وزیر نیرو با ابلاغ احکام اعضای شورای موسسه تحقیقات و آموزش مدیریت وزارت نیرو، احیای این موسسه را پس از پنج سال اعلام کرد که زمینه ساز آموزش های کاربردی برای بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر مدیر در صنعت آب و برق است.
در آیین «زنگ مهر ۹۵» که امروز با رویکرد تبیین برنامه های مرتبط با توسعه توانمندسازی مدیران وزارت نیرو در محل پژوهشگاه نیرو برگزار شد، «حمید چیت چیان» وزیر نیرو احیای موسسه تحقیقات و آموزش مدیریت این وزارتخانه را اعلام کرد.
وی ضمن انتقاد صریح از تعطیلی چندساله این موسسه، اظهار داشت: مدیران پیشین این موسسه خودگردان را که ۱۸ سال از عمر آن گذشته بود، در حالی منحل اعلام کردند که یکهزار و ۱۰۰ نفر مدیر با مدرک کارشناسی ارشد تربیت کرده و در سال آخر فعالیت خود نیز بیش از ۳۵۰ هزار نفر ساعت فعالیت آموزشی داشت .
وزیر نیرو تصریح کرد: موسسه مزبور در چند سالی که تعطیل بود، وزارت نیرو متحمل خسارت های زیادی شد و زمان بسیاری را از دست داد که باید جبران شود؛ در عین حال این موسسه با هدف توانمندسازی مدیران برای پذیرش مسئولیت های کلیدی، حساس و مهم در این وزارتخانه و جانشین پروری تاسیس شد.
چیت چیان یادآور شد: انجام مطالعات وسیع، دریافت نظرات گوناگون افراد خارج از سازمان و طراحی دوره های آموزشی مبتنی بر نیازسنجی در موسسه پیاده شده و به موفقیت های خوبی در سال های گذشته دست یافته و امروز در آغاز حرکت جدید خود، باید با نگاه به آینده تلاش کند تا بر چالش ها و مشکلات صنعت آب و برق غلبه داشته باشد.
در این مراسم، حمید چیت چیان وزیر نیرو احکام آقایان « امیر رضا خاکی » به عنوان رییس موسسه، « علی اکبر مهاجری » به عنوان عضو اصلی و رییس شورای موسسه، «آرش کردی» به عنوان عضو اصلی شورای موسسه، و «علی مقداری» به عنوان عضو علی البدل آن ابلاغ کرد.
موسسه یاد شده که در سال ۷۳ با هدف تربیت مدیرانی که بتوانند مسئولیت های کلیدی، حساس و مهم وزارت نیرو را بر عهده گیرند، تاسیس، اما در تاریخ ۱۷ بهمن ماه سال ۹۰ با مصوبه شورای عالی اداری منحل اعلام شد.
** طراحی آموزش های الگوهای بهینه مصرف
داود توکلی رییس موسسه آموزش عالی علمی- کاربردی صنعت آب و برق نیز امروز در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران افزود: این موسسه یک مرکز مطالعات سازمانی و ساختار سازمانی است که می تواند پشتوانه ای برای نوع نیازسنجی و مطالعه بر روی روش های انتقال فناوری و مهارت باشد.
وی اضافه کرد: امروز شرکت های توانمندی در صنعت آب و برق کشور به فعالیت مشغولند، اما صلاحیت حرفه ای بسیاری کارکنان از کارگر تا مهندسان در این حوزه گردآوری و پایش نشده، بنابراین نیازمند انجام کار پژوهشی قوی است.
به گفته توکلی آموزش های ارایه شده این موسسه مهارتی است که زیر نظر دانشگاه علمی- کاربردی و در سه مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته ارایه می شود.
وی یادآور شد: افزون بر ۲۵۰ شرکت در حوزه های آب و برق با وزارت نیرو کار می کنند که با در نظر داشتن ۱۰ تا ۱۵ مدیر ارشد در هر شرکت، می توان مجموعه ای بیش از دو هزار و ۵۰۰ مدیر را مورد نظر قرار داد که به عنوان موتور محرکه صنایع آب و برق باید از آموزش های کاربردی روز بهره مند شوند.
توکلی درباره برنامه های اقتصاد مقاومتی این موسسه، تصریح کرد: رویکرد ما، اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی با محوریت مصرف بهینه آب و برق و استفاده از الگوهای مصرف به صورت حضوری برای مدیران و به شکل مجازی برای عامه مردم است و درس افزارهای متعددی برای این منظور طراحی شده است.
منبع:ایران اکونومیست کد خبر: ۱۲۷۵۶۶تاریخ انتشار:۱۰ مهر ۱۳۹۵ – ۱۶:۳۶