محمدرضا ابراهیمی صبح پنجشنبه در نشستی خبری اظهار کرد: با توجه به خشکسالیهای اخیر شهرستان گناباد میزان تولید آب در این شهرستان کاهش و متاسفانه میزان مصرف از الگوی مصرف نیز بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه منابع آب روستایی شهرستان از ۴۰ حلقه چاه ، ۷ رشته قنات و ۱۰ دهنه چشمه تامین میشود، گفت: ۳۴ هزار نفر از روستائیان گناباد در قالب ۱۹ هزار مشترک که ۹۱درصد مسکونی هستند در ۷۴ روستای سطح شهرستان از منابع آب روستایی شهرستان استفاده میکنند.
رئیس اداره امور آب فاضلاب روستایی گناباد افزود: در حال حاضر یکی از مشکلات امور آب روستایی گناباد فرسوده بودن شبکه انتقال و توزیع آب است که پیشبینی میکنیم تا پایان سال ۱۳۰ کیلومتر از ۶۹۰ کیلومتر شبکه انتقال و توزیع روستاها را بازسازی و یا احداث کنیم.
وی با بیان رفع کمبود آب و تامین آب شرب با کیفیت به ۲۴ روستا با تانکر آبرسانی گفت: در همین راستا به حفر چاه ، تجهیز و بهسازی ۱۲ حلقه چاه و اصلاح و بازسازی ۴۶ کیلومتر خط شبکه توزیع و انتقال اقدام کردهایم و به جهت اهمیت داشتن سلامت آب در سال ۹۴ حدود ۲۵ هزار مرتبه کلرسنجی انجام گرفته و ۷۸۰ مورد نیز نمونه برداری میکروبی انجام شده است.
ابراهیمی با اشاره به اعتبارات بازسازی و احداث مخرن آب گناباد اظهار کرد: با برنامهریزی های انجام شده هفت مخزن ذخیره آب با ظرفیت ۱هزار و ۶۰۰ مترمکعب در روستاها احداث خواهد شد.
رئیس اداره امور آب فاضلاب روستایی گناباد دو پروژه مجتمع شهید مرتضوی و پروژه روستای کلاته کلوخ که شامل احداث مخزن، ایستگاه پمپاژ و تعویض و احداث شبکه میشود را از مهمترین پروژه های این اداره عنوان کرد و افزود: کل بودجه تخصیص یافته به این طرحها از محل صندوق توسعه ملی ۸.۵ میلیارد تومان است که امیدواریم تا پایان سال این پروژهها به اتمام برسند و مورد بهرهبرداری قرار بگیرند.
وی بیان کرد : الگوی مصرف در روستاها ۱۵ مترمکعب است یعنی برای یک خانوار ۴ نفره ۱۲۵ لیتر در شبانه روز برای هر نفر که در سال ۹۴ میانگین مصرف هر نفر در روستاهای گناباد ۱۸۶ لیتر بوده است.
ابراهیمی با اشاره به میزان پرداختی برای تولید هر لیتر آب ابراز کرد : در حال حاضر به طور متوسط هر روستایی برای هر متر مکعب آب دو هزار۲۰۰ ریال پرداخت میکند که مابقی هزینههای تولید یعنی حدود هزار و۵۰۰ ریال را توسط دولت پرداخت میشود.
رئیس اداره امور آب فاضلاب روستایی گناباد مهمترین مشکلات این اداره را برداشت آب شرب برای مصارف کشاورزی و در نتیجه آن، بروز خشکسالی دانست و عنوان کرد : متاسفانه کشاورزان به دلیل خشکسالی از آب شرب برای آبیاری برخی مزارع و مصرف دام استفاده میکنند که میزان مصرف را افزایش داده است.
وی نبود توازن در بین هزینههای تولید و مصرف را یکی دیگر از مشکلات دانست و اظهار کرد : هزینهای که به جهت تولید آب و نگهداری شبکهها صرف میشود با هزینهای که از مردم گرفته میشود توازن ندارد که این باعث کندی اجرای برخی طرحها به دلیل کمبود اعتبار میشود.
منبع: هشدار نیوزکد خبر: ۶۰۱۸۹تاریخ انتشار:پنج شنبه, ۱۰ تیر ۱۳۹۵ ۱۴:۰۸