دیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: با توجه به بارندگی های سال گذشته و هماهنگی های انجام شده با آب منطقه ای استان، تابستان امسال در بندرعباس با وجود کمبود آب، نوبت بندی نمی شود.
مدیرعامل آبفا هرمزگان:تابستان امسال در بندرعباس نوبت بندی آب نمی شود. امین قصمی اظهار داشت: در حال حاضر شهر بندرعباس ۲۵۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب دارد و عمده مشکل کم آبی این شهر در بلندی های شمال غرب به دلیل اختلاف ارتفاع با مخازن دامایی است که در صورت جبران این کمبود، مشکل شمال غرب نیز برطرف خواهد شد.
قصمی با اشاره به بحران کم آبی در هرمزگان که ناشی از کاهش بارندگی وخشکسالی بیش از ۱۷ سال در این استان است، بیان داشت: حداقل نیاز آبی استان هرمزگان ۴ هزار و ۱۰۰ لیتر و میزان تولید فعلی ۳ هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه است که ۹۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب داریم.
وی با بیان اینکه هر ساله با افزایش تعداد مشترکین ۱۷ تا ۲۰ درصد افزایش مصرف داریم ، تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی استان و کاهش منابع آبی در سال های اخیر، مصرف بهینه آب و رعایت الگوی مصرف از سوی شهروندان هرمزگانی یک ضرورت است که می تواند ما را در تولید و حفظ منابع آبی پایدار استان یاری کند.
مدیرعامل آبفا هرمزگان گفت: هم اکنون در شهرهای بستک، سردشت و گوهران با مشکل کم آبی مواجه ایم که در این رابطه ضمن اقدامات مدیریتی انجام شده و آبرسانی سیار با هماهنگی فرمانداری ها و شوراها، در راستای رفع این چالش تلاش می کنیم.
روزهای پایانی سال گذشته یک مسئول سابق آب وفاضلاب هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بیش از ۱۷ سال خشکسالی در استان و پیامدهای ناشی از آن گفت: خشکسالی موجب خارج شدن ۱۰۸ حلقه چاه از مدار تولید شده ومیانگین بارندگی در ۱۰ سال اخیر در هرمزگان ۱۳۰ میلی متر کاهش یافته و از مجموع ۲۰۸ حلقه چاه آب استان تنها ۱۰۰ حلقه در مدار تولید است.
وی با اشاره به شرایط اضطراری سد استقلال میناب به عنوان تامین کننده آب بندرعباس و بندرخمیر، گفت: از مجموع ظرفیت ۲۴۰ میلیون مترمکعبی این سد ، حجم فعلی آن تنها ۶۰ میلیون مترمکعب است.
وی با اشاره به کمبود ۹۶۷ لیتر بر ثانیه تولید آب در هرمزگان، تصریح کرد: در یازده ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال ۹۳ ، ۲۶۸ لیتر بر ثانیه کاهش میزان تولید و توزیع آب داشته ایم .
بنا اظهار وی در حال حاضر ۱۳ شهر هرمزگان شامل؛ بندرعباس، بندر خمیر، سیریک، رویدر، بستک، جناح، گروک، فارغان، گوهران، دشتی، سندرک، قلعه قاضی و سردشت در وضعیت بحرانی قرار دارند وبرای اجرای طرح های مقابله با بحران آب و کاهش اثرات خشکسالی در شهرهای استان به اعتباری برابر دو هزار و ۳۵۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم واعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح های اضطراری جهت عبور از بحران آب کلانشهر بندرعباس نیز ۵۶۵ میلیارد ریال است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در خصوص تاثیر بارندگی های پارسال در رفع تنش آبی استان گفت:با بارش های اخیر بخشی از چالش کمبود آب شهرهای استان برطرف شده اما همچنان برای رفع بحران کم آبی نیازمند مدیریت صحیح مصرف آب و نهادینه سازی فرهنگ صرفه جویی هستیم.
استان هرمزگان پارسال به ویژه در فصل بهار و تابستان با بحران جدی کم آبی مواجه بود و مردم این استان برای روزها و ساعت های طولانی در گرم ترین ماه های سال شاهد قطع آب آشامیدنی بودند.
براساس اعلام سازمان هواشناسی میزان بارندگی های هرمزگان در نیمه نخست پارسال درمقایسه با سال قبل تر حدود ۷۰ درصد کاهش داشته که به طور یقین جبران این کاهش نیازمند بارندگی های بسیار است.
نزدیک به دو دهه خشکسالی و کم آبی درهرمزگان موجب شد که ۳۶۵ حلقه چاه آب آشامیدنی ، ۱۸دهنه چشمه و قنات ، ۱۰۰ حلقه چاه و کاهش آب ۱۳۵حلقه چاه بین۳۰ تا ۷۰ درصد خشک شود و۴۰۰ روستای هرمزگان به کلی از آب شرب به صورت آبرسانی سیار استفاده کنند.
شدت بحران در هرمزگان در ابتدای پارسال به حدی بود که حمیدرضا جانباز معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور درمصاحبه ای با خبرنگار ایرنا گفته بود که شهر بندرعباس مرکز استان هرمزگان به همراه دو شهر بزرگ دیگر در کشور از نظر تامین آب آشامیدنی در وضعیت قرمز قرار دارند.
منبع: ایرناکد خبر:۸۲۱۱۳۰۴۷ (۵۳۸۹۰۷۶) تاریخ انتشار:۲۶/۰۳/۱۳۹۵ ساعت: ۸:۳۴