بندرعباس : اجرای طرح آبرسانی جگین -بشاگرد در افق سال ۱۴۱۵ برای جمعیت ۷۰ هزار نفر پیش بینی شده است که ۸۵ درصد آن جمعیت روستایی است و در صورت تامین ۱۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز این طرح میتوانیم تا ۱۲ ماه آینده، آب آشامیدنی با کیفیت در اختیار مردم بشاگرد قرار دهیم.
مدیرعامل آبفای هرمزگان درنشست هم اندیشی مدیران ارشد صنعت آب و فاضلاب استان با نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی،اظهار داشت: نیاز آبی شهرهای استان ۴۱۹۵ لیتر بر ثانیه است، در حالی که میزان تولید آب در ۳ ماه اول امسال، ۳۲۹۱ لیتر بر ثانیه بود و ۹۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب داریم.
مهندس امین قصمی در این نشست که با هدف بیان و بررسی چالشهای این صنعت و استفاده از مساعدت و نظرات نمایندگان برگزار شده بود، با تاکید بر این که؛ تا پایان برنامه ششم توسعه، ظرفیت منابع آب استان باید به ۶۸۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یابد، گفت: این شرکت در قالب “برنامه جامع مدیریت مصرف و تامین آب” با تکیه بر راهکارهای مصرف بهینه، طرحهایی را برای رفع بخش اعظم کمبود فعلی و رفع نیازهای آبی آتی تعریف کرده است.
تکمیل فاز ۲ طرح جگین- جاسک
وی افزود: این طرحها شامل ایجاد خط انتقال جگین به جاسک، ایجاد و راه اندازی آب شیرینکن بندرعباس، ایجاد خط انتقال آب از خط محرم و ساخت آبشیرینکن در منطقه چارک به شهرستان بستک و جناح، آبشیرینکن سیریک و گروک، آبرسانی از سد شمیل به شهرهای تخت و قلعه قاضی است که در مجموع با ظرفیت تولید آب به میزان ۱۸۵۰ لیتر بر ثانیه در دست اجرا است.
او با اشاره به اهمیت تکمیل طرح آبرسانی جگین -جاسک که فاز اول آن بهمن سال ۹۴ بهره برداری شد، گفت: این طرح ۷۳ درصد پیشرفت دارد که با تکمیل فاز ۲ آن، ۱۵۰ روستای شرق استان از آب آشامیدنی سالم بهره مند خواهند شد.
به گفته وی؛ طرح جگین -بشاگرد نیز در افق سال ۱۴۱۵ برای جمعیت ۷۰ هزار نفر پیش بینی شده است که ۸۵ درصد آن جمعیت روستایی است و در صورت تامین ۱۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز این طرح، میتوانیم در ۱۲ ماه آینده بدون ایجاد تصفیه خانه، آب آشامیدنی با کیفیت در اختیار مردم بشاگرد(سردشت و گوهران) قرار دهیم.
اولویتهای آبفای هرمزگان
مدیرعامل آبفای استان هرمزگان در ادامه، شهرستان بستک را از جمله شهرهای بحرانی خواند و گفت: در همین زمینه ؛ ساخت خط انتقال آب چارک به بستک و روستای حدفاصل به روشBOT و تامین آب شهر بستک با اجرای خط انتقال آب از کوهیج تا فشارشکن، از جمله پروژههای اقتصاد مقاومتی غرب استان است که ضروری است امسال به بهره برداری برسد.
وی همچنین با اشاره به چالش محدودیت منابع آب و کم آبی استان بویژه شهرهای مرکز استان، گفت: مرمت و بازسازی تصفیه خانه آب بندرعباس، ساخت آب شیرین کن شهر بندرعباس، تامین آب شهر تخت و قلعه قاضی و ترمیم و بازسازی مخازن ذخیره شهر بندرعباس از پروژههای اولویت دار این شرکت است که با توجه به اهمیت تامین کیفیت و بهداشت آب آشامیدنی، بازسازی مخازن”دامایی” بسیار ضروری است.
منبع:اطلاعات کد خبر:- تاریخ انتشار:شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۵