مدیرکل امور عشایر استان اصفهان گفت: از محل اعتبارات مدیریت بحران استان، اعتباراتی برای حفر چاههای اضطراری پیش بینی شده است و باید طرحهای عملیاتی در این خصوص تا پایان تیرماه اجرا شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان منطقه اصفهان در شهرضا، علی اکبر نجفی در جلسه شورای امور عشایری شهرستان اظهار کرد: عشایر کشور پایینترین نرخ بیکاری را دارند و علی رغم تولید خدمات گسترده، خدمات اندکی را دریافت میکنند.
وی افزود: در سال گذشته مبلغ ۲۵ میلیارد ریال به بخش عشایری اختصاص یافت که بخشی از آن که برای حفر چاههای اضطراری در مسیر عبور عشایر اختصاص یافته، باید تا پایان تیرماه امسال هزینه شود.
مدیرکل امور عشایر استان اصفهان تصریح کرد: از محل اعتبارات مدیریت بحران استان، اعتباراتی برای حفر چاههای اضطراری پیش بینی شده، اما باید طرحهای عملیاتی در این خصوص نهایتاً تا پایان تیرماه اجرا شود.
نجفی تأکید کرد: بحران آب عشایر در شهرستان شهرضا بسیار جدی است، در صورتی که بتوان از برخی از قنوات موجود در منطقه حق آبهای برای عشایر کوچنده خریداری کرد، شاید بتوان برخی از مشکلات آنها در این زمینه را حل کرد.
وی گفت: در حال حاضر ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار دام غیر مازاد عشایری در استان وجود دارد که به لحاظ بر هم زدن تعادل بین نسبی بین تعداد دامها و ظرفیت مراتع مشکلات زیادی را ایجاد میکند.
مدیرکل امور عشایر استان اصفهان اظهار کرد: بیش از هزار و ۵۰۰ سایت اسکان عشایر در کشور وجود دارد، اما سرریز جامعه عشایری کشور که متمایل به اسکان در یک منطقه خاص هستند باید به صورت اختیاری و بدون اجبار مراجع قانونی، اقدام به این کار کنند.
نجفی تصریح کرد: سازماندهی و اسکان عشایران باید با توجه به این نکته اساسی باشد که در هر شرایط زندگی عشیرهای آنها حفظ شود، زیرا زندگی عشایری در کشور به عنوان یکی از ظرفیتهای مهم فرهنگی شناخته میشود و باید با برنامهریزی دقیق برای حفظ آن تلاش کنیم، هرگونه طرحی که منجر به حذف این شیوه زندگی از ساختار اجتماعی کشور شود، باید متوقف شود.
منبع: ایسنا کد خبر: ۹۵۰۲۲۴۱۴۸۰۸تاریخ انتشار:جمعه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ – ۱۴:۵۵