شهرستان کنگاور در مساله فاضلاب کشی نیازهای جدی دارد که بایستی در سفر آتی رئیس جمهور مورد توجه قرار بگیرد.
از ابتدای سال ۹۴ پروژه ای برای جمع آوری شبکه فاضلاب فرسوده و اجرای شبکه فاضلاب نوین در شهر کنگاور توسط اداره آب و فاضلاب شهری و شهرداری شروع شد که علی رغم شروع مناسب با رسیدن به فصل سرما مشکلات زیادی را برای شهروندان کنگاوری ایجاد کرد. حفاری ها در برخی موارد تا عمق ۴ متر انجام شده بود و با توجه به عدم تراکم سازی مناسب به تله هایی برای فرو رفتن اتومبیل ها تبدیل شده بود.
تحمل گردو خاک در تابستان و گل و لای در فصل بارندگی برای مردم عادی شده بود و اگر راننده ای به محل حفاری ها آشنایی نداشت حتما باید با امداد تماس می گرفت تا اتوموبیل خود را از چاله ها بیرون بکشد.
پس از گذشت فصل سرما و اعتراض زیاد مردم نسبت به عدم ساماندهی حفاری ها، امسال شهرداری اقدام به ترمیم این حفاری ها کرد که در بسیاری از موارد به دلیل عدم تراکم سازی مناسب آسفالت نشست کرده و به اجبار باید علاوه بر خاک برداری مجدد اقدام به آسفالت مجدد می شد که به نوعی هزینه ها را چند برابر کرد.
وظایف آبفا و شهرداری در طرح فاضلاب کشی
شریف خسروی فرماندار کنگاور در گفتگو با خبرنگار آفتاب کنگاوراظهار داشت: از زمان آغاز به کار فاضلاب کشی پیمانکاران به صورت قطعه ای کار میکردند که پس از سفر استاندار و اعتراض ما، این وضعیت تجمیع شد و به صورت یکپارچه کار خود را ادامه داد.
وی تاکید کرد: در اصول اجرای طرح، آبفا وظیفه دارد با کمترین مزاحمت برای مردم کار خود را انجام و شهرداری هم به دلیل دریافت بودجه طرح موظف است به سرعت کار آسفالت را انجام دهد.
وی با انتقاد از ضعیف بودن مدیریت شهری در شهرداری کنگاور گفت: در رابطه با تراکم سازی حفاری ها اداره آبفا اگر هم قصد انجام داشته باشد به علت اینکه در تخصص این اداره نیست نباید انتظار اجرای مناسب آن را داشت، لذا اینجا وظیفه شهرداری است که تراکم سازی نهایی را انجام دهد.
خسروی گفت: در سفری که رئیس جمهور به استان خواهد داشت، این مساله مطرح خواهد شد و انتظار داریم که در روند پیشرفت و اتمام پروژه تسهیل صورت گیرد.
پروژه فاضلاب کشی شهرستان به صورت کامل راکد مانده است
حسین جاورسینه مدیر آب و فاضلاب شهری کنگاور به خبرنگار آفتاب کنگاور گفت: در حال حاضر پروژه فاضلاب کشی شهرستان به صورت کامل راکد مانده است.
وی دلیل راکد ماندن پروژه را نداشتن اجازه فعالیت اداره آب و فاضلاب دانست و گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه در فصل کاری هستیم، شهرداری اجازه ادامه فعالیت را از ما گرفته است و مجوز شروع بکار را به ما نمی دهد.
وی در تشریح پیشرفت پروژه گفت: از ابتدای فعالیت پروژه تا بحال حدود ۱۲ و نیم کیلومتر لوله گذاری شده که بسیاری از آن خارج از محدوده شهری و بدون نیاز به اجازه شهرداری بوده است، اما باید توجه داشت که شبکه فاضلاب کنگاور جمعا حدود ۱۱۰ کیلومتر است و هنوز ما ده درصد از پروژه را انجام داده ایم و این نیاز به توجه بیشتر و تعامل سازنده تر دارد.
مدیر آب و فاضلاب شهری کنگاور در پاسخ به این سوال که چرا تراکم سازی مناسب پس از حفاری ها از طرف شما انجام نمی گیرد، گفت: ما وظیفه داریم که ۸۰ سانتیمتر تراکم سازی به واسطه غرقابی کردن خاک انجام دهیم که این اقدام تا بحال صورت گرفته و ما بقی کار باید توسط شهرداری انجام شود.
جاورسینه از عدم همکاری مردم نیز گلایه داشت و گفت: شهروندان ما باید قبول کنند که چنین حفاری بزرگی نیاز به صبر و تحمل زیاد دارد و اگر مدتی مقابل خانه یا محل تردد آنها حفاری می شود در عوض آینده بهتری برای آنها رقم خواهد خورد.
شهردار کنگاور نیز آمادگی خود را برای ادامه پروژه فاضلاب کشی اعلام کرد و گفت: اداره آبفا و شرکت پیمانکار موظف است مراحل قانونی را طی کرده و در زمان مناسب با متراکم سازی مناسب پروژه را تحویل شهرداری دهد، اما متاسفانه بعضا در این مورد کوتاهی کرده و نواقص زیادی در کار ایجاد می کند.
وی گفت: ما آماده فعالیت مجدد و ادامه پروژه هستیم، اما نمی خواهیم شهر به هم ریخته و موجبات اعتراض مردم ایجاد شود.
اردشیر مولایی از پیشرفت ۸۵ درصدی لکه گیری معابر خبر داد و گفت: در حال حاضر به علت مشکلی که در کارخانه آسفالت ایجاد شده لکه گیری ها متوقف شده، که در صورت رفع ایراد مابقی لکه گیری ها نیز انجام خواهد شد.
نگاهی به برخی از آمار های مسئولین نشان می دهد که تفاوت آشکاری میان این آمارها وجود دارد چرا که در گزارش مهرماه سال ۱۳۹۴، مدیر آب و فاضلاب شهری کنگاور میزان پیشرفت شبکه سازی فاضلاب نوین را ۴۰ تا ۴۵ درصد اعلام کرده بود و این در حالی است که امروز ما متوجه می شویم تنها ۱۲ و نیم کیلومتر لوله گذاری صورت گرفته است.
همچنن در گزارشات پیشین از نبود بودجه کافی برای ادامه پروژه صحبت می شد که با تامین این بودجه از محل مصوبات رهبری دیگر صحبتی از نبود بودجه در میان نیست و تنها نبودن تعامل مناسب بین ادارات مربوطه مشکل ساز شده است.
در پایان باید به این مساله توجه داشت که این کشمکش ها و عدم هماهنگی ها تا کی و تا کجا ادامه خواهد داشت ،و آیا انجام نشدن پروژه به حال عده ای سود خواهد داشت یا خیر!؟ مردم کنگاور در سال های اخیر سختی حفاری ها و بی مدیریتی ها را تحمل کرده اند و این نشانه صبر و حوصله آنهاست، پس اگر کار به موقع و اصولی انجام گیرد مردم مانع خاصی برای اجرای طرح نخواهند بود.
منبع:آفتاب کنگاور کد خبر:۴۵۴۵۳ تاریخ انتشار:۱۷٫ تیر ۱۳۹۵ – ۱۲:۵۷