برای اولین بار در کشور دستگاه تعیین کدورت آب و سنجش غلظت رسوبات معلق در آب توسط گروهی از محققان جوان ساخته شد.
دستگاه تعیین کدورت آب و سنجش غلظت رسوبات معلق با همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه اصفهان، پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری یونسکو طراحی و ساخته شده است.
به گفته دکتر سید مصطفی سیادت موسوی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران و سرپرست گروه سازنده، کدورت و یا شفافیت آب یکی از مهمترین پارامترهای ارزیابی کیفیت آب است و در حال حاضر در بسیاری از تصفیه خانه های آب این پارامتر با استفاده از تجهیزات خارجی اندازه گیری می شود. با توجه به نیاز فراوان صنعت آب کشور به این دستگاه، طراحی و ساخت آن می تواند به عنوان یک گام عملی جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی به شمار رود.
سیادت موسوی ادامه داد: یکی دیگر از کاربردهای این دستگاه، اندازه گیری غلظت بار رسوبات معلق در پشت سدها به منظور بهبود مدیریت مخازن سدها و همچنین قابل کاربرد در محیط های دریایی و بنادر به منظور تخمین زمان لایروبی بنادر می باشد.
به گفته وی، در صورت تولید صنعتی، این دستگاه هزینه ای کمتر از یک هشتم نمونه مشابه خارجی داشته و میتواند موجب صرفهجویی ارزی و ریالی قابل ملاحظهای در پروژههای مختلف آب رسانی و تصفیه خانه ها، پایش مخازن سدها و سواحل و بنادر کشور شود. این دستگاه همچنین نسبت به نمونه های خارجی دارای روش ابداعی جدیدی جهت حذف اثرات نور محیطی ونیز افزایش دقت و راندمان عملکرد دستگاه در محیط های مختلف است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۵۰۳۱۲۰۷۴۸۲ تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ – ۱۱:۲۱
