مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بروز رکود در طرح ها و پروژه های این شرکت را تکذیب کرد و گفت: ۲۵ هزار میلیارد ریال فاینانس داخلی ۲ بانک دولتی و خصوصی کشور در آینده نزدیک به شبکه تزریق می شود.
رکود درطرح های آبفای کشورتکذیب شد/ فاینانس ۲۵هزار میلیارد ریالی داخلی
حمیدرضا جانباز امروز (دوشنبه) در پایان نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن هفته صرفه جویی در مصرف آب، در پاسخ به پرسش ایرنا درباره شایعه رکود در طرح های آب و فاضلاب کشور، افزود: بروز رکود در پروژه های عمرانی کشور به دلیل مشکل کمبود نقدینگی، امری بدیهی است، اما شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور موفق شده است برای استفاده از منابع و اعتبارات موجود اقدام های خوبی انجام دهد.
به گفته این مقام مسئول، برای نخستین بار در کشور این شرکت موفق شده است تا نسبت به تامین سرمایه از بانک های داخلی به عنوان فاینانس اقدام کند و در آینده نزدیک بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد ریال توسط دو بانک دولتی و خصوصی کشور به شبکه صنعت کشور تزریق می شود.
وی بیان داشت: این فاینانس که در اختیار صنایع فولاد مبارکه و لوله سازی فولادی قرار خواهد گرفت، نیاز به بیش از ۷۵۰ کیلومتر لوله های مورد نیاز صنعت آب و فاضلاب را رفع خواهد کرد که خود، از مصادیق برنامه های مبارزه با رکود در این صنعت است.
جانباز اعتبارهای صندوق توسعه ملی را گزینه دیگر اعلام کرد که بیش از پیش به مواجه نشدن با رکود در صنعت آب و فاضلاب کمک خواهد کرد.
** پرداخت دیون پیمانکاران مسکن مهر
مدیرعامل شرکت آبفا در ادامه خاطرنشان کرد: دولت و مجلس در ماه های گذشته اقدام های خوبی برای رفع کمبود نقدینگی پروژه های عمرانی از محل اوراق مشارکت و اوراق خزانه اسلامی انجام دادند.
جانباز گفت: سال گذشته سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اوراق خزانه و ۱۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت به این منظور در اختیار طلبکاران قرار گرفت و با برنامه ریزی انجام شده، بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال دیگر نیز بابت پرداخت دیون به پیمانکاران طرح های مسکن مهر پرداخت خواهد شد.
وی با بیان این که کشور به شدت از مشکل نبود نقدینگی و کمبود پول رنج می برد، یادآور شد: سال گذشته فقط ۳۰ درصد اعتبارات در نظر گرفته شده برای شرکت آبفا تخصیص یافت و اعتبارات امسال نیز افزایش حدود سه درصدی دارد.
این مقام مسئول، پیش تر با اشاره به تسریع در روند اجرای طرحهای آبرسانی کشور در سال ۱۳۹۵ گفته بود، با اجرایی شدن قراردادهای بانک پارسیان و بانک سپه و تامین لوله مورد نیاز برای طرحهای انتقال آب، تلاش خواهیم کرد در کمترین زمان ممکن اهداف طرحهای آبرسانی محقق شود.
** شیرین سازی آب دریا
وی همچنین در خصوص پروژه های شیرین سازی آب دریاها، افزود: این پروژه ها به صورت گسترده در نوار ساحلی جنوب کشور در دست اجرا است که از آن جمله، ساخت ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعبی در بندرعباس است.
به گفته جانباز، به دلیل کمبود آب در مرزهای شرقی کشور، مطالعات اجرای این پروژه ها در فلات مرکزی و ۱۷ استان کشور در دستور کار قرار دارد که تامین سرمایه آنها توسط وزارت نیرو انجام می شود.
وی خاطر نشان کرد: هر چند صنایع کشور در این عرصه پیشگام هستند، اما به دلیل نیاز موجود و عقب بودن کار، وزارت نیرو در این زمینه ورود کرده است.
این مقام مسئول با اشاره به شیرین سازی بیش از دو میلیون مترمکعب آب توسط اعراب حاشیه جنوبی خلیج فارس، بیان داشت: می توان با استفاده از روش های مدرن، پساب صفر را به چرخه طبیعت بازگرداند.
جانباز یادآور شد: برای استان های شمالی کشور، از آنجایی که هنوز طرح های مهار آب (بویژه بارش هایی که به دریا می ریزند) بطور کامل اجرا نشده، پروژه های شیرین سازی به صورت محدود در تعدادی از شهرها و روستاهای کوچک از جمله در بندرترکمن و ترکمن صحرا در دستور کار است.
** برخورد با مشترکان پرمصرف
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از برخورد با مشترکان پرمصرف آب در کشور خبر داد و گفت: آب این مشترکان که به شبکه ها تنش وارد می کنند، قطع می شود و در استان ها این مهم در اختیار شورای تامین قرار داده شده است.
وی با اشاره به فاصله ۶ هزار ریالی قیمت تمام شده آب و قیمت دریافتی از مشترکان، تصریح کرد: افزایش آب بها فعلا در دستور کار وزارت نیرو قرار ندارد.
همه ساله یکم تا هفتم تیرماه به عنوان هفته صرفه جویی در مصرف آب نامگذاری شده و گرامی داشته می شود.
منبع:ایرنا کد خبر: ۸۲۱۱۹۵۵۶ (۵۳۹۸۲۲۲)تاریخ انتشار:۳۱/۰۳/۱۳۹۵ ساعت: ۱۳:۵۴