مدیریت کیفی منابع آب با دقت با استفاده از ۴ ایستگاه آنلاین و ۳ ایستگاه پایش برای هر سد، به دقت سلامت آب سدها را مد نظر داشته و تلاش دارند تا آب بهداشتی سالم را در اختیار شهروندان قرار دهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران از ممانعت از برداشت ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی در برنامههای سال ۹۵ خبرداد.
مهندس “خسرو ارتقایی” قبل از ظهر امروز (یکشنبه) در نشست خبری در ساختمان شرکت آب منطقه ای تهران، با بیان این مطلب اظهار داشت: برای سال ۹۵ هدفگذاری کردهایم تا از برداشت ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب اضافی از چاهها و سفرههای زیرزمینی جلوگیری کنیم، زیرا عرضه آب با قیمت کمتر از ۱۰۰۰ تومان بسیار ارزان و غیرواقعی است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته آب خام افزایش قیمت نداشته و هر مترمکعب آن ۴۵ تومان به فروش میرسید.
ارتقایی آنگاه به حادثه فرونشست زمین در منطقه شهران اشاره کرده و تاکید کرد: شرکت آب منطقهای تهران در حادثه فرونشست زمین در منطقه شهران هیچ نقشی نداشته نداشته و این فرونشست مربوط به شرکتهای خدمات شهری بوده است.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۷۰۰ میلیون مترمکعب زیان یا کسری مخزن انباشته داریم و تمام فعالیتهای ما در سال گذشته بالغ بر ۸۳ میلیون مترمکعب واقع شده و توجه به مجموعه مشکلاتی که در چند سال گذشته بر ما تحمیل شده و باعث افت سفرههای زیرزمینی شده است، گفت: چنین کاهشی با یک سال بارندگی و یا ۲ سال ترسالی جبران نخواهد شد.
مدیرعامل آب منطقهای تهران با اشاره به اینکه پایین رفتن سطح آب زیرزمینی با یک شیب تند همراه است، افزود: با انسداد چاههای غیرمجاز و جلوگیری از برداشتهای بیش از حد میتوان این شیب را به یک خط راست تبدیل کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که شرکت آب منطقهای تهران در خصوص غرق شدن بیش از ۱۰ نفر در سدهای تهران، از ابتدای سال ۹۵ تا کنون، چه اقدامی انجام داده است، گفت: در اطراف سدها علائم هشدار دهنده نصب است و از سویی با بالا رفتن دمای هوا بخصوص در ایام تابستان و فرارسیدن عید فطر، مردم با مسافرت و برای فرار از گرما به مناطق دارای آب و هوای بهتر سفر میکنند و به شنا در دریاچه سدها میپردازند.
ارتقایی در ادامه اضافه کرد: از آنجا که ما قادر نیستیم تا در تمام معابر، پلیس قرار دهیم، این افراد وارد آب میشوند و غافل از اینکه دریاچههای سد انباشته از سنگ و گل و لای است، به میان این گل و لای گرفتار شده و غرق میشوند.
وی در ادامه به گرمای بیش از حد کشور بخصوص تهران اشاره کرده و افزود: چند روزی است که دمای بیش از ۴۰ درجه را تجربه میکنیم و مصرف آب تهران به میزان ۳۸٫۲ مترمکعب در ثانیه رسیده که از نظر حجمی برابر ۳٫۳ میلیون مترمکعب در روز خواهد بود و ۲۸ درصد این میزان از چاهها تأمین میشود.
مدیرعامل آب منطقهای تهران با انتقاد از برخی کارخانجات که با تخلیه مخازن سوخت خود در رودخانهها باعث آلودگیهای نفتی میشوند، گفت: در سالهای اخیر چندین نمونه آلودگیهای نفتی در روخانه کرج داشتیم که سبب شد میلیونها مترمکعب آب از بین برود.
ارتقایی وضعیت موجودی آب سدها را نسبت به سالهای گذشته بهتر دانست و افزود: در بخش کشاورزی و خانگی بایستی مصارف کنترل شود و مردم با مصرف بهینه سبب شوند تا فشار شبکه با کاهش مواجه نشود.
وی در خصوص بازار محلی آب گفت: این طرح از طرحهای احیا است و ۴ دشت و ۴ استان از جمله ورامین را بهصورت پایلوت در بر میگیرد و بهطور اخص از دشت ورامین و ری شروع شده است و باعث خواهد شد تا آب به قیمت واقعی تر به فروش برسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران در خصوص کیفیت آب تهران و جنوب تهران گفت: بعد از احداث سد ماملو در سال ۸۹، از آب این سد برای کشاورزی استفاده میشد، از سال ۹۳ بهرهبرداری از آن برای تأمین آب بخشی از تهران آغاز و در سال ۹۴ به ۲٫۵ مترمکعب در ثانیه رسید.
وی در ادامه با بیان اینکه بالغ بر ۵۰ میلیون مترمکعب از آب این سد به جنوب تهران انتقال مییابد، گفت: امکان دارد این آب قبلاً به دلیل استفاده در بخش کشاورزی آغشته به نیترات بوده باشد، اما امروزه که برای مصارف بهداشتی و شرب استفاده میشود، از سلامت کامل برخوردار است.
ارتقایی با اشاره به اینکه در گذشته فضولات حیوانات وارد سد طالقان و فاضلاب وارد سد امیرکبیر میشد، گفت: مدیریت کیفی منابع آب با دقت و با استفاده از ۴ ایستگاه آنلاین و ۳ ایستگاه پایش برای هر سد، به دقت سلامت آب سدها را مد نظر داشته و تلاش دارند تا آب بهداشتی سالم را در اختیار شهروندان قرار دهند.
منبع: پاونک د خبر: ۹۵۰۴۱۳۳۸۷۰۸تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۰۴/۱۳ ۱۶:۳۲:۰۰