مدیر شرکت آب و فاضلاب استان همدان خواستار همکاری روحانیون در فرهنگسازی مدیریت مصرف آب در استان همدان شد.
سیدهادی حسینی بیدار ظهر امروز در گردهمایی ائمه جماعات ادارات همدان با تأکید به نقش روحانیون در مدیریت مصرف آب در استان اظهار کرد: در بخش آب با مشکلاتی جدی مواجه هستیم که باید مدیریت صحیح مصرف را با همکاری سایر بخشها در دستور کار داشته باشیم.
وی با اشاره به هفته صرفهجویی از یکم تا هفتم تیرماه، خاطرنشان کرد: در این هفته توجه به مدیریت بهینه مصرف آب را مد نظر قرار دادهایم.
مدیر شرکت آب و فاضلاب همدان با بیان اینکه آب گوهری گرانبهاست که نمیتوان بر روی آن قیمت گذاشت، افزود:بعد از هوا بدون آب ادامه زندگی امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه متاسفانه منابع آب در کشور محدود است و ایران تنها یک سوم بارندگی دنیا را دارد در حالی که بسیاری از کشورها دو یا سه برابر ما بارندگی دارند، افزود: ما به عنوان کشور اسلامی همانطور که در بسیاری از موضوعات نمونه هستیم باید در زمینه مدیریت مصرف آب نیز الگو باشیم.
حسینیبیدار با اشاره به آیات و احادیث در خصوص مصرف صحیح و صرفهجویی در آب، گفت: روحانیون همانطور که به تبلیغ مسائل دینی میپردازند به مسئله آب نیز توجه کنند.
وی با بیان اینکه سال گذشته از لحاظ منابع آبی و مالی سال سختی برای اداره آب و فاضلاب استان بود، خاطرنشان کرد: در این سال ۴۴ درصد کاهش بارندگی داشتیم اما توانستیم به سختی مدیریت کنیم.
مدیر شرکت آب و فاضلاب همدان با بیان اینکه ۵۰ درصد همکاران و ۵۰ درصد مردم در مدیریت آب ما را یاری کردند، افزود: از لحاظ منابع مالی نیز سال گذشته شرایط خوبی حاکم نبود و تنها ۳۰ درصد اعتبارات تخصیص یافت اما توانستیم اقدامات خوبی را با توجه به مسئله اقتصاد مقاومتی در پیش بگیریم.
وی با بیان اینکه سال ۸۶ در شهر همدان تولیدات آب یکهزار و ۹۵۰ لیتر در ثانیه بود، گفت: ما با مدیریت صحیح توانستیم در پیک مصرف یکهزار و ۶۰۰ لیتر در ثانیه آب تولید کنیم یعنی ۳۰۰ تا ۳۵۰ لیتر در ثانیه تولید خود را کاهش دادیم.
حسینیبیدار با بیان اینکه امسال سال “اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل” است و باید اقدامات خوبی در این زمینه انجام داد، خاطرنشان کرد: باید اقتصاد ما مردمی باشد و مصرف معقول آب و برق و… را مد نظر داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد کره زمین را آب تشکیل داده است اما آبی که قابل شرب باشد بسیار کم است، افزود: از این ۷۰ درصد آب ۹۷ درصد آبهای شور و تنها سه درصد قابل شرب هستند.
مدیر شرکت آب و فاضلاب همدان با بیان اینکه سال گذشته با مدیریت صحیح توانستیم آب فصول زارعی را به چرخه مصرف بیاوریم، و از آب رودخانه عباسآباد نیز استفاده کنیم افزود: آب یک کالای امنیتی است که بدون آن نمیتوان هیچ اقدامی را انجام داد.
وی با بیان اینکه پیشبینی شده دسترسی به آب شرب در چند سال آینده کاهش یابد و روز به روز نیاز آبی بیشتر میشود، گفت: توجه به آب در کشورهای دیگر بیشتر از ایران است در حالی که باید گفت بعد از جنگ نفت، جنگ آب مطرح است و باید مصرف آن مدیریت شود.
حسینیبیدار اضافه کرد: اگر چه بارندگی افزایش یافته اما مقدار آن کاهش یافته است و هر سال نیز میزان آن کاهش مییابد.
وی بیان کرد: کشور ژاپن هشت برابر کشور ما بارندگی دارد و وسعت و جمعیت آن نیز بیشتر از ایران است در حالی مردم آن نصف ما آب مصرف نمیکنند.
مدیر شرکت آب و فاضلاب همدان با هشدار به کاهش شدید آبهای زیرزمینی گفت: بیشترین حجم آب در بخش کشاورزی مصرف میشود.
وی با بیان اینکه باید به سمت تولیداتی حرکت کنیم که آب کمتری مصرف میکنند، اظهار کرد: تولید زعفران در استان جواب داده که میتوان آن را جایگزین کشت هندوانه و سیب زمینی کرد.
منبع: فارس کد خبر:۲۳۸۵۵۱۴ تاریخ انتشار:۱۳۹۵/۰۴/۰۶ ۱۵:۵۵