در این جلسه اجرا و توسعه برنامه ایمنی آب به عنوان یک روش اساسی درجهت رسیدن به هدف سلامت توسط تأمین کنندههای منابع آبی مورد تأکید قرار گرفت.
به گزارش بلاغ، درجلسه ایمنی و بهداشت آب که روز گذشته در سالن اجتماعات فرمانداری نکا برگزار شد، جعفر احمدی ایمنی و بهداشت آب را در راستای حفظ و ارتقای کیفیت آب آشامیدنی دانست که هم اکنون با توجه به ظرفیتهای بالقوه در این زمینه مورد توجه قرار میگیرد.
وی ضمن برشمردن جایگاه حیاتی ایمنی آب در سطح شهر و روستاها، افزود: با توجه به اهمیت این مایه حیات با مشارکت همه دستگاهها میتوان گام بزرگی را در جهت حفظ و ارتقای کیفیت آب برداشت و در مقابل از ورود آلودگی به منابع تأمین آب و شبکههای آبرسانی جلوگیری کرد.
فرماندار نکا با تأکید بر اینکه چالشهای مختلفی نظیر خشکسالی و کمبود منابع آبی در سطح شهرستان دیده میشود، تصریح کرد: چالشهایی نظیر خشکسالی، آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی وجود دارد، همچنین کمبود منابع آبی باید مدیریت شده و در جهت رسیدن به تأمین آب سالم و بهداشتی چاره اندیشی شود.
به گفته احمدی باید تهدیدات و خطراتی که منابع آبی شهرستان را با مشکل روبرو میسازند نیز شناسایی و بررسی شوند.
این مسئول اضافه کرد: خطرات احتمالی در تأمین منابع آبی باید شناسایی و دراولویت قرار گیرد، لذا باید در جهت کنترل این عوامل و دستیابی روستاییان به آب آشامیدنی سالم راهکار ارائه شود.
وی با اشاره به سد گلورد به عنوان یکی از منابع آبی شهرستان نکا، بیان کرد: خوشبختانه با اتمام سد گلورد، اندک اندک به سمت آبهای سطحی میرویم، لذا باید خطرات کلی که منابع آبی شهرستان را هر لحظه تهدید میکنند شناسایی و در جهت کنترل ایمنی منابع آبی بهداشتی و ایمنی در اختیار شهروندان قرار گیرد.
احمدی با تأکید بر جذب اعتبارات در حوزه تأمین منابع آبی منطقه شرق مازندران، خاطرنشان کرد: در دیدار با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعتبارات لازم برای رفع مشکل آب شرب شهرستان نکا تأمین اعتبار و مقرر شد از محل مواد ۱۰ و ۱۲ بودجه ۹۵ تخصیص پیدا کند تا از این طریق در منطقه شرق مازندران از آب شرب با کیفیت بالا برخوردار شویم.
دغدغه کنترل ناقص کیفیت منابع آبی
همچنین علی معزی رییس کارگروه تخصصی ایمنی آب و مدیریت مازندران در ادامه این نشست بیان کرد: متأسفانه در حال حاضر کنترل کیفیت در سطح منابع آبی ناقص است که باید با مدیریت صحیح در این مسیر چاره اندیشی شود.
وی برنامه ایمنی آب را به عنوان مهمترین اقدام برای تضمین کیفیت آب شرب دانست که جهت حفظ و گسترش ایمنی و بهداشت آب شرب باید برنامه کیفیت آب در تمامی شهرستانهای استان گسترش پیدا کند.
این مسئول اضافه کرد: برای برون رفت از چالشهای منابع آبی از قبیل خشکسالی و کمبود آب، همه سازمانهای مسئول و تأثیر گذار در کیفیت آب آشامیدنی باید مشارکت فعال از خود به خرج دهند.
رییس کارگروه تخصصی ایمنی و مدیریت آب مازندران با تأکید بر بهداشت وسلامت آب شرب در سطح استان، متذکر شد: متولیانی که به فکر سلامت و بهداشت جامعه هستند باید در این برنامه که یکی از سندهای راهبردی ملی بهبود کیفیت آب شرب به شمار میرود تلاش کنند.
معزی ضمن تدکید بر تشکیل کارگروه ایمنی آب در مازندران، خاطرنشان کرد: باید اجرا و توسعه برنامه ایمنی آب به عنوان یک روش اساسی درجهت رسیدن به هدف سلامت توسط تأمین کنندههای منابع آبی مورد توجه قرار گیرد، لذا در این راستا باید کارکنان بهرهبردار درگیر این مسئله شده و در تشکیل کمیته سلامت آب اهتمام ورزند.
وی در پایان با اشاره به سد گلورد شهرستان نکا، متذکر شد: مطمئنا در هنگام ساخت این سد تفکر گردشگری نیز اندیشیده شد، لذا باید مدل گردشگری این محل برنامهریزی و بررسی شود.
آب سالم و کافی، چالش اساسی هزاره سوم
به گزارش پیک نکا، درحالی کشور ایران در منطقه کم آب و نسبتاً خشک جهان به سر میبرد که بشر در هزاره سوم بیش از هر زمان دیگری با چالشی به عنوان آب شرب سالم و کافی درگیر است و کارشناسان، یکی از عوامل احتمالی بروز جنگ جهانی جدید را نبرد بر سر آب میدانند.
این بدان معنی است که مدیریت منابع آب یکی از راهبردهای آیندهپژوهانه هر دولت و کشور میتواند به شمار آید که تدابیر صحیح و علمی هم درخصوص مدیریت دستیابی و مصرف منابع و هم تأمین امنیت و بهداشت آن باید سرلوحه مدیران اجرایی قرار گیرد.
از این رو باتجربه تابستانی گرم و کم آب در برخی از مناطق مازندران سرسبز در سال ۹۴، امید است تا با نزدیکتر شدن به ماه مبارک رمضان و نیاز بالای مردم به دسترسی بدون چالش به آب شرب سالم، تدابیر مورد نیاز از سوی مسئولان مربوطه اتخاذ شود تا مشکلات سخت تجربه شده در سال گذشته مجدداً مهمان سفرههای مردم نشود.
منبع: پیک نکاکد خبر: ۱۹۸۸۲۵تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۷