مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: هم اکنون نوبت بندی توزیع آب در شبکه آبرسانی شهرهای این استان ۲۴ ساعته است.
مدیرعامل آبفا بوشهر: نوبت بندی آب استان ۲۴ساعته است
کیقباد یاکیده روز چهارشنبه درجمع خبرنگاران افزود: درهیچ منطقه ای از استان بوشهر قطعی آب بیش از این مدت زمانی نیست.
وی اضافه کرد: مردم با رعایت اصل صرفه جویی در مصرف می توانند آب مورد نیازشان را ذخیره کنند.
یاکیده درباره بازسازی شبکه آبرسانی استان بوشهر گفت: برای بازسازی شبکه آبرسانی بوشهر به بیش از هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی یادآور شد: در این ارتباط شرکت کره ای برای کاهش پرتی آب برای نخستین بار در سطح کشور طرح مطالعاتی خود را برای استان بوشهر آغاز و برآورد اولیه برای اجرای این طرح ۶۹ میلیون یورو به میزان دو هزارو ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.
یاکیده با اشاره به اینکه استان بوشهر در بخش تامین آب به استانهای دیگر وابسته است گفت: ۶۰ درصد آب مصرفی استان بوشهر از استان کهگیلویه و بویر احمد، ۳۵ درصد از کازرون استان فارس و کمتر از ۵ درصد از منابع داخلی آبهای زیر زمینی استان بوشهر تامین می شود.
وی افزود: آب بدون درآمد استان بوشهر ۳۷ درصد تعیین شده است که ۲۰ درصد آن ناشی از فرسودگی شبکه آبرسانی هدر می رود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر افزود: بحرانی ترین شبکه آبرسانی استان بوشهر در شهر دالکی است به گونهای که میزان هدر رفت آب از شبکه آبرسانی این شهر ۵۰ درصد است.
وی اضافه کرد: تا سال ۱۳۹۲ بیش از ۳۴۰ هزار متر مکعب در شبانه روز آب از خطوط یاد شده به شبکه آبرسانی استان بوشهر وارد می شد که اکنون با توجه به بحران خشکسالی این میزان به ۲۷۵ هزار متر مکعب کاهش یافته است.
یاکیده با اشاره به سرانه مصرف ۲۶۰ لیتری استان بوشهر گفت: مصرف سرانه آب درشهرها بین ۱۷۰ تا ۲۳۰ لیتر در روز تعیین شده که اکنون با توجه به میزان ورودی آب به استان بوشهر این سرانه در این استان ۲۶۰ لیتر است.
یاکیده با اشاره به کاهش ورودی آب از خط آبرسانی کازرون به بوشهر گفت: میزان آب ورودی از چشمه ساسان و روخانه شاپور کازرون سال ۹۲، حدود دو برابر میزان کنونی بود که کاهش میزان ورودی از این خط آبرسانی به دلیل کاهش آورد آب از رودخانه شاپور و چشمه ساسان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهردر باره آبشیرین کن ها افزود: آبشیرین کن کنگان سال گذشته وارد مدار شد و پیش بینی می شود آب شیرین کن بوشهر نیز تا نیمه نخست امسال تکمیل و مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی وجود برخی مشکلات اجرایی را از جمله دلایل طولانی شدن مدت اجرای آبشیرین کن بوشهر عنوان کرد.
یاکیده با اشاره به تدوین طرح آبشیرین کن در سایر شهرهای ساحلی استان بوشهرگفت: برای اجرای طرحهای آبشیرینکن شهری و روستایی عسلویه به ظرفیت چهار هزار و۵۰۰ متر مکعب و دلوار به ظرفیت هفت هزار و ۵۰۰ متر مکعب تا اوائل تیرماه امسال پیمانکار آن انتخاب می شوند.
وی یادآور شد: طرح آبشیرینکن بوشهر نیز با همکاری نیروگاه اتمی بوشهر به ظرفیت ۳۵ هزار متر مکعب طراحی شده که بعد از گرفتن مجوز خرید تضمینی آب آن عملیات اجرایی این طرح آغاز می شود.
یاکیده با تاکید بر مدیریت مصرف آب افزود: مشترکان استان بوشهر با توجه به بحران کمآبی باید مدیریت مصرف در برنامههای خود قرار دهند تا در توزیع و مصرف آب با مشکل روبه رو نشوند.
وی گفت: اگر مدیریت مصرف آب در سبد غذایی خانوارهای استان بوشهر قرار گیرد بدون شک هیچ مشکلی در توزیع و مصرف آب ایجاد نمی شود زیرا میزان سرانه آب در شهرهای استان بوشهر بیش از میزان تعیین شده است.
منبع: ایرناکد خبر: ۴۵۰۹۰۸تاریخ انتشار:۰۲ تیر ۱۳۹۵ – ۱۵:۴۲