ایلنا: رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران گفت: هیچ آزمایشگاهی مجاز به اندازهگیری میزان نیترات موجود در آب تهران نیست و به نظر میرسد؛ مرجعی جلوی کار را گرفته است.
هیچ آزمایشگاهی مجاز به اندازهگیری میزان نیترات آب تهران نیست
رحمتالله حافظی در نشست خبری امروز خود وظیفه اصلی کمیسیون سلامت را پیگیری حقوق شهروندان برای داشتن شهری سالم وزندگی پاک دانست و مقابله با آبیاری مزارع در جنوب شهر تهران با آبهای آلوده را از جمله اقداماتی خواند که در این راستا انجام شده است.
وی با اشاره به گزارش تعداد موشهای تهران در سال ۹۳ این تعداد را دو میلیون و صد برشمرد و افزود: پاییزسال ۹۴ این تعداد به یک میلیون و ۸۰۰ موش رسیده است.
حافظی با یادآوری اینکه در گذشته زبالههای بیمارستانی به صورت بهداشتی دفن نمیشدند، گفت: با برنامهریزیهای انجام شده ظرف یک ماه و نیم آینده مناقصه اولین زبالهسوز بیمارستانی در تهران انجام میشود و طی یک سال و نیم آینده از زبالهسوز استاندارد برای پسماندهای بیمارستانی استفاده خواهد شد.
رئیس کمیسیون سلامت با اشاره به متوقف شدن یکی از خطوط غیراستاندارد معادن شن و ماسه منطقه ۱۸ افزود: ما در موضوع صنایع آلاینده با چالشهای جدی مواجه هستیم و متاسفانه مراکز قانونی از این واحدها حمایت میکنند. چنانکه توقف فعالیت دو کارخانه سنگ خردکنی در حاشیه تهران مورد تایید مراجع قضایی قرار گرفت اما دیوان عدالت اداری حکم منع توقف را صادر کرد.
وی با بیان اینکه توقف کارخانه روغن نباتی قو هنوز به نتیجه نرسیده است علت این موضوع را فعالیت ۳۰۰ کارگر در کارخانه مذکور عنوان و اظهار امیدواری کرد که با حل مشکلات فعالیت این کارخانه به خارج از شهر منتقل شود.
حافظی با اشاره ضرورت به توقف کارخانههای سنگبری مناطق ۱۵ و ۱۶ خاطرنشان کرد: فعالیت این کارخانه ها باعث ایجاد گرد و غبار در منطقه میشود اما برای توقف فعالیت آنها باید مراحل قانونی طی شود.
رئیس کمیسیون سلامت با تاکید بر پیگیری طرح صیانت از باغات توسط این کمیسیون اظهار کرد: کمیسیون مشترکی از سه کمیسیون تخصصی شورای شهر دراین رابطه تشکیل شده است که قرار است موضوع را بررسی ونتیجه آن را در صحن شورا مطرح کنند.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات ناشی از وجود مگسهای سفید طی سال های ۹۳ و ۹۴ در شهر تهران گفت: در سال ۹۴ شهرداری، سازمان محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی منکر مسئولیت خود در این زمینه بودند اما اردیبهشت ماه سال جاری کمیسیون مشترکی میان این سه سازمان تشکیل شد که باعث کاهش قابل توجه تراکم این حشرات در شهر تهران شد.
حافظی با تاکید برضرورت آزادسازی سولههای مدیریت بحران که در مناطق مختلف مورد استفاده غیرمرتبط با هدف قرار گرفتند، افزود: در منطقه ۳ پایگاه پارک طالقانی تبدیل به باغموزه دفاع مقدس، در منطقه ۴ پایگاه شهید عبادی به سازمان فرهنگی شهرداری و سوله منطقه ۱۲ به پارکشهرفروخته شده، سوله بحران منطقه ۱۴ در اختیار معاونت فرهنگی- اجتماعی شهرداری قرار گرفته و سوله منطقه ۱۶ به فعالیت حوزه علمیه اختصاص یافته است که امیدواریم با ادامه پیگیریها این سولهها آزاد شوند.
این عضو شورای شهر در ادامه ریشه تمام مشکلات شهر تهران را فقدان حکمروایی شایسته شهری خواند و عنوان کرد: این حکمروایی شاخصهایی دارد که مسئولیتپذیری مدیران شهری، تخصصگرایی، شفافیت، پاکدستی، حق اظهارنظر همگانی، مشارکت بخشی و مشارکت طلبی، کارآمدی و اثربخشی از جمله این موارد است.
وی در ادامه از مجلس و دولت که در حال بررسی لایحه مدیریت شهری هستند خواست برای حل مشکلات تهران به این محورها توجه کنند تا حکمروایی شایسته برای تهران و سایر شهرهای کشور رقم بخورد.
حافظی درباره فروش شهروند گفت: شورای شهر سوم مجوز فروش شهروند را صادر کرده بود، اما حدود شش ماه پیش شورای چهارم طرحی را در دستور کار قرارداد که براساس آن مصوبه قبلی ابطال شود که خوشبختانه این امر صورت پذیرفت و فروش شهروند ممنوع شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر شهرداری دچار مشکل تامین نقدینگی است که دلیل آن عدم مدیریت بهینه شهرداری بر روی منابع و هزینه بالای فعالیت عمرانی و نبود نگاه کنترل منابع در شهرداری بوده است. همچنین در لایحه بودجه سال ۹۴ و ۹۵ بندهای مرتبط با اقتصاد مقاومتی از لایحه حذف شد و همچنین هزینههای سنگین افزایش تعداد پرسنل خارج از مصوبات شورا را شهرداری متحمل شد.
رئیس کمیسیون سلامت ادامه داد: اواخرسال گذشته شهرداری برای پرداخت حقوق پرسنل خود دچار مشکل شد که ناچار شد از بانک شهر استقراض کند و برای تسویه استقراض خود به این نتیجه رسید که بخشی از شهروند، شهرآفتاب و ورزشگاهها را در دستور کار خود قرار دهد که به نظر میرسد؛ شورا با این موضوع موافق نباشد.
حافظی درباره حسابرسی شهرداری گفت: این اولین بار بود که این اتفاق میافتاد و مطالبه نمایندگان شورا در ادامه این راه موثر است. ما مطالبه کردیم که حسابرسی در صحن شورا مطرح شود که این کار انجام شد این در حالی است که هیات رئیسه میخواست؛ نتایج حسابرسی برای اصلاح به شهرداری ارجاع شود.
وی ادامه داد: کمیسیون سلامت راساً ارجاع گزارشها به سازمان بازرسی را در دستور کار قرار داد، اما قوانین فضای دیگری را ترسیم نکردند که مشخص شود؛ بعداً چه خواهد شد. لذا نیاز است دیوان محاسبات شهری را داشته باشیم تا اعضای شورا و تمام مدیران ستادی و شرکتها و سازمانهای شهرداری در قبال عملکرد خود به این دیوان پاسخگو باشند.
این عضو شورای شهر درباره حادثه خودسوزی روز گذشته که در ساختمان شورای شهر و در مقابل دفتر مراجعات مردمی شهرداری تهران اتفاق افتاد، گفت: این فرد برای تمدید مدت اجاره غرفه خود مراجعه کرده و شهردار نیز دستور مساعدت داده بود، اما در اجرای این دستور تعلل شد و این حادثه اتفاق افتاد. اینکه برخی میگویند؛ وی دچار مشکل روحی بوده است؛ نهادی که موضوع را اعلام کرده باید مستندات خود را بیاورد در غیر این صورت حق اعاده حیثیت برای مصدوم وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۹ درصد از سهام بانک شهر متعلق به شهرداری تهران است، عنوان کرد: شهرداری به واسطه مراودهای که با این بانک دارد هروقت با کمبود مواجه می شود کمکهایی را در قالب تسهیلات میگیرد و در مقابل این تسهیلات به بانک رانت میدهد.
حافظفی با اشاره به وجود کیوسکهای شهرنت در مقابل بانک شهر گفت: از نظرما این یک رانت است و اگر نیست سایر بانکها هم باید بتوانند از چنین کیوسکهایی برخوردار باشند زیرا دلیل ندارد این کیوسکها داخل معابر عمومی مستقر شوند.
وی تصریح کرد: بانک شهر در ازای تسهیلاتی که میدهد سود میگیرد و کمک کردن به شهرداری دلیل زیر پا گذاشتن قانون و حقوق شهروندان نیست.
عضو شورای شهر درباره سلامت آب تهران با بیان اینکه شورا در مسئله تست کردن آب تهران بایکوت شده است اظهار کرد: هیچ آزمایشگاهی مجاز به اندازهگیری میزان نیترات موجود در آب تهران نیست و به نظر میرسد مرجعی جلوی کار را گرفته است.
وی ادامه داد: حتی آزمایشگاههای مرجع هم نمیتوانند میزان نیترات آب را اندازهگیری کنند و ما آزمایشگاه شهر سالم را قبول نداریم زیرا سال ۹۳ براساس آخرین اندازهگیری نیترات آب تهران مشخص شد این میزان درهشت منطقه تهران بالاتر از حد استاندارد است این در حالی بود که نتیجه آزمایش شهر سالم میزان نیترات موجود در آب تهران در این مناطق را عادی عنوان کرد.
حافظی تصریح کرد: وضعیت نیترات آب تهران در سال ۹۴ خوب بوده اما درباره وضعیت موجود در سال ۹۵ را با توجه به شرایط گفته شده نمیتوانیم اظهارنظر کنیم، زیرا نتوانستیم آزمایشی در این باره داشته باشیم.
رئیس کمیسیون سلامت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دانستن حق مردم است و نباید جلسات شورا پشت درهای بسته انجام شود، گفت: رسیدگی به مواردی که به عنوان دستور کار در شورا مطرح میشود باید در صحن علنی باشد و اعتقاد دارم در شورای شهر باید روزهای یکشنبه نیز به روی خبرنگاران باز باشد و ساختمان شماره ۲ شورا نیز به روی مردم باز باشد و مسائل مطروحه در صحن شورا به صورت زنده برای مردم پخش شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر این اصلاحات انجام شود؛ باعث کاهش انحرافات خواهد شد.
منبع:ایلنا کد خبر: ۴۰۱۰۳۱تاریخ انتشار:۱۳۹۵/۰۵/۲۵ ۱۵:۵۷:۴۲