مشاور مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه از رشد سه برابری افزایش سطح آبهای زیرزمینی دشتهای استان در سال زراعی جاری نسبت به میانگین بلندمدت خبر داد.
مسعود فتوت اظهار کرد: بررسیهای انجام شده از مهر ماه سال گذشته (ابتدای سال زراعی ۹۴_۹۵) تا آخر اسفند نشان میدهد که سطح آبهای زیرزمینی در دشتهای استان ۲٫۴ متر افزایش یافته است.
وی میانگین این افزایش در بلندمدت را ۷۶ سانتیمتر اعلام کرد و ادامه داد: افزایش سطح آبهای زیرزمینی استان نسبت به مدت مشابه در بلندمدت رشد سه برابری را نشان میدهد.
این دکترای مهندسی آب در ادامه در خصوص منابع آب موجود در کوهها، سازندهای سخت و چشمهها نیز اظهار کرد: ۵۰ چشمه را در این بخش بررسی کردیم که ۳۱ چشمه افزایش آبدهی و ۱۹ چشمه کاهش آبدهی را نسبت به میانگین بلندمدت داشتند.
فتوت گفت: در چشمههایی که افزایش آبدهی داشتیم، این افزایش نسبت به بلندمدت ۴۸ درصد بوده و در چشمههایی که کاهش آبدهی داشتیم این کاهش ۶۲ درصد بوده است.
وی تصریح کرد: بررسی این ۵۰ چشمه نسبت به سال گذشته هم نشان میدهد که ۴۴ چشمه افزایش آبدهی و مابقی کاهش آبدهی داشتند که میزان افزایش آبدهی نسبت به سال گذشته ۶۱ درصد و میزان کاهش آبدهی در چشمههایی که کاهش دبی داشتند نیز ۵۱٫۸ درصد بوده است.
مشاور مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه یادآوری کرد: سه چشمه “برناج”، “میلهسر” و “بیابر” بیشترین افزایش دبی را در استان داشتهاند.
به گفته این کارشناس چشمه برناج نسبت به سال گذشته ۸۶ درصد و نسبت به بلندمدت ۷۶ درصد افزایش دبی، چشمه میلهسر نسبت به بلندمدت ۹۵ درصد و نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش دبی و چشمه بیابر نیز نسبت به بلندمدت ۸۳ درصد و نسبت به سال گذشته ۹۹٫۷ درصد افزایش دبی را نشان داده است.
فتوت عنوان کرد: دبی دو چشمه مهم سراب نیلوفر و تاقبستان نیز در اسفندماه به ترتیب به ۲۹۰ لیتر در ثانیه و ۵۲۵ لیتر در ثانیه رسید که برای سراب نیلوفر هنوز هم کمبود دارد، اما برای تاقبستان رقم خوبی است.
وی در خصوص اینکه چرا برخی از چشمهها افزایش و برخی کاهش دبی داشتهاند نیز یاداوری کرد: این امر به نوع و ساختار چشمه بستگی دارد.
مشاور مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه درباره وضعیت ۲۹ رودخانه بررسی شده در استان نیز تاکید کرد: از این تعداد ۱۸ رودخانه افزایش دبی را نسبت به بلندمدت و یازده رودخانه نیز کاهش دبی را نشان دادند.
فتوت عنوان کرد: در رودخانههایی که افزایش دبی را داشتیم این افزایش به طور میانگین ۱۵۸٫۳ درصد بوده و در رودخانههایی که دبی منفی داشتیم این کاهش ۳٫۱ درصد بوده است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۵۰۲۱۹۱۱۰۹۸ تاریخ انتشار:یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ – ۰۹:۲۵