به گزارش شرکت آبفاشهری مازندران، دکتر اسماعیل بابانژاد آریمی محقق این موضوع پژوهشی آموزشی با بیان اینکه در این پروژه ابتدا سیلیکای مورد نیاز برای تهیه نانو جاذب از سبوس برنج تهیه شده ، گفت: با به کار گیری سورفکتانت ستیل تری متیل آمونیوم برمید سیلیکای نانو حفره تهیه شده است.
وی، ادامه داد: سپس با استفاده از معرفهای شیمیایی مناسب سطح نانوسیلیکای تهیه شده از خاکستر سبوس برنج با گروه عاملی آمینی عاملدار گشته و سپس به وسیله متیل یدید، جاذب آمین دار به جاذب تبادل آنیونی تبدیل شده است تا جاذبی مناسب برای جذب و حذف موثر نیترات از نمونه های آبی تهیه شود.
این محقق، با بیان اینکه پارامترهای موثر در تهیه و عاملدار کردن نانو جاذب سیلیکایی بررسی و بهینه شد، تصریح کرد: نانو جاذب سیلیکایی به منظور تایید صحت روش سنتز توسط تکنیکهای دستگاهی مختلف نظیر XRD، FT-IR، BET و TEM و روش حرارتی مورد مطالعه قرار گرفت.
دکتر بابانژاد ، ضمن اشاره به اینکه کارایی جاذب تهیه شده در حذف یا کاهش غلظت یون نیترات از نمونه های آبی به روش استخراج فاز جامد پخشی، فشرده شده در سرنگ و در پایان پرشده در کاتریج بررسی شد، افزود: جذب نمونه برای ارزیابی میزان حذف نیترات در شرایط بهینه توسط دستگاه اسپکتروفتومتر تعیین شد.
وی خاطرنشان کرد: نتایج نشان داد بیش از ۹۰ درصد از مقدار اولیه غلظت نیترات در نمونه آبی توسط جاذب تهیه شده ، حذف می شود.
منبع:اخبار آب و فاضلابکد خبر:- تاریخ انتشار:شنبه, خرداد ۲۲, ۱۳۹۵