مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: با توجه به هزینه تولید هر متر مکعب آب از آبشیرینکن ششهزار و ۱۵۰ تومان و ۴۵۰ تومان در اختیار مشترکان قرار میگیرد تفاوت قیمت آن با پرداخت یارانه تامین میشود.
کیقباد یاکیده در همایش بحران آب، فرصتها و چالشها با اشاره به نقش مهم آب در حیات انسان و توسعه پایدار اظهار داشت: کشورها بر اساس ظرفیتهای منابع و توانمندی نیروی انسانی راه توسعه میپیمایند که یکی از منابع مهم تامین آب است.
وی با بیان اینکه مدیریت مصرف آب در جهان به عنوان یک فرهنگ تبدیل شده تصریح کرد: با توجه به نقش مهم آب آشامیدنی در سبد غذایی خانوار مدیریت مصرف این ماده حیاتی امری مهم و ضروری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به اینکه کمتر از ۱۰ درصد آب مصرفی استان بوشهر در داخل استان تامین میشود افزود: بیش از ۹۰ درصد آب مصرفی استان بوشهر از استانهای همجوار تامین میشود که با مشکلاتی خاصی این آب وارد شبکه آبرسانی میشود.
یاکیده با اشاره به اینکه سرانه مصرف آب در استان بوشهر نسبت به میانگین کشوری افزایش دارد افزود: مشکل اصلی این استان در حوزه آب تامین و مدیریت مصرف آن است که باید با نگاه معقول سرانه مصرف تعدیل و مصرف استاندارد آن به باور تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه تاسیسات آب شیرینکن در استان بوشهر در راستای تامین آب مصرفی مشترکان افزایش مییابد افزود: تلاش مسئولان استانی از طریق خرید تضمینی آب و جلب سرمایهگذار برای تاسیس آبشیرینکن برای کاهش مشکلات این استان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به اینکه قیمت تولید آب آبشیرینکن نسبت به قیمت فروش آن بیش از ۱۵ برابر کاهش دارد خاطر نشان کرد: با توجه به هزینه تولید هر متر مکعب آب از آبشیرینکن ششهزار و ۱۵۰ تومان و ۴۵۰ تومان در اختیار مشترکان قرار میگیرد که تفاوت قیمت آن با پرداخت یارانه تامین میشود.
یاکیده با تاکید بر اصلاح و بهبود مصرف آب افزود: برای تحقق این مهم راههای زیادی وجود دارد که در مرحله نخست نباید بر ارزانی قیمت آب توجه شود که این ماده حیاتی باید مانند کالاهای دیگر و حتی بیشتر از آن ارزشگذاری کنیم.
فرماندار دشتستان نیز با تاکید بر نوسازی شبکههای آبرسانی در دشتستان تصریح کرد: دولت تدبیر و امید با اعتقاد ویژه به تقویت و ایجاد منابع آب برای اصلاح خطوط انتقال آن برنامهریزی ویژهای کرده است.
ارسلان زارع با اشاره به اینکه برای اجرای طرحهای اّرسانی اعتبارات لازم تخصیص یافته است افزود: ۱۷۰میلیارد ریال از اعتبارات امسال شهرستان دشتستان به فصل منابع آب اختصاص یافته که نقش مهمی در اجرا و تکمیل طرحهای آبرسانی دارد.
وی از اجرای طرح پایلوت اصلاح آبیاری در منطقه آبپخش خبرداد و خاطر نشان کرد: برای تغییر شیوه آبیاری در اراضی نخلستانی آبپخش دشتستان طرحی به صورت آزامیشی اجرا شده که بزوی افتتاح میشود.
فرماندار دشتستان اعتبار اجرای این طرح را ۱۰۰میلیارد ریال دانست و گفت: با تکمیل این طرح شیوه سنتی آبیاری نخیلات به نوین تبدیل میشود.
زارع با اشاره به اینکه به لحاظ بهداشتی در حوزه آب شرب از بهداشت و استاندارد لازم برخوردار هستیم گفت: با توجه به جیره بندی و نوبت بندی آب موارد سلامت و کلرزنی بخوبی و با تلاش متولیان انجام میشود.
مسئول مرکز تحقیقات مواد زاید و جامد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با اشاره به راههای مقابله با بحران کم آبی گفت: نمکزدایی و بازیافت آب با توجه به ظرفیت دریا و سایر قابلیت ها در استان بوشهر یکی از چارههای حل بحران آب است.
امیرحسین محوی با تاکید بر استفاده از روشهای تامین آب برای حل مشکلات خاطر نشان کرد:باید نسبت به روشهای جدید برای استحصال بیشتر آب در زمینههای مختلف فناوری جدید و نوین بکار برده شود.
وی با بیان اینکه از لحاظ اقتصادی و نیروی انسانی غنی هستیم تصریح کرد:، دانشمندان و کسانی که در این زمینه کار میکنند میتوانند راهکارهای مناسبی با توجه به شرایط مختلف موجود مربوط به اجتماعات بزرگ و مصرف خانگی چاره اندیشی کنند.
مسئول مرکز تحقیقات مواد زاید و جامد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر بهره جستن از دریا برای تامین آب آشامیدنی بیان کرد: در استانی مثل بوشهر که مجاور خلیج فارس است و این همه منابع آبی دارد نباید با کمبود آب مواجه بود بلکه در کنار فرهنگ سازی برای صرفه جویی در آب، بحث نمک زدایی آب دریا، بازیافت آن و تصفیه فاضلاب ها برای مصارف غیر شرب در برنامه قرار گیرد.
منبع:تنگستان نما کد خبر:۷۳۱۷۸ تاریخ انتشار:۱۳۹۵/۷/۹ ۰۳:۱۴:۴۰