مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: مشکل اصلی این استان در حوزه آب تامین و مدیریت مصرف آن است که باید با نگاه معقول مصرف استاندارد آب در میان مردم به باور تبدیل شود.
به گزارش تنگستان نما،کیقباد یاکیده روز دوشنبه در همایش استانی ‘بحران آب، فرصت ها و چالشها’ در پژوهشسرای متقین شهر برازجان افزود: اثرات کم آبی نه تنها در حوزه زیست محیطی جبران ناپذیر است بلکه مشکلات اجتماعی و توقف رشد اقتصادی را نیز بدنبال دارد.
وی اضافه کرد: از جمله مشکلاتی که در حوزه آب در استان بوشهر وجود دارد بحث تامین آن است که با تلاش مسئولان استانی از طریق خرید تضمینی آب و جلب سرمایه گذار برای تاسیس آبشیرین کن بدنبال کاهش این مشکل هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به اینکه مشکل اصلی استان بوشهر تامین آب نیست بلکه نبود مدیریت مصرف آن است، یادآور شد: در بحرانی ترین روزهای آب استان در موضوع تامین آب آشامیدنی در هر نقطه ای از لحاظ استاندارد، میزان آب کافی بوده است اما مدیریت مصرف آن معقول نیست.
یاکیده بیان کرد: برای اصلاح و بهبود نگاه ما به مصرف آب، راههای زیادی وجود دارد که در مرحله اول باید فراموش کنیم که قیمت آب ارزان است و مانند کالاهای دیگر و حتی بیشتر از آنها آب را ارشمند بدانیم زیرا در واقع زندگی ما در گرو آن است.
امام جمعه برازجان در این همایش گفت: با توجه به افزایش مصرف آب و کاهش منابع آبی باید برای نگهداری و ذخیره سازی روان آبها و ذخایر زیرزمینی چاره اندیشی اصولی صورت گیرد.
حجت الاسلام حسن مصلح افزود: در مورد آب کشاورزی نیز باید شیوه آبیاری از سنتی به نوین تغییر کند.
فرماندار دشتستان نیز گفت: دولت تدبیر و امید با اعتقاد ویژه به تقویت و ایجاد منابع آب برای اصلاح خطوط انتقال آن نیز تلاش زیادی دارد.
ارسلان زارع افزود: ۱۷۰میلیارد ریال از اعتبارات سال جاری شهرستان دشتستان به فصل منابع آب اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: همچنین در بحث آب کشاورزی نیز اقدامات بسیار خوبی از جمله اجرای طرح پایلوت اصلاح آبیاری در منطقه آبپخش با هزینه ۱۰۰میلیارد ریال اعتبار در دست اجراست تا شیوه سنتی آبیاری نخیلات تبدیبل به شیوه نوین شود.
زارع ادامه داد: به لحاظ بهداشتی در حوزه آب شرب از بهداشت و استاندارد لازم برخوردار هستیم و با توجه به جیره بندی و نوبت بندی آب موارد سلامت و کلرزنی بخوبی و با تلاش متولیان انجام می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این همایش گفت: نمک زدایی و بازیافت آب با توجه به ظرفیت دریا و سایر قابلیت ها در استان بوشهر یکی از چاره های حل بحران آب است.
امیرحسین محوی افزود: درست است که کشور ما با محدودیت منابع آب، سیاست های رشد جمعیت و با توجه به سبک زندگی افزایش نیازمندی ها روبرو است اما دانش هم روز به روز در حال رشد است.
وی یادآور شد: در این ارتباط باید نسبت به روشهای جدید برای استحصال بیشتر آب در زمینه های مختلف دانش کافی داشته باشیم.
محوی بیان کرد: کشور ما هم از لحاظ اقتصادی و هم نیروی انسانی بسیار غنی است، دانشمندان و کسانی که در این زمینه کار می کنند می توانند راهکارهای مناسبی با توجه به شرایط مختلف موجود مربوط به اجتماعات بزرگ و مصرف خانگی چاره اندیشی کنند.
مسئول مرکز تحقیقات مواد زاید و جامد دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: امروز نیاز است هم به لحاظ روشهای عملیاتی و پیشرفته تکنولوژی و هم فرایندهای ساده و ارزان قیمت تصفیه و تولید آب برای رفاه و آسایش مردم تلاش کرد.
محوی ادامه داد: با توجه به برنامه هایی که دولت دارد و سیاست افزایش جمعیتی نظام باید چاره اندیشی کرد و نباید اجازه داد مساله آب به بحران تبدیل شود.
وی بیان کرد: در استانی مثل بوشهر که مجاور خلیج فارس است و این همه منابع آبی دارد نباید با کمبود آب مواجه بود بلکه در کنار فرهنگ سازی برای صرفه جویی در آب، بحث نمک زدایی آب دریا، بازیافت آن و تصفیه فاضلاب ها برای مصارف غیر شرب در برنامه قرار گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: در چرخه آب باید طوری عمل شود که هم نیاز کمی مردم تامین و هم استانداردهای کیفی رعایت شود.
شهر ۱۰۰ هزار نفری برازجان مرکز شهرستان ۲۵۰ هزار نفری دشتستان دومین شهرستان استان بوشهر از لحاظ جمعیت است.
منبع:ایرنا کد خبر: ۷۲۹۱۱تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۷/۶ ۰۲:۳۰:۱۰