رئیس موسسه آموزشی علمی کاربردی صنعت آب و برق با تاکید بر جای خالی صلاحیت حرفهای در صنعت آب و برق گفت: این طرح با همکاری توانیر و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در دست انجام است.
دکتر “داود توکلی” رئیس موسسه آموزشی علمی کاربردی صنعت آب و برق با اشاره به طرح صلاحیت حرفهای که بهرغم پیشینه طولانی در همه بخشها پیاده نشده است، اشاره کرد و افزود: این طرح در سازمان نظام پزشکی و نظام مهندسی ساختمان در حال اجرا است، ولی در نظام صنعتی بهطور کامل اجرایی نشده است.
وی با تاکید بر لزوم اجرای طرح صلاحیت حرفهای در صنعت آب و برق تصریح کرد: صلاحیت حرفهای تمام افرادی که در صنعت آب و برق مشغول به خدمت هستند، از اپراتور ساده شرکت آب و فاضلاب یا برق گرفته تا مهندس ارشد اتاق کنترل نیروگاه، همه بایستی به نحو شایسته ای احصا، پایش و تأیید شود.
توکلی ادامه داد: این کار مستلزم این است که در این خصوص یک کار پژوهشی قوی انجام شود و هم اکنون با شرکت توانیر و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در حال همکاری هستیم.
وی از اجرای طرح آموزش تعالی مدیران ویژهمدیران ارشد شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو در موسسه علمی کاربردی صنعت آب و برق خبر داد و گفت: دو سال است که مرکز آموزش تعالی مدیران در این موسسه تأسیس شده تا آموزشهای مورد نیاز را به اعضای هیات مدیره، مدیران عامل و ارشد شرکتها ارائه کند.
توکلی تعداد شرکتهایی را که مستقیماً با وزارت نیرو همکاری دارند بالغ بر ۲۵۰ شرکت دانست و افزود: در این طرح مجموعهای بالغ بر ۲۵۰۰ نفر از مدیران شرکتها که موتور محرکه و تصمیمساز در صنعت آب و برق هستند، مورد آموزش قرار خواهند گرفت.
رئیس موسسه آموزشی علمی کاربردی صنعت آب و برق تاکید کرد: موسسه آموزشی علمی کاربردی صنعت آب و برق، سال تحصیلی ۹۶-۹۵ را با رویکرد آموزش مدیران در این موسسه آغاز کرده است.
وی با اشاره به اینکه در کشور دو نظام آموزشی شامل نظام آموزش کلاسیک دانشگاهی و نظام آموزشی مهارتی، ذیل نظر دانشگاههای جامع علمی کاربردی مشغول فعالیت هستند، گفت: نظام آموزشی دانشجویان علمی کاربردی به صورت ناپیوسته در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد به تربیت دانشجو فعالیت دارد.
رئیس موسسه آموزشی علمی کاربردی صنعت آب و برق با بیان این مهم که موسسه مدیریت وزارت نیرو در دولتهای قبل مورد بیمهری قرار گرفته و متوقف شده بود، گفت: این موسسه هماکنون با اخذ مجوزهای لازم و رأی دیوان عدالت اداری کار خود را از سر گرفته تا بتواند در مقاطع تحصیلات تکمیلی و آموزش مدیران، فعالیتهای آموزشی خود را آغاز کند.
وی با اشاره به اینکه در موسسه آموزشی علمی کاربردی، مرکزی تحت عنوان مرکز مطالعات سازمان و ساختار سازمانی ایجاد شده است که میتواند پشتوانه نیازسنجی و مطالعه روی روشهای انتقال نوین دانش و تکنولوژی و مهارت باشد، گفت: بحث دانش که با روشهای متعارف پژوهشی حاصل میشود بسیار مهم است، ولی بحث مهارتی روشهای پیچیدهتری دارد، به همین خاطر مرکز مطالعات ساختار سازمانی هم اینک در حال انجام این کار پژوهشی است.
رئیس موسسه آموزشی علمی کاربردی صنعت آب و برق با اشاره به اینکه ۲۰ تا ۲۵ درصد فعالیتهای این موسسه در خصوص دانشجویانی است که آموزش آنها منجر به اخذ مدارک تحصیلی میشود، گفت: بیش از ۷۰ تا ۷۵ درصد آموزشهای بعد و حین خدمت و آموزشهای تکنولوژیهای جدید، الزاماً به مدارک تحصیلی ختم نمیشود، اما اخذ گواهینامه صلاحیت حرفه ای برای این افراد باعث میشود که به سهولت بتوانند جذب بازار کار شوند.
منبع:برق نیوز کد خبر: ۱۸۱۹۵تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۵ – ۱۴:۴۳