جانشین مدیرعامل شرکت آبفای خوزستان گفت: سیلابها و بارندگی های چند روز گذشته ۵۰ میلیارد ریال به تجهیزات و تصفیه خانه های ۹ شهرستان این استان خسارت وارد کرد.
محسن درفشان روز دوشنبه به میزان خسارت های وارده به تاسیسات و تصفیه خانه های سطح استان و اقدامات پیشگیرانه برای به حداقل رساندن خسارات اشاره کرد و گفت: با توجه به اعلام به موقع سازمان هواشناسی و مدیریت بحران استان و جلساتی که در استانداری برگزار شد شرایط ایجاد شده را به ادارات تابعه اعلام کردیم و پیش از وقوع سیلاب و بارندگی شدید در بیشتر شهرها به خوبی توانستیم بحران را مدیریت کنیم.
وی افزود: تیم های مدیریتی آبفای استان در زمینه برداشت، ذخیره و توزیع مناسب آب در شرایط بارندگی شدید به نسبت عملکرد خوبی داشته و در بحث تامین آب شرب شهرستان ها مشکل جدی در سطح استان به وجود نیامد.
جانشین مدیرعامل شرکت آبفای خوزستان ادامه داد: از آن جا که تصفیه خانه فاضلاب در شهرستان دزفول در کنار رودخانه دز قرار داشت و با طغیان رودخانه بخش عمده ای از این تصفیه خانه به زیرآب رفت اما مشکل جدی در زمینه آبرسانی به این شهرستان به وجود نیامد.
وی هماهنگی لازم مدیریت بحران استانداری و هواشناسی با تیم های اجرایی آبفای استان را باعث پیشگیری از آسیب های احتمالی دانست و گفت: همکاری و تعامل خوب تیم های مدیریتی آبفای استان و کارشناسان با مدیریت بحران استانداری خوزستان و تجربه ای که در زمینه مقابله با بحران سیلاب داشتیم باعث شد خسارات بیشتری به تاسیسات این شرکت وارد نشود.
درفشان ادامه داد: بیشترخسارت های وارد شده به بخش تصفیه خانه فاضلاب ها در شهرستان دزفول بود اما در شهرستان های اندیمشک و لالی نیز بخشی از تجهیزات به زیر آب رفت که میزان خسارت ها در این شهرها کمتر از دزفول بود.
وی تصریح کرد: از آن جا که پیش بینی های لازم در زمینه سیلاب صورت گرفته بود درهیچ یک از شهرستان ها قطعی آب نداشتیم و وضعیت کیفی آب نیز در سطح استان مطلوب بود.
جانشین مدیرعامل شرکت آبفای خوزستان ادامه داد: باتوجه به طغیان رودخانه دز در منطقه گوریه از توابع شهرستان شوشتر مشکل آب ایجاد شد که در این خصوص نیز پیش بینی های لازم صورت گرفته و آب های بسته بندی شده به این منطقه ارسال و تاسیسات آسیب دیده نیز به سرعت با اعزام تیم های عملیاتی تعمیرخواهد شد.
وی بیان کرد:همچنین از روز شنبه شش نفر از مدیران بحران مجموعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با هماهنگی مدیر عامل آب و فاضلاب کشور به منظور انتقال تجربه ها و بررسی مشکلات ایجاد شده به استان آمده وتا آخر هفته جاری در استان حضور خواهند داشت و امید است که بتوانیم با استفاده از دانش این مهندسان مشکلات را به سرعت برطرف سازیم.
وی افزود: همچنین در شهرستان های هفتکل و لالی نیز سیلاب روند برداشت و تامین آب خام را تحت تاثیر قرار داده اما با این وجود در لالی با استفاده از مخزن ذخیره ۱۰ هزارمتر مکعبی شرایط تحت کنترل درآمده است.
جانشین مدیرعامل شرکت آبفای خوزستان نصب یک شیرقطع و وصل در خروجی ایستگاه شماره ۳ فاضلاب، شهر رفیع(از توابع شهرستان دشت آزادگان در استان خوزستان) با هدف جلوگیری از برگشت آب از رودخانه درحالت بحرانی و اتخاذ تمهیدات لازم برای تامین آب خصوصا در زمان قطع برق را از دیگر اقدامات این شرکت در زمان سیلاب عنوان کرد.
بارندگیهای چند روزگذشته در شمال خوزستان و استان لرستان باعث طغیان رودخانه های دز، کرخه و کارون در استان خوزستان شد که مشکلاتی در استان بوجود آورد.
منبع:ایرنا کد خبر:۸۲۰۴۰۲۰۳ (۵۲۸۱۵۳۴) تاریخ انتشار: ۳۰/۰۱/۱۳۹۵ ساعت: ۱۳:۴۵