علیرضا ایمانلو صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره ای به جمعیت تحت پوشش آب شهری استان گفت: این تعداد به دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر رسیده که ۵۹ شهر را پوشش داده و درصد جمعیت تحت پوشش آب شهری ۱۰۰ درصد بوده است.
وی ادامه داد: در بخش فاضلاب نیز جمعیت تحت پوشش یک میلیون و ۶۷۰ هزار نفر که پوشش ۵۷ درصدی را شامل می شود، همچنین تعداد شهرهایی که دارای انشعاب فاضلاب هستند ۱۲ شهر و تعداد شهرهایی که طرح فاضلاب در آن ها اجرا می شود ۲۳ شهر است.
ایمانلو در خصوص اقدامات انجام شده شرکت در کلانشهر تبریز و در بخش آب گفت: جمعیت تحت پوشش یک میلیون و ۶۹۰ هزار و تعداد شهرهای تحت پوشش چهار شهر است که تعداد انشعابات ۶۳۵ هزار فقره ای را شامل می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی همچنین جمعیت تحت پوشش فاضلاب کلانشهر تبریز را یک میلیون نفر دانسته که ۶۴ درصد از جمعیت را شامل می شود.
وی در خصوص اقدامات این شرکت با استفاده از اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: احداث مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز، اجرای خط انتقال شبکه فاضلاب تبریز به طول ۱۱ کیلومتر، اجرای بخشی از شبکه فاضلاب تبریز به طول ۳۰۰ کیلومتر، احداث تصفیه خانه فاضلاب آذرشهر، تکمیل و بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب بناب از جمله این اقدامات است.
ایمانلو ادامه داد: با اجرای اقدامات فوق در سه سال آینده سالانه بیش از ۱۵۰ میلیون مترمکعب در سال پساب تصفیه شده به دریاچه ارومیه انتقال داده می شود.
تصفیه خانه های فاضلاب ۹ شهر در حال بهره برداری است
وی با اشاره ای به اهمیت ویژه این شرکت برای اتمام و بهره بردای از پروژه های نیمه تمام گفت: در حال حاضر در ۹ شهر استان تصفیه خانه های فاضلاب با روش های نوین در حال بهره برداری است و در این میان تصفیه خانه های فاضلاب شهری بناب و شهر جدید سهند با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد در حال احداث بوده که در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز به زودی بهره برداری می شوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با تاکید بر لزوم توسعه شبکه های فاضلاب در شهرهای مختلف گفت: بالای ۹۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در تبریز اجرا شده که در صورت همکاری در بحث صدور مجوزها در نظر داریم این میزان را به بالای ۱۰۰ کیلومتر برسانیم.
وی ادامه داد: در استان ما و به خصوص شهر تبریز میزان مصرف آب بسیار بالا بوده و در تابستان ها به سختی می توانیم میزان حجم بالای مصرف آب در شهر را تامین کنیم.
ایمانلو افزود: در صورتی که هر فردی به نوبه خود در مصرف آب صرفه جویی کند شاهد کاهش میزان مصرف آب حتی به میزان پنج درصد خواهیم بود که این مقدار نیز می تواند زمینه ساز کمک بالایی به مدیریت مصرف و تامین اب در استان کند.
بهره برداری از دو مخزن ذخیره اب در تبریز
معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب نیز در این جلسه اظهار داشت: در تبریز برای ذخیره سازی آب دو باب مخزن به بهره برداری می رسد که یکی مخزن شمال شهر با چهار میلیارد هزینه و گنجایش ۱۰ هزار مترمکعب و دیگری مخزن اندیشه با اعتبار سه میلیارد تومان و گنجایش هفت هزار و ۵۰۰ مترمکعب است که به بهره برداری خواهد رسید.
علی شعبانپور با اشاره ای به کمبود اعتبارات در حوزه عمرانی گفت: با وجود حجم بالای کار صورت گرفته در این حوزه با کمبود اعتبارات مواجه هستیم که البته امسال نیز این اعتبارات بیشتر از سال گذشته نخواهد بود.
منبع: هشدار نیوز کد خبر:۵۸۷۱۳ تاریخ انتشار:یکشنبه, ۰۶ تیر ۱۳۹۵ ۲۳:۳۵