تامین ۶۳ درصد از آب شرب کشور از طریق منابع آبی زیرزمینی از جمله موضوعی است که از سوی معاون وزیر نیرو مطرح شد، وی معتقد است بی توجهی به منابع آبی زیرزمینی ظلمی در حق آیندگان این کشور است که باید با برنامهای اساسی برای آن برنامه ریزی کرد.
رحیم میدانی، امروز در مراسم اختتامیه ششمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب در دانشگاه کردستان اظهار کرد: ۵۰ دهه تجربه کشور در مدیریت منابع آب، بهترین دستمایه برای ساخت آیندهای بهتر در زمینه در اختیار داشتن آب است.
وی افزود: اقدامات قابل توجهی قبل و بعد از انقلاب در زمینه مدیریت منابع آب صورت گرفته که امکان در اختیار داشتن آب شرب بیش از ۹۹ درصد جمعیت شهری را میسر کرده است.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو بر ایجاد تحول گسترده در نگاه به مدیریت آب تاکید و عنوان کرد: کشور ما از نظر دارا بودن بنیه علمی در این زمینه بسیار قوی است اما به دلایل مختلفی از اندوختههای علمی موجود در کشور استفاده نشده است و پیوند ضعیفی بین علم و عمل در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی از برنامههای موجود شبیه جراحی است، تصریح کرد: همگرایی و اتفاق برای پیشبرد برنامهها و جلوگیری از ناکامی امری ضروری است.
میدانی بر ارتباط با دانشگاهها در این زمینه تاکید کرد و افزود: تمامی شرکتهای موجود در کشور در زمینه منابع آب، حوزههای آبی کشور و دشتهای کشور لازم است با دانشگاهها همکاری کرده و قراردادهایی را در این راستا منعقد کنند.
وی بر استفاده از پیوست فرهنگی در کلیه برنامهریزیها تاکید کرد و ادامه داد: برنامهها و اقدامات صورت گرفته در گذشته فاقد پیوست فرهنگی و اجتماعی بوده و لازم است در طرحهای آتی این نقیصه برطرف شده تا برنامهها دقیقتر و با نظم و انضباط پیش رود.
معاون وزیر نیرو، استقرار مدیریت به هم پیوسته منابع آب را راه حل مدیریت منابع آب در آینده دانست و اقدامات سازهای و غیرسازهای، مدیریت آبهای سطحی و زیرزمینی، کمیت و کیفیت برنامهها، مدیریت توامان عرضه و تقاضای آب، نگاه بخشی و فرابخشی در اجرای طرح ها و مدیریت آب و فاضلاب را از جمله اصولی دانست که برای عملی کردن این راهکار ضروری است.
وی با اشاره به اقدامات دولتهای مختلف در این زمینه، اظهار کرد: در هر یک از دولتها ضعفها و نقیصههایی در اجرای برنامهها وجود دارد اما در دولت یازدهم تشکیل شورای عالی آب به عنوان نهاد ملی سیاست گذار در بخش های مختلف آب مهمترین اقدام تاثیرگذار این دولت در زمینه مدیریت منابع آب بوده است.
میدانی در ادامه با عنوان اینکه ۶۳ درصد از آب شرب کشور از منابع آبی زیرزمینی تامین میشود، اعلام کرد: چهار درصد آب شرب شهرها و ۸۰ درصد آب روستاهای کشور از آبهای زیرزمینی تامین میشود
وی ریشه مشکلات به وجود آمده در منابع آبی در کشور را بی توجهی به اصول مدیریت منابع آبی در گذشته دانست و بر ایجاد نظم و انضباط در مدیریت کیفی آب تاکید کرد.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو با اشاره به اینکه در ابتدای دولت یازدهم آب شش هزار روستا از طریق تانکر تامین میشد، خاطرنشان کرد: تا پایان اسفندماه سال گذشته ۲٫۱ میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور به آب شرب دسترسی پیدا کردند.
وی در پایان دسترسی به اطلاعات مهم برای مدیریت منابع آب تاکید کرد.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۵۰۲۰۱۰۰۲۹۶ تاریخ انتشار:چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ – ۱۳:۰۲