معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران از بهرهبرداری از تصفیه خانه دریاچه چیتگر تا چهارماه دیگر خبر داد.
علیرضا جاوید صبح امروز در حاشیه اولین تهرانگردی شهریورماهی مسجدجامعی با بیان اینکه تصفیه خانه آب دریاچه شهدای خلیج فارس تا چهار ماه دیگر به بهرهبرداری میرسد، گفت: فاز اول این تصفیه خانه تا پایان مهرماه و فاز دوم آن تا پایان آذر ماه به بهرهبرداری میرسد.
وی با بیان اینکه ۳۰ میلیارد تومان هزینه ساخت و تجهیز تصفیه خانه دریاچه چیتگر شده است، گفت: متاسفانه در برخی از اخبار آمده است که دریاچه چیتگر پیوست زیست محیطی ندارد، اما باید بگویم که پیوست زیست محیطی این دریاچه انجام و در کمیته محیط زیست شورای سوم که به مدیریت معصومه ابتکار برگزار میشد، بررسی شده است.
وی با بیان اینکه جلسات بررسی پیوست زیست محیطی این دریاچه با حضور مشاوران محیط زیستی و NGOهای صاحب نظر برگزار میشد، گفت: نهایتا پیوست زیست محیطی این دریاچه مورد تایید شورا قرار گرفت.
جاوید در پاسخ به برخی اخبار مبنی بر اینکه زمینهای زراعی کشاورزها در زمان آبگیری دریاچه دچار خسارت شدهاند، گفت: این موضوع صحیح نیست؛ چرا که براساس استانداردها ۲.۵درصد از حجم آب رودخانه کن به دریاچه آمده و تا به حال تمام این۲.۵درصد را استفاده نکردهایم. به گونهای که در بهترین حالت ۱۶۰۰ متر مربع آب از رودخانه کن وارد دریاچه شده است و هیچ گونه آسیبی به زمینهای کشاورزی وارد نشده است؛ چرا که ما حتی از حق آبه مجاز نیز کمتر استفاده کردیم.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با بیان اینکه فصل آبگیری دریاچه، دی تا فروردین ماه انتخاب شده تا آسیبی به آبیاری زمینهای کشاورزی وارد نکند، گفت: سال اول، دو سال طول کشید تادریاچه چیتگر آبگیری کرده و پر شود و این مساله تاثیری بر زمینهای زراعی نداشته است.
وی با بیان اینکه مساحت دریاچه ۱۳۰ هکتار و عمق آن حداکثر ۹.۵ متر و حداقل ۴ متر است در باره کیفیت آب گفت: ایستگاه پایش آب رودخانه کن با همکاری دانشگاه شریف ایجاد شده که ۱۰ پارامتر آب را به صورت هفتگی رصد میکنند و آزمایشات مختلف را انجام میدهند.
وی گفت: متاسفانه در برخی اخبار در خصوص نشتی آب دریاچه اخباری منتشر شده اما باید بگویم که جداره و کف دریاچه به صورت لایه به لایه آببندی کامل شده و دریاچه به صورت مستمر پایش میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه رها کردن فاضلاب روستاها و رستورانها به رودخانه کن سبب افزایش فسفر در این رودخانه شده است، گفت: در تصفیه آب رودخانه کن که قبل از ورود آب به دریاچه انجام میگیرد، تا حد زیادی این فسفر تعدیل میشود. اما با راهاندازی کامل تصفیهخانه مذکور این مشکل نیز حل میشود. البته میزان فسفر و سایر آلایندگیها به طور مستمر انجام میشود و پنج سال زمان میبرد تا فسفر آّب دریاچه به حالت اضطرار برسد که خوشبختانه با برنامهریزیهای صورت گرفته تا چهار ماه دیگر تصفیه خانه دریاچه فعال و این مشکل نیز به طور کل مرتفع میشود.
جاوید با اشاره به برخی انتقادات مبنی بر وجود پشه و قورباغه در این دریاچه گفت: در سال اول بهرهبرداری از دریاچه تعداد قورباغهها زیاد شده بود؛ چرا که شکارچی نداشتند و به سرعت تعداد آنها افزایش یافت، اما پس از مدتی با افزایش این قورباغهها طرحهای مختلف مهار گذاشته شد و خوشبختانه تعداد آن کم شد و بعد از آن نیز در سال دوم شاهد ازدیاد پشهها در اطراف دریاچه بودیم که آزمایشگاه مذکور با نمونهبرداری از پشه عنوان کرد که این پشهها بیآزار بوده و به دلیل سلامت آب در اطراف دریاچه زیاد شده است.
وی در خصوص بوی نامتبوع آب دریاچه در سالهای گذشته نیز گفت: مشکل بوی نامطبوع زمانی ایجاد میشودکه حجم اکسیژن کم باشد، اما در این دریاچه شاخصها نشان از زیاد بودن اکسیژن نیز میدهد.
وی با بیان اینکه شاخصهای کیفی این دریاچه به طور مداوم رصد میشود، گفت: در این دریاچه ما گونههای ماهی براساس اکوسیستم در دریاچه رها کردیم، اما طی این مدت مردم ماهیهای غیربومی همچون ماهی قرمز را در این دریاچه رها کردند که سبب به هم خوردن اکوسیستم این دریاچه شده است که از مردم خواهش میشود غذا به ماهیها نداده و ماهیهای خود را در دریاچه رها نکنند.
منبع: ایسناکد خبر: ۳۸۵۲۲۹تاریخ انتشار:۵ شهریور ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۶