به گزارش آب و انرژی ، «صبحانه» با این مقدمه ادامه داد: حالا اما زاینده رود مثل گذشتههای نسبتا نزدیک، دیگر شاداب و سرزنده نیست. در بسیاری از ماههای سال، نه آبی از زیر پ های خواجو و سی و سه پل میگذرد و نه کشاورزان اصفهانی اطمینان و امید کاملی به جاری شدنش دارند.
طومار شیخ بهایی برای تقسیم حقآبه زایندهرود وقتی نوشته شد که اختلاف قدیمی میان ساکنان حوالی زایندهرود برای چگونگی تقسیم آب بالا گرفته بود اما شیخ بهایی طومار جنگ و نزاع همیشگی آنها را با تنظیم طومار حقآبه زایندهرود در هم پیچید. حالا اهالی اصفهان تنها کسانی نیستند که خود را در این قضیه محق میدانند بلکه اهالی چهارمحال و بختیاری هم به علت آنکه زاینده رود از آنجا سرچمشه میگیرد، خود را مستحق استفاده مناسب از آن میدانند.
جالب است که در این کشاکش، سخنان استانداران ۲ استان آنقدر برای مسئولان ارشد اجرایی گران بوده که در مصوبهای رسمی ذیل تصمیمات شورای عالی آب، نحوه سخن گفتن این استانداران در خصوص موضوع مهم آب زایندهرود را مورد انتقاد قرار دادهاند.
بر اساس مصوبات بیست و چهارمین جلسه شورای عالی آب که در دفتر معاون اول رییس جمهور برگزار شده، تاکید شده است که «استانداران ۲ استان فوق نباید مسائل را به مردم کشانده و از زبان آنها مسائل را بیان کنند. تحریک مردم و تهدید به اعتراضات مردمی از هیچکس پذیرفته نیست، مخصوصا از استاندارانی که مسئول امنیت هستند و نباید با این حرفها، مسئولان را مرعوب کرد.»
در این مصوبه همچنین تاکید شده است که «استانداران باید واقعیتها و کمبود منابع آب را به مردم منتقل کنند تا مردم بدانند که امکان تامین آب بیشتر وجود نخواهد داشت و به هر حال این یک مسئله ملی است و باید با تدبیر حل و فصل شود.»
در این جلسه همچنین با تصویب این موضوع که «فصلالخطاب تصمیمگیریها با همه ملاحظات مرتبط، وزیر نیرو است»، افزوده شده است که وزیر نیرو باید قاطعانه و به صورت جدی، موارد را به استانداران مرتبط منعکس و استانداران نیز باید آن را عملیاتی کنند.
منبع: ایسناکد خبر:- تاریخ انتشار:تیر ۲, ۱۳۹۵