شهرستان بشاگرد از چشمه های دائمی تامین می شود. و فاصله لوله کشی آب در برخی از روستاها حتی به ۱۰ کیلومتر هم می رسد.
وی افزود: در برخی از روستاها که شبکه آبرسانی ندارند و دچار کم آبی هستند ما مجبور هستیم به صورت سیار به این روستاها آب ببریم و متاسفانه در شهرستان بشاگرد تنها یک تانکر آبرسانی داریم که این موضوع مشکلات آب و فاضلاب شهرستان را چند برابر می کند.
مدیر آب و فاضلاب روستایی بشاگرد ادامه داد: بارگیری تانکر آبرسانی از سد جگین صورت می پذیرد و باید فاصله ۷۰ کیلومتری طی شود تا آب به مردم روستاها برسد و این امر هزینه هایی را به دنبال دارد و مردم در بحث آبرسانی سیار هزینه هایی را بپردازند که این هزینه ها هم زیاد نیست.
علی رحمت زاده همچنین گفت: یک تانکر آبرسانی در شهرستان بشاگرد بسیار کم است و ما از شرکت آب و فاضلاب روستایی استان درخواست کرده ایم که در این زمینه با ما همکاری کنند و تانکر های دیگری در اختیار ما قرار دهند تا خدمات رسانی به مردم بشاگرد بهتر صورت بگیرد.
رحمت زاده بیان داشت: ۱۹ پروژه آبرسانی در سال ۹۰ در این شهرستان شروع به کار کرده است که متاسفانه همه این پروژه ها نیمه کاره رها شده و هنوز بلاتکلیف هستند.
نباید فراموش کنیم که علاوه بر مسئولیت ما در برابر نعمت های الهی و استفاده درست از آنها، در قبال نسل های آینده نیز مسئولیت سنگینی بر دوش همه ما است و آیندگان نوع رفتار و دوراندیشی ما را به قضاوت می نشینند.
منبع:بشاگرد نیوز کد خبر:۹۲۷۸۶۰ تاریخ انتشار:۱۳۹۵/۰۸/۰۱