منتخب مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی گفت: بحران مدیریت آب در شرق مازندران نیازمند مدیریت مناسب مصرف است و این مسئله، باید در دستور کار همگان قرار گیرد.
علیمحمد شاعری، بعدازظهر امروز در جلسه بررسی مشکلات آب شرق مازندران در فرمانداری نکا، اظهار کرد: مشکل و بحران آب در شرق استان مازندران وجود دارد و مدیریت مصرف یکی از راههای مهم در رفع و کنترل این مشکل است.
وی با بیان اینکه مهمترین مسئله در این راستا چارهاندیشی اساسی توسط مسئولان برای رفع این معضل است که باید وظیفه مردم و مسئولان در این زمینه روشن باشد، افزود: باید بررسی شود که چرا با وجود حدود ۷۰۰ میلیمتر بارندگی در استان همچنان از کمبود منابع آبی در رنج و عذاب هستیم.
منتخب مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: با بررسی انجام شده در کل مازندران، در غرب این استان، منابع آبی بر مصرف، پیشی گرفته است؛ در مرکز استان این تعادل برقرار شده و مصرف و منابع آبی در یک سطح است و در شرق مازندران مصرف بر منابع آبی پیشی گرفته و با کمبود منابع آبی روبرو هستیم.
شاعری اضافه کرد: اکنون با توجه به وجود بحران کمآبی در شرق مازندران و ورود پدیده کمآبی در بیشتر نقاط شهرستانهای مختلف بهشهر، نکا و گلوگاه، نتوانستیم سرمایهگذاری مناسبی در این راستا انجام دهیم و مدیریت مناسبی برای مهار آبهای سطحی و مدیریت مصرف منابع زیرزمینی اعمال شود.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری مناسبی برای بهینهسازی و نوسازی شبکهها و زیرساختهای مختلف در حوزه منابع آبی شرق مازندران انجام نشده است، گفت: همه این مسائل موجب بحران کمآبی در این منطقه شده که در این راستا پیش از آنکه از کمآبی انتقاد کنیم باید از مدیریت منابع آبی انتقاد شود که امیدواریم با برنامهریزی مناسب حل شود.
منتخب مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی افزود: برای رفع معضل کم آبی در شرق مازندران باید مدیریت مناسبی بر منابع آبی انجام شود که در این راستا اولویت مهم آبگیری سد گلورد در سال جاری است.
شاعری ادامه داد: انجام اقدامات آبخیزداری و احیای منابع طبیعی، استفاده از سامانه نوین آبیاری و مدیریت مصرف آب از مسائل مهم، در کنار آبگیری سد گلورد است که باید کنترل کم آبی و رفع این معضل در دستور کار قرار گیرد تا با متعادل ساختن مصرف و منابع آبی، شاهد رفع بحران کمآبی در شرق مازندران باشیم.
وی گفت: با توجه به اینکه ۱۰ درصد آبهای سطحی مازندران مهار میشود لذا مهار این آبها باید در دستور کار قرار گیرد و همه دستگاههای متولی با برنامهریزی در بخش مدیریت منابع آبی وارد عمل شده و تا دو ماه آینده تمهیدات لازم اندیشیده شود تا با بسیج امکانات، پروژههای نیمهتمام، به اتمام برسد تا دچار جیرهبندی آب نشویم.
فرماندار بهشهر نیز با اشاره به مشهود بودن مشکل کمآبی در شرق مازندران اظهار کرد: کمبود آب در خلیلشهر، رستمکلا، زاغمرز و بهشهر بر همگان روشن است که امیدواریم با رفع این مشکلات شاهد شکوفایی بیشتر در حوزههای مختلف باشیم.
سیدخالق سجادی با اشاره به انجام عملیات اجرایی ایستگاه پمپاژ خلیلشهر، گفت: این پروژه با اعتباری در حدود ۶ میلیارد ریال اجرایی شده اما باید به بهرهبرداری برسد تا مردم طعم خدمات را بچشند و در این راستا نیز نیازمند نوسازی پمپاژ و حفر چاه در مناطق مختلف این شهرستان هستیم.
منبع:فارس کد خبر:۸۶۰۰۲/خ۴۰ تاریخ انتشار:۹۵/۰۲/۱۰ ۱۶:۰۴