قائممقام و مشاور مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه اکنون در استان خراسان رضوی با بحران بسیار شدید آب روبه رو هستیم، ضروری است آب را به صورت مدیریت شده، کنترل و برداشت کنیم.
محمد علائی : برای مدیریت بحران آب لازم است در ابتدا بدانیم که در تمامی بخشهای کشاورزی، شرب، صنعت، بهداشت و خدمات چه میزان برداشت از منابع آب صورت می گیرد؛ چراکه خداوند هم فرموده است: «آب را به اندازه و به مقدار خلق کرده ایم»، پس ما هم باید آب بزرگترین و برجسته ترین را به مقدار استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: این وظیفه قانونی و تکلیف شرعی ما است و قانون نیز ما را مکلف کرده است که آب را با حساب و کتاب و همراه با نصب کنتور تحویل متقاضیان بدهیم.
محمد علائی شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در ادامه گفت: متاسفانه سال ها است که به دلایلی هم چون اعتبارات و مشکلات دیگر، ما به این وظیفه قانونی عمل نکرده بودیم و این اقدام تاکنون صورت نگرفته بود.
وی افزود: خوشبختانه در دو سال گذشته با همت جدی معاونت حفاظت و بهره برداری شرکت و مدیران پرتوان ادارات آب شهرستانها، نصب کنتورهای هوشمند در دستور کار قرار گرفت و با کمال افتخار امروز اعلام میکنم نتیجه و دستاورد مبارک اقدام این عزیزان این است که چاه های برقی استان، همه به کنتورهوشمند مجهز شدند و چاه های دیزلی هم امسال مجهز خواهند شد.علائی خاطرنشان کرد: امسال برای اولین بار در تاریخ عمر مدیریت آب کشور در استان خراسان میتوانیم با قاطعیت اعلام کنیم که در هر بخش چه مقدار آب مصرف میشود و این مقدمه برداشت و مدیریت آب است.
وی تصریح کرد: بخش کشاورزی بیشترین حجم برداشت از آب های زیرزمین در کشور را دارد، لذا کمک و همراهی این بخش برای ادامه این مسیر ضروری و غیر قابل انکار است.مشاورمدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی ادامه داد: کشاورزان ما در طول تاریخ، صادق ترین و پاکبازترین سربازان این مملکت بوده اند و همیشه نه تنها در سنگر تولید که در سنگر دفاع از کشور نیز خدمات قابل توجه و جان فشانی های بزرگی انجام داده اند. در همین راستا در این سنگر نیز کشاورزان باید به ما کمک کنند همان گونه که تا به حال هم در کنار و همراه ما بوده اند.
وی تأکید کرد: به طور یقین کشاورزان با مشکلاتی هم روبه رو خواهند شد؛ چرا که تا کنون هر مقدار آب که میتوانستند را برداشت کرده اند، اما از حالا باید کمک کنند که میزان برداشتی که انجام می دهند مشخص باشد.
این مقام مسئول ادامه داد: در این راستا مدیریت کار با خود کشاورز است؛ چون حجم مشخصی در اختیار او قرار می گیرد و او باید با اعمال مدیریتی صحیح، بداند در طول سال چگونه برداشت کند. این امر بسیار مهمی است و از کشاورزان و تشکل ها در خواست میکنم کمک کنند تا بلای خانمان سوز بحران آب که به روح و جان وریشه زندگی ما افتاده است را از استان ریشه کن کنیم.
علائی در بخش دیگر سخنانش تصریح کرد: ما میتوانیم با بستن چاه های غیرمجاز که عملیات اجرایی آن امسال قوت گرفته است و همچنین با برداشت متعادل از چاه های مجاز، مدیریت آب را در استان رنگ و بویی دیگر ببخشیم و کلمه زیبنده صنعت آب را به آن نسبت دهیم؛ چرا که وقتی نمی دانیم چه آبی در چه بخشی و در چه زمانی برداشت میشود نسبت دادن کلمه صنعت به آن، معنا و مفهومی ندارد.
وی ضمن بیان این که نگهداری از این آب، حفظ اندوخته و ریشه ی ما است، به ضرورت کمک و یاری کشاورزان در این راه تأکید کرد و اظهار داشت: کشاورزان بیشترین سهم برداشت آب را دارند؛ چرا که تامین آب شرب که تحت هر شرایطی باید صورت بگیرد و صنعت هم تنها دو تا سه درصد منابع آبی را به خود اختصاص داده است. پس کشاورزان که مصرف کنندگان اصلی آب هستند و نابودی آب های زیرزمینی و شور شدن و کم شدن آب چاه ها بیش از همه به آن ها آسیب می زند، بیشترین نقش را در این راه دارند.
وی ادامه داد: اگر گلایه، اعتراض و یا انتقادی از سوی کشاورزان به ما وارد شود به عنوان خدمتگزار با گوش جان می پذیریم و از کشاورزان تقاضا داریم کمک کنند تا هر چه زودتر هماهنگی لازم در استفاده از کنتورها صورت بگیرد و برداشت ها در حدود تعریف شده انجام شود.
علایی در بخش دیگر سخنانش گفت: در غرب مشهدسالی یک و نیم متر سطح آب زیرزمینی افت میکند و همانند دیگر دشت ها همچون مهنه، زاوه، جوین و نیشابور نابودی آبخوان در حال وقوع است. در این شرایط تنها با همراهی کشاورزان و دعای خیر مردم این بلا را ریشه کن خواهیم کرد.
منبع: ایلناکد خبر: ۴۰۰۴۲۲تاریخ انتشار:۱۳۹۵/۰۵/۲۴ ۱۰:۲۵:۳۸