تفاهم نامه همکاری آب منطقه ای و دانشگاه رازی کرمانشاه در طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی، در مراسمی با حضور مقامات ارشد دو طرف مبادله شد.
در این جلسه مهندس امیریان، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه، تشریک مساعی دانشگاه و صنعت آب را امری اجتناب ناپذیر دانست.
وی با یادآوری مشکلات فراروی آب گفت: موضوعاتی چون تغییر اقلیم و تبعات آن مانند کم بارشی، مصرف نادرست و برداشت های بی رویه توسط بخش کشاورزی و نیز برخی نارسایی ها در شناخت و حفاظت از منابع آب – به خصوص منابع پنهان زیرزمینی، به منزله نواخته شدن زنگ خطر بحران آب است.
مهندس امیریان با اشاره به تنش آبی فعلی -علیرغم بارش مناسب سال آبی جاری- از کاهش سرانه آبی کشور نسبت به دهه های قبل خبر داد و خاطرنشان کرد: استفاده از ذخایر استاتیک منابع آب زیرزمینی و حفاری های بیشتر که با کمک توسعه فناوری های حفاری و البته نیاز و تقاضای روزافزون بخش کشاورزی به آب صورت گرفته است، هشداری جدی برای اتخاذ تدابیری نو به منظور کاهش افت مخازن و بروز خطراتی همچون نشست یا فروچاله ها محسوب می شوند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه با تاکید بر اینکه با رویکرد حکمرانی خوب، تلاش همه بخش های علمی-فنی و اجتماعی و نیز ورود ذی نفعان به مقولات آبخوانداری می توان مشکلات را کاهش داد، تصریح کرد: تفکر طرح احیا و تعادل بخشی، مبتنی بر نیاز روز، با همت صاحب نظران در وزارت نیرو تدوین شده است و همکاری با دانشگاه رازی در این راستا می تواند نوید بخش افق های روشنی از تعاملات سازنده برای به تعادل – یا دست کم نزدیک کردن به تعادل- آبخوان ها و احیای آنها باشد.
دکتر اعلمی آل آقا، رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه، نیز در سخنانی با ابراز خرسندی از انتخاب این دانشگاه به عنوان دانشگاه معین و نیز با اشاره به اهمیت ارتباط صنعت و دانشگاه، گفت: تعاملات مشترک با صنعت، درونمایه ایجاد فضایی دانش بنیان است که می تواند به بسیاری از مشکلات و موارد مبتلا به مدیریت منابع آب پاسخی مناسب دهد.
وی با بیان اینکه کاهش ذخایر منابع آب یکی از دغدغه های اصلی کشور و استان است، ادامه داد: تفکر طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب، رویکردی مناسب برای مواجه با این معضل محسوب می شود.
رییس دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به ظرفیتها و توان علمی و ابزاری دانشگاه، فرصت پیش آمده را مغتنم شمرد و ابراز امیدواری کرد این تفاهم نامه بتواند گامی موثر در حفاظت از منابع آب استان باشد.
در ادامه این نشست مهندس شهلایی، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کرمانشاه، به کمبود شدید منابع آب و بحران کمآبی در کشور و به دنبال آن بروز مشکلات و چالشهای عدیده به علت بهرهبرداری و مصرف بیرویه از منابع آب به ویژه منابع آب زیرزمینی، اشاره و اظهار کرد: بهرهبرداری پایدار از منابع، برنامهریزی و مدیریت در این حوزه و ایجاد تعادل بین منابع و مصارف، طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی در کشور را ضرورتی تکلیف شده، ساخته است.
وی افزود: تعریف و اجرای پروژه های علمی-پژوهشی مورد نیاز، ارائه خدمات مشاورهای (فنی-تخصصی) و نظارت راهبردی در مراحل مختلف انجام پروژههای مرتبط با طرح، برگزاری همایش های علمی و تحقیقاتی مشترک و انجام بازدیدهای متقابل علمی، اجرای پایاننامههای تحصیلات تکمیلی در زمینههای مورد نیاز شرکت، انتشار مجله، کتاب و مقاله به صورت مشترک، بررسی فناوریهای نوین مرتبط با طرح توسط کارشناسان طرفین و برنامهریزی جهت نیل به موارد اولویتدار از مهمترین برنامه های همکاری مشترک آب منطقه ای و دانشگاه رازی است که می تواند به دستاوردهای مهمی منتهی شود.
منبع:روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کرمانشاه کد خبر:- تاریخ انتشار:پنجشنبه، ۱۰ تیر ۱۳۹۵ – ۰۹:۲۵:۱۷