سند امنیت آب استان کرمان با همکاری استانداری کرمان، شرکت آب منطقهای، دانشگاه علوم پزشکی و آب و فاضلاب شهری و روستایی کرمان تدوین شد.
سند امنیت آب استان کرمان که به منظور تامین آب کاملا مطمئن و سالم به لحاظ کمی و کیفی در استان کرمان تدوین شده است، بعد از ظهر امروز به امضای استاندار کرمان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مدیرعامل آب منطقهای کرمان و مدیرکل آب و فاضلاب شهری و روستایی کرمان رسید.
علیرضا رزمحسینی استاندار کرمان در جلسه بررسی سند امنیت آب استان کرمان راهاندازی بازار آب را بهترین روش در حوزه بهرهوری و مصرف بهینه آب دانست و اظهار داشت: باید زمینه سرمایهگذاری بخش خصوصی در تامین آب شرب شهرها و روستا فراهم شود.
وی ادامه داد: نیاز سالانه آب کرمان در بخشهای مختلف برآورد شود تا بتوانیم با ایجاد اطمینان از خرید تضمینی آب و حضور بخش خصوصی در این حوزه اقداماتی انجام داد.
رزمحسینی عنوان کرد: باید فرهنگ بازار آب در کشور نهادینه شود و این کار بهترین راه برای تامین آب مورد نیاز است.
حمید ذکاءاسدی معاون سیاسی امنیتی استاندار کرمان نیز با اشاره به تدوین سند امنیت غذایی در حوزه، نان، لبنیات، گوشت و محصولات کشاورزی ابراز داشت: سند امنیت نان استان کرمان اکنون در حال اجراست و باتوجه به درجهبندی نان، وضعیت خوبی را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: سند امنیت آب نیز با همکاری آب منطقهای، دانشگاه علوم پزشکی و سایر نهادهای مرتبط تدوین شده و در دستور کار ادارات مربوطه قرار میگیرد.
محمدرضا بختیاری مدیرعامل آب منطقهای استان کرمان نیز اظهار داشت: هدف سند امنیت آب استان، تامین آب کاملا مطمئن و سالم به لحاظ کمی و کیفی است که پس از شکلگیری طرح همیاران آب در دستور کار قرار گرفت.
وی تصریح کرد: در این سند پروژههای بزرگ و پروژههای ارتقای کیفی آب در نظر گرفته شده تا آب شرب بهداشتی شمال و جنوب استان در برنامههای کوتاه مدت کمتر از ۶ سال و بلند مدت بیشتر از ۶ سال تامین شود.
بختیاری ادامه داد: در شهر کرمان با کمبود آب روزانه ۶۰۰ مترمکعب مواجه هستیم، اما تمام سعی به کار گرفته شده تا سلامت آب به خطر نیافتد.
محمد طاهری مدیرکل آب و فاضلاب شهری استان کرمان نیز با اشاره به کیفیت آب کرمان خاطرنشان کرد: آب شرب کرمان به لحاظ بهداشتی و میکروبی در سلامت کامل است و به صورت روزانه مورد آزمایش قرار میگیرد.
وی افزود: طبق استانداردهای جهانی میزان آرسنیک موجود در آب باید ۱۰ ppb باشد و در کرمان هیچ موردی از افزایش آرسنیک آب بیش از این حد گزارش نشده است.
طاهری ادامه داد: در حال حاضر چهار منطقه بردسیر، ریحانشهر، کیانشهر و کوهبنان ایستگاه برداشت آب آنها به تصفیه آب شرب مجهز شده و برای مناطق سیرجان و رفسنجان نیز تا پایان تیرماه دستگاههای تصفیه نصب و راهاندازی میشود.
وی عنوان کرد: اجرای تصفیه آب در ایستگاه برداشت آب برای ۹ شهر دیگر از جمله ریگان، نگار، خاتونآباد و … در مناقصه قرار دارد.
طاهری گفت: آب شرب شهر کرمان، زرند و توابع آن مشکلی ندارند و با وجود کمبود روزانه ۶۰۰ مترمکعب آب توانستهایم آن را به خوبی مدیریت کنیم.
منبع: فارس کد خبر: -تاریخ انتشار:۹۵/۰۴/۰۶ :: ۱۹:۰۴