اگر ۱۷ درصد مشترکین تهرانی که ۴۲ درصد آّب را مصرف می کنند در مصرف آن رعایت نمایند، ۲۵ درصد صرفه جویی معادل ۲۵۰ میلیون متر مکعب یعنی بیش از ظرفیت سد کرج آب صرفه جویی خواهد شد.
مهندس حبیب الله فتاحی رئیس اداره پایش و مدیریت منابع و شاخص های محیط زیست در نشست گزارش هفتگی که پیرامون مدیریت ارزشی مصرف آب با حضور رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار برگزار شد: با تاکید بر اینکه ایران ۲۴ امین کشور دنیا از نظر بحران آب است، مصرف بی رویه آب را مهمترین عامل فقر آب در کشور دانست و گفت: کشور ایران به دلیل مجاورت با دو کویر پهناور لوط و مرکزی و ۲۴۰ میلیمتر بارندگی در سال منطقه خشک محسوب می شود، بنابراین باید در حفظ و صرفه جویی در مصرف آب کوشید.
وی با اظهار اینکه مصرف آب شهرنشینان حدوداً دو برابر روستاییان است خاطرنشان ساخت: متوسط مصرف آب در ایران دو برابر استاندارد جهانی است.
وی با اشاره به اینکه مصرف آب شرب در شهر تهران در سال گذشته ۰۰۰/۰۰۰/۰۱۰/۱ مترمکعب بوده است و متوسط مصرف ماهیانه آب در تهران، ۸۴ میلیون متر مکعب بوده است، گفت: ۱۷ درصد مشترکین تهرانی ۴۲ درصد آب را مصرف می کنند یعنی اندک قلیلی از مشترکین ۵/۲ برابر میزان استاندارد آب مصرف می کنند، درصورتی که اگر این تعداد مشترکین به اندازه استاندارد لازم آب مصرف کنند، ۲۵ درصد صرفه جویی به میزان ۲۵۰ میلیون متر مکعب یعنی بیش از ظرفیت سد کرج آب صرفه جویی خواهد شد.
فتاحی ادامه داد: بحران کم آبی در ایران مساله بسیار مهمی است که مسئولین و شهروندان حتما باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند. بعنوان مثال در هر دقیقه باز بودن شیر آب، ۹ لیتر آب به هدر می رود که این موضوع با توجه به اقلیم کشور معضل بزرگی محسوب می شود.
رئیس اداره پایش و مدیریت منابع و شاخص های محیط زیست گفت: مصرف بی رویه آب تنها به مصرف مستقیم آن مانند شستشو، آبیاری گیاهان و غیره ختم نمی شود بلکه مصرف غیر مستقیم (مجازی) آب در تهیه و تولید مواد مثل تولید نان، تولید کاغذ و غیره نیز باید مورد توجه قرار گیرد، به این صورت که مواد را به میزان لازم مصرف کرده، دور ریز و پسماند آن ها را کاهش و به سوی بازیافت موادی مثل کاغذ پیش رویم.
فتاحی در این نشست همچنین به مواردی که باعث کاهش مصرف آب می شوند اشاره نمود و گفت: با استفاده از سردوشی ها و شیرهای کم مصرف که آب را با هوا ترکیب می کنند می توان جریان مصرفی را ۶ تا ۹ لیتر در دقیقه کاهش داد و همچنین با تعمیر فلاش تانک ها، ۵/۳۶ لیتر و با تعمیر دیگر نشت ها ۵/۵۶ لیتر در روز به ازاء هر نفر در مصرف آب صرفه جویی می شود.
وی در پایان اظهار کرد: امیدواریم با آموزش های هدفمند و فرهنگ سازی مناسب بتوانیم در کاهش مصرف بی رویه آب تاثیر گذار باشیم.
منبع: آریا کد خبر: ۲۰۱۶۰۸۰۹۱۱۰۴۰۵۲۹۵تاریخ انتشار:۱۹ مرداد ۱۳۹۵