قائم مقام وزیر نیرو با تأکید بر اینکه ژاپن میتواند خود را به عنوان یک شریک و یک جایگاه ویژه در حوزه آبفای ایران معرفی کند، گفت: دلیل احتیاط شرکتهای ژاپنی برای حضور در صنعت آب و فاضلاب ایران را نمیدانم، اما اینکه شرکتهای ژاپنی بااحتیاط بیش از حد جلو میآیند به نفع رقبای خارجی خواهد بود.
ستار محمودی در دومین همایش همکاریهای مشترک صنعت آب و فاضلاب ایران و ژاپن با اشاره به اینکه ایران در منطقه از لحاظ منابع انسانی جزو قویترین کشورها است، گفت: نمیتوانیم ادعا کنیم که در صدر دارا بودن منابع انسانی هستیم، اما در این زمینه رقیب کمی داریم و این یک مزیت بزرگ است.
محمودی با اشاره به اینکه اگر ژاپن امروز ژاپن شده است، به دلیل وجود منابع انسانی ماهر و با انگیزه بوده است، خاطرنشان کرد: وجود منابع انسانی ماهر و با انگیزه در ایران نیز ما را در موقعیت ویژهای قرار داده است، چرا که وجود شرکتهای مشاورهای، پیمانکار و ساخت، امتحان خود را به خوبی پس داده و نشان میدهد که این شرکتها بسیار کارآمد هستند و این یک مزیت بزرگ برای کشور است.
محمودی ادامه داد: شرایط سرمایهگذاری و بهرهدهی در ایران، در میان کشورهای اطراف بینظیر است، بنابراین ژاپنیها حتماً این مطالعات را به خوبی انجام داده و میدانند که در حال حاضر کمتر جایی در منطقه همانند ایران امنیت سرمایه و بازدهی سرمایه را توأمان داشته باشد.
قائم مقام وزیر نیرو تأکید کرد: بعد از برجام، فضای پرنشاطی در ایران به وجود آمد و باز هم تأکید میکنیم که ایران برای شرکتهای خارجی که در کشور فعالیت کنند، مشوقهای خوبی مثل تسهیل در گردش کار و اعطای زمین در نظر میگیرد که میتواند موجب اطمینانپذیری کافی برای هر سرمایهگذار باشد.
محمودی گفت: در حال حاضر ایران در زمینه احداث سدها، شبکههای آبیاری و زهکشی و تأمین آب شهرها به سرمایهگذاران داخلی و خارجی نیازمند است به طوری که باید در حدود یکهزار شهر اقدام به تأمین آب و در ۵۰۰ شهر اقدام به تأسیس شبکههای فاضلاب کند.
وی ادامه داد: شرکتهای ایرانی میتوانند با شرکتهای با دانش ژاپنی جوینت شوند، چرا که این شرکتها بازار کار ایران رابه خوبی میشناسند.
محمودی با اشاره به اینکه شرکتهای ایرانی میتوانند زمان را به سمت هر شرکت خارجی سوق دهند تا هر چه سریعتر این شرکتهای ژاپنی بلافاصله پس از سرمایهگذاری بازگشت سرمایه خود را به وضوح ببینند، گفت: شرکتهای ژاپنی و مجموعه شرکتهایی که با ایران همکاری داشتند، جزو شرکای صادق بودند، پس وقتی کشورها به هم اعتماد میکنند، مشکلات زودتر حل میشود، چرا که در ادبیات بینالمللی، یکسری موارد نهفته است که اینها چه مکتوب و چه شفاهی میتواند در پیشبرد کار مهم باشد.
قائم مقام وزیر نیرو افزود: ما در دوران تحریم یاد گرفتهایم که چگونه از توانمندیهای داخلی خود استفاده کنیم و همچنین یاد گرفتهایم که در زمان احتیاج میتوان اختراعات خوبی انجام داد، در حوزه آب و فاضلاب شیوه های خوبی ایجاد کردهایم هر چند در دوران تحریم، ارتباط خود را با دنیا قطع نکردیم.
وی افزود: اما اکنون احساس نیاز میکنیم، چرا که باید این خدمات را اقتصادیتر انجام دهیم.
وی تأکید کرد: همکاری مشترک ایران و ژاپن میتواند به نفع ژاپن باشد چرا که ژاپنیها میتوانند با انتقال کالاهای ساخته شده از ایران به کشورهای همسایه، کالاهای تولیدی خود را مقرون به صرفهتر به کشورهای همسایه صادر کنند.
منبع: کد خبر: تاریخ انتشار:
منبع: ملت بازارکد خبر: ۲۹۷۴۷تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ – ۰۹:۱۰