از رودخانه خاکو به صورت احداث بند آب به تصفیهخانه بهشتی اضافه میشود تا در زمان کم آبی از این منبع آبی استفاده شود | مشترکانی که بیش از ۳۶ متر مکعب آب مصرف میکنند، عنوان «پرمصرف» به آنها اطلاق میشود که با در نظر گرفتن مسأله اقتصاد مقاومتی، مشترکانی که بیش از ۲۰ مترمکعب مصرف دارند، به عنوان پرمصرف تلقی میشوند.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان همدان گفت: تصفیهخانه فاضلاب شهرستان رزن بعد از ماه رمضان با حضور وزیر نیرو به بهرهبرداری خواهد رسید.
سید هادی حسینی بیدار در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه یکم تیر ماه هفته صرفهجویی است، اظهار کرد: سال ۹۴ سختترین سال آبی بود که با همدلی رسانهها و فرهنگسازی به خوبی سپری شد.
حسینی بیدار افزود: در سال ۹۵ بارشهای خوبی داشتیم اما با این وجود نباید غفلت کرد چرا که از نظر آبهای سطحی وضعیت خوب است اما به لحاظ آبهای زیرزمینی، سطح منابع پایین رفته و همچنان مشکلات باقی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با تأکید بر مدیریت مصرف اضافه کرد: در سال ۸۶ تولید آب یکهزار و ۹۵۰ لیتر در ثانیه بود اما در سال ۹۵ با توجه به افزایش انشعابات و مساکن مهر وضعیت تولید به هزار و ۶۰۰ لیتر در ثانیه رسیده و تولید ۳۰۰ لیتر در ثانیه کاهش یافته که این به معنای مدیریت مصرف است.
او از افتتاح ۲۶ تصفیهخانه فاضلاب در دستور کار وزارت نیرو در سطح کشور خبر داد و عنوان کرد: تصفیهخانه فاضلاب شهرستان رزن نیز بعد از ماه رمضان با حضور وزیر نیرو به بهرهبرداری خواهد رسید.
حسینی بیدار با اشاره به هزینههای تصفیه خانه شهرستان رزن، بیان کرد: در این پروژه ۷٫۵ میلیارد تومان هزینه شده که پساب آن برای استفاده در بخش کشاورزی اختصاص خواهد یافت.
او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه یکی از اصول اقتصاد مقاومتی، بحث مدیریت مصرف است، ابراز داشت: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، همایش ملی مدیریت مصرف برای نخستین بار در ۲۲ تیرماه به میزبانی همدان با تأکید او ژه بر مدیریت مصرف برگزار میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان خاطرنشان کرد: در کنار این همایش، نمایشگاه «عرضه تجهیزات تولید داخل در حوزه آب» برگزار خواهد شد که نشستهای خصوصی با حضور شرکتهای سرمایهگذاری نیز از دیگر برنامههای پیش بینی شده برای این همایش است.
او در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۰۰ هزار انشعاب آب در استان همدان وجود دارد که از پوشش ۹۹٫۷۷ درصدی برخوردار هستند، تصریح کرد: ۶۷ درصد از شهروندان استان با ۲۷۰ هزار انشعاب فاضلاب تحت پوشش خدمات فاضلاب هستند.
حسینی بیدار در ادامه با بیان اینکه ۳ هزار و ۲۰۰ لیتر آب در ثانیه در استان تأمین میشود، بیان کرد: در شهر همدان بخش زیادی از تأمین آب از آبها سطحی انجام میشود تا در صورت عدم مطلوب بودن وضعیت سد، درصد کمی از آن برداشت شود.
او با اشاره به اینکه برداشت از آبهای زیرزمینی در استان ۷۰ درصد و برداشت از آبهای سطحی ۳۰ درصد است، تصریح کرد: از رودخانه خاکو به صورت احداث بند آب به تصفیهخانه بهشتی اضافه میشود تا در زمان کم آبی از این منبع آبی استفاده شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان اضافه کرد: از استخر عباسآباد نیز به عنوان یک منبع آب در مواقع کمآبی استفاده میشود که از این منبع ۲۴۰ لیتر در ثانیه آب تأمین میشود.
او در بخش دیگری از سخنان خود به خط انتقال آب به نیروگاه شهید مفتح اشاره کرد و یادآور شد: این طرح به استفاده بهینه از پساب فاضلاب کمک کرده که در واقع نوعی اقتصاد مقاومتی است، چراکه با انتقال پساب به نیروگاه تعدادی از چاههای آب نیروگاه مسدود شده است.
حسینی بیدار افزود: با انتقال پساب به نیروگاه، برداشت از آبهای زیرزمینی کاهش یافته و ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متر مکعب آب در اختیار نیروگاه قرار گرفته است.
او در ادامه با بیان اینکه تصفیهخانه فاضلاب همدان ۳۰ میلیارد تومان برای تکمیل نیاز دارد، گفت: با وجود عدم اتمام کار تصیفهخانه فاضلاب، خدماترسانی ادامه دارد.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان همدان به اعتبارات شرکت آب و فاضلاب نیز اشاره کرد و یادآور شد: اعتبارات در اختیار قرار گرفته شده خوب بود، اما تخصیص پایین بود و تنها ۳۰ درصد از اعتبارات تخصیص یافت.
او ۳۲ درصد شبکههای آب را فرسوده دانست و تصریح کرد: ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه برای ترمیم همه شبکهها لازم است که تأمین این اعتبار به یک باره برای شرکت امکانپذیر نیست.
حسینیبیدار بیان کرد: سالانه ۲۰ کیلومتر از شبکه آب بازسازی میشود که در صورت تأمین اعتبار مورد نظر تا ۶۰ کیلومتر نیز ترمیم میشود.
مطالبات شرکت آبفا از مشترکان را ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان
همچنین معاون امور مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه مشترکان پرمصرف، کسانی هستند که بیش از دو برابر الگاو مصرف آب، مصرف میکنند، گفت: مشترکانی که بیش از ۳۶ متر مکعب آب مصرف میکنند، عنوان «پرمصرف» به آنها اطلاق میشود که با در نظر گرفتن مسأله اقتصاد مقاومتی، مشترکانی که بیش از ۲۰ مترمکعب مصرف دارند، به عنوان پرمصرف تلقی میشوند.
سعید عبدالله زاده افزود: ۶ هزار مشترک آب در استان همدان بیش از ۲۰ مترمکعب مصرف دارند که با آموزش و اطلاعرسانی به دنبال کاهش مصرف آنها هستیم.
او به تعویض کنتورهای خراب اشاره کرد و یادآور شد: ۸ هزار و ۵۰۰ کنتور آب در همدان خراب است که اگر مشتری مقصر نباشد هزینهای برای تعاو ض آن دریافت نمیشود که در این راستا سال گذشته ۴ هزار و ۶۰۰ کنتور تعاو ض شد.
معاون امور مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان همدان در ادامه مطالبات شرکت آب و فاضلاب از مشترکان را ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان دانست.
شبکه سنتی فاضلاب همدان به درون رودخانهها تخلیه میشود
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز در این نشست با بیان اینکه شبکه فاضلاب همدان هنوز تکمیل نشده است، تصریح کرد: همدان از قدیم دارای شبکه سنتی فاضلاب بوده و فاضلاب در رودخانه تخلیه میشده است.
حمیدرضا نیکداد افزود: تا زمانی که شبکه مدرن فاضلاب همدان با تأمین مالی که قرار است تخصیص یابد حل نشود، فاضلاب را نمیتوان از رودخانهها جمع کرد.
او بیان کرد: در گذشته لولهکشی فاضلاب به درون رودخانهها وصل و در نهایت به خارج از شهر هدایت میشد، اما در حال حاضر این پدیده وجود دارد و منکر اینکه فاضلاب وارد قنوات و رودخانه میشود، نیستیم.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه هیچ انشعابی از طریق آبفا به رودخانهها و مسیلها هدایت نشده است، ابراز داشت: شرکت آبفا هر جا انشعابی فروخته، ابتدا از شبکه فاضلاب آن مطمئن شده و سپس انشعاب اجرا شده است.
همچنین معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز با بیان اینکه بخش لجن تصیفهخانه و تولید گاز از فرآیندهای تکمیلی لجن تصفیهخانه است، گفت: در حال حاضر بخش لجن تصفیهخانه فاضلاب همدان ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
فرهاد بختیاریفر افزود: وقتی بخش لجن تصفیهخانه کامل شود و تولید بیوگاز داشته باشد، آن وقت، پیشرفت فیزیکی کاملی را در تصفیهخانه شاهد خواهیم بود.
او با بیان اینکه تصفیهخانه نیازمند ۳۰ میلیارد تومان اعتبار است، تصریح کرد: امسال ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار پیشنهادی است.
معاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان همدان ادامه داد: اگر بخواهیم کل شهر همدان زیر پوشش شبکه مدرن فاضلاب قرار گیرد به ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
منبع: همدان پرس کد خبر: ۹۹۰۰تاریخ انتشار:۱ تیر ۱۳۹۵ – ۱۵:۲۵