استان خوزستان با برخورداری از ۴ هزار و ۱۵ روستا و جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر یکی از استان های پر جمعیت روستایی کشور است، تعداد بالای روستاها و پراکندگی و بعضا سخت گذر بودن آنها سختی کار شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان را برای آبرسانی دوچندان کرده است.
خدمت رسانی به روستاها همواره اولویت دولت های مختلف نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است. یکی از نمادهای بارز خدمت رسانی به روستا آبرسانی به آنهاست.
در این راه مشکلات عمده ای وجود دارد که مهمترین آن تامین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه های آبرسانی است.
در همین زمینه دولت تدبیر و امید طی اقدامی اساسی مبنی بر تامین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه های آبرسانی روستایی از محل صندوق توسعه ملی گامی مهم برداشته است که با موافقت مقام معظم رهبری و مجلس شورای اسلامی روند پیشرفت پروژه ها شتاب قابل توجهی گرفته بطوریکه با بهره برداری از پروژه های آبرسانی شاهد تحول اساسی در تامین آب شرب روستاهای استان طی ۲ سال آینده خواهیم بود.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان در ارتباط با پروژه های آبرسانی روستایی در حال تکمیل که از محل صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شده اند عملکرد شرکت آبفاروستایی خوزستان از سال ۹۲ لغایت شهریور ۹۵ و پروژه های قابل افتتاح در هفته دولت توضیحاتی ارایه کرده است که چکیده ای از آن در ذیل آمده می آید.
تکمیل ۳۰ پروژه آبرسانی به روستاهای خوزستان
درویشعلی کریمی در این زمینه گفت: با آغاز به کار دولت تدبیر و امید تکمیل پروژه های نیمه تمام در دستور کار شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان قرار گرفت از این رو طی سال های ۱۳۹۲ الی شهریور ماه ۱۳۹۵ تعداد ۳۰ پروژه آبرسانی به روستاهای استان خوزستان تکمیل شد و به بهره برداری رسید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان ادامه داد: با بهره برداری از این ۳۰ پروژه ۴۸ هزار و ۵۷۹ خانوار در غالب ۳۸۵ روستا از نعمت آب آشامیدنی پایدار و بهداشتی برخوردار شدند.
وی با اشاره به مراحل عملیات اجرایی پروژه های آبرسانی روستایی اظهار کرد: در راستای آبرسانی به این تعداد خانوار روستایی ۳۴۰ کیلومتر خط انتقال و ۳۹۹ کیلومتر شبکه توزیع کار گزاری شده و برای پایداری شبکه آب شرب این روستاها ۳۸ دستگاه مخزن هوایی فلزی و زمینی بتنی با ظرفیت ۱۷ هزار و ۳۵۵ متر مکعب احداث شده است.
شاخص کیفیت آب شرب روستاییان به ۹/۹۷ درصد افزایش یافت
کریمی یادآور شد: یکی از اقدامات ارزنده دولت تدبیر و امید توجه جدی به بهبود کیفیت آب شرب روستاهای استان خوزستان است، در این راستا شاخص مطلوبیت نتایج آزمون های میکروبی در شبکه توزیع آب شرب روستاهای استان تا شهریورماه سال ۹۵ به ۹/۹۷ درصد مطلوبیت و نتایج آزمون های کلرسنجی به ۲/۹۴ درصد افزایش یافته است.
وی گفت: اقداماتی همچون تجهیز و راه اندازی ۴ آزمایشگاه آب شرب روستایی با اعتباری افزون بر ۳۵۰ میلیون تومان، نصب و راه اندازی ۴۰ دستگاه کلریناتور، آزمایش و بررسی مکرر وضعیت کیفی آب شرب روستاهای خوزستان توسط کارکنان خدوم شرکت آبفاروستایی استان خوزستان در راستای بهبود کیفیت آب شرب از جمله اقدامات انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آبفاروستایی خوزستان اظهار کرد: این شرکت طی ۳ سال گذشته در راستای مدیریت شرایط ناشی از خشکسالی اقدام به اصلاح، توسعه و بازسازی ۴۵کیلومتر خط انتقال و ۱۷۰ کیلومتر شبکه توزیع کرده است اما یکی از مهمترین اقدامات انجام شده استفاده از سیستم Drive و جمع آوری مخازن هوایی فرسوده بوده است.
کریمی ادامه داد: تبدیل سیستم های پمپاژ سری که دارای هزینه های استهلاکی بالایی بودند به سیستم پمپاژ شناور در برخی تاسیسات آبرسانی بوده است که صرفه جویی بیش از ۴ میلیارد میلیون تومان را در پی داشته و باعث کاهش هدر رفت آب آشامیدنی به میزان ۶/۱ میلیون متر مکعب در سال شده است.
اختصاص ۶۴ میلیارد تومان به مجتمع های آبرسانی و تک روستاها از صندوق توسعه ملی
کریمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تخصیص اعتبارات صندوق توسعه ملی به پروژه های آبرسانی روستایی خوزستان گفت: از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای مجتمع های آبرسانی ۶۴ میلیارد تومان و پروژه های آبرسانی به تک روستاها ۷ میلیارد تومان مصوب شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان با بیان این مطلب افزود: با توجه به نیاز استان برای رسیدگی به تک روستاها مقرر شد سهم مجتمع های آبرسانی به ۶۲ میلیارد کاهش پیدا کند و ۲ میلیارد دیگر به پروژه های تک روستایی اختصاص داده شود.
درویشعلی کریمی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز برای اتمام مجتمع های آبرسانی ۳۹۳ میلیارد و برای تک روستاها ۲۰ میلیارد تومان است که باید علاوه بر مبلغ فوق در سال های آتی تامین شود.
وی با بیان اینکه تا پایان سال جاری تعدادی از این پروژه ها به بهره برداری خواهند رسید، گفت: آبرسانی به ۳۲ روستا با جمعیتی بالغ بر ۲۳ هزار و ۳۷۳ نفر در قالب مجتمع آبرسانی به روستاهای شمیط و ملچ شهرستان اهواز، مجتمع آبرسانی شهیون و مجتمع آبرسانی توت علیا و سفلی و چنبره شهرستان دزفول، مجتمع آبرسانی جنگیه شهرستان کارون و مجتمع آبرسانی به روستاهای عقیلی گتوند و همچنین پروژه های تامین آب شرب ۴ روستای احمد آباد برکه شهرستان لالی، روستاهای بیدبلند بهبهان، ۶ روستای صادقی های اندیکا و ابوشانک آبادان با جمعیتی بالغ بر ۲ هزار و ۱۴۲ نفر تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهند رسید.
کریمی همچنین از تعریف ۴۴ مجتمع آبرسانی در سیستم ستاپ خبر داد و گفت: از این تعداد تا کنون ۱۴ مجتمع آبرسانی تامین اعتبار شده که با توجه به شرایط خشکسالی و نیاز مبرم به تکمیل این مجتمع ها برای گذر از بحران آب باید تامین اعتبار مورد نیاز در سال های آتی در مد نظر قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان یادآور شد: فقدان آب، کمبود آب و کیفیت پایین آب شرب ۳ اولویت اصلی در تعریف پروژه های اّبرسانی روستایی است که از صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شده اند.
کریمی توضیح داد: همچنین پروژه های آبرسانی به ۱۰ روستای حاشیه دز، روستاهای طاهریه و رگیه شهرستان اهواز، ۲۱ روستای تشان شهرستان بهبهان، روستاهای شاوه های شهرستان رامشیر، روستاهای منطقه جفال شهرستان شادگان،مجتمع های روستایی بیت موزان و میان آب شهرستان شوش، روستاهای مسیر رغیوه و سید حسن شهرستان هفتکل و روستاهای غیزانیه اهواز پروژه های دیگری هستند که از محل بند (ح) تبصره ۵ قانون بودجه از محل صندوق توسعه ملی تامین اعتبار می شوند.
مدیرعامل شرکت آبفاروستایی خوزستان اظهار کرد: با اجرای تمامی این پروژه های آبرسانی ۲۵ هزار و ۵۱۵ نفر از آب شرب پایدار سالم و بهداشتی بهره مند می شوند.
۹ پروژه ای که در هفته دولت افتتاح شدند
مدیرعامل شرکت آبفاروستایی خوزستان با اشاره به ۹ پروژه آماده افتتاح در هفته دولت در سالجاری گفت: با بهره برداری از این پروژه ها کیفیت و کمیت آب شرب اهالی روستاهای تحت پوشش بهبود یافت.
درویشعلی کریمی ادامه داد: این ۹ پروژه آبرسانی شامل ۵ روستای پرچستان شهرستان ایذه با ۲ هزار و ۷۶۲ نفر جمعیت، بهره برداری از چاه کمتوله رامهرمز با ۱۸ روستا و ۱۷۶۲ نفر جمعیت، حفاری چاه ۴روستای حاج چراغ رامهرمز با ۶۰۰ نفر جمعیت، احداث و توسعه و بازسازی چاه عمیق، لوله گزاری و مخازن فلزی هوایی ۳ روستای جنت مکان با ۸ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، تامین آب شرب ۷ روستای غریبی های شهرستان ایذه با ۱۵۲۳ نفر جمعیت، تجهیز چاه عمیق ۵ روستای برد بران شهرستان ایذه با ۲ هزار و ۳۷۰ نفر جمعیت، فاز سوم پروژه آبرسانی به ۴ روستای رامسه و طراح شهرستان حمیدیه با ۹۰۰ نفر جمعیت، پروژه آبرسانی به ۱۱ روستای صادقی ها و سرپر با ۲۰۰۰ نفر جمعیت و آبرسانی به ۵ روستای مسیر دین راک شلال اندیکا با ۳۶۸ نفر جمعیت است.
وی بیان کرد: با افتتاح این ۹ پروژه ۶۲ روستا با جمعیتی بالغ بر ۲۰ هزار و ۷۸۵ نفر از آب شرب پایدار سالم و بهداشتی برخوردار شدند..
کریمی گفت: در مجموع ۷ میلیارد و ۵۷۲ میلیون تومان برای بهربرداری از این پروژه ها هزینه شده است.
منبع: هورنیوزکد خبر:۶۱۹۴۹۲ تاریخ انتشار:یکشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۵ – ۱۴:۳۵