بررسی اقدامات وزارت نیرو در سال سوم دولت یازدهم و مرور مهمترین مسائل حاکم بر آب و برق در این سال، نشان می دهد با وجود همه تلاشها و برنامه ریزی های صورت گرفته، هنوز نارکارآمدی های بسیاری در بدنه صنعت آب و برق وجود دارد.
بارزترین اقدام «حمید چیت چیان» در سال سوم فعالیت وی در وزارت نیرو انعقاد قرارداد ساخت ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه توسط شرکتی ترکیه ای بوده که با انتقادات فراوانی همراه شده است. به عقیده کارشناسان این قرارداد که هنوز نهایی نشده است، به توان نیروگاه سازی شرکت های داخلی ضربه وارد خواهد کرد.
یکی دیگر از اقدامات مهم وزیر نیرو در یک سال اخیر، امضای تفاهم نامه احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاهسیکل ترکیبی با شرکت مپنا است که قرار است واحدهای سیکل ساده گازی به سیکل ترکیبی تبدیل شود. اقدام وزارت نیرو برای کاهش تعرفه خرید تضمینی برق تجدید پذیر نیز از اتفاقات مهم این دوره زمانی بود و این در حالی است که نگرانی سرمایه گذاران در مورد بی ثباتی سیاست های کشور در این زمینه حضور آنها در این عرصه را با چالش جدی روبرو کرده است.
امضای توافق نامه افزایش صادرات برق به پاکستان و اصلاح قیمت های آب مشترکین بر مبنای الگوی پلکانی – افزایشی از دیگر اقدام های مثبت وزارت نیرو در یک سال گذشته بوده است. اما این وزارت خانه نتوانست کارنامه خوبی در زمینه توسعه صادرات برق، برنامه های افزایش ظرفیت تولید برق، اصلاح تعرفه برق مشترکین پرمصرف و مدیریت افزایش بهره وری منابع آبی کشور و توسعه واحدهای شیرین سازی آب دریا داشته باشد و وعده کاهش تلفات برق کشور به زیر ۱۰ درصد همچنان محقق نشده است.
انعقاد قرارداد ساخت ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی با شرکت …
منبع:تجارت نیوز کد خبر:۶۹۴۵۹۵۸۹ تاریخ انتشار:دوشنبه ۰۸ شهریور ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۱