معاون آبخیزداری سازمان جنگلها گفت: درحال حاضر حدود ۴۵۰شهر و ۸هزار و ۵۰۰ روستای کشور درمعرض وقوع سیل هستند.
پرویز گرشاسبی اظهار کرد: یکی از کارکردهای آبخیزداری کاهش مخاطرات سیل است و درحال حاضر حدود ۴۵۰ شهر و ۸ هزار و ۵۰۰ روستای کشور در معرض وقوع سیل قرار دارند.
وی افزود: در بالادست حوزههای آبخیز این شهرها و روستاها باید عملیات آبخیزداری انجام شود تا از جریانات سیل که با فرسایش خاک و آوردهای چوب و سنگ است، جلوگیریکند.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها با اشاره به اینکه “۳۰میلیون هکتار از حوزههای آبخیز کشور در وضعیت بحرانی از لحاظ سیل است” ادامه داد: از ابتدای سال ۳۸ تا به امروز برای حفظ خاک و جلوگیری از وقوع سیل ۲۷ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام شده است.
ذخیره ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ مترمکعب آب در هر هکتار عملیات آبخیز و آبخوانداری
گرشاسبی تصریح کرد: انجام عملیات آبخیز و آبخوانداری علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک و جلوگیری از وقوع سیل، باعث نفود آب در زمین و تغذیه سفرههای زیرزمینی میشود بهطوری که در هرهکتار عملیات آبخیر و آبخوانداری ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ مترمکعب آب ذخیره میشود.
وی در تعریف آبخیز و آبخوانداری گفت: آبخیزداری عملیات حفظ و حفاظت آب و خاک در بالادست رودخانهها است و آبخوانداری پخش سیلاب در حوزههای پاییندست حوزهها است، یعنی زمانی که (در مسیر سیل) شیب کم میشود و آب به دشت میرسد ما عملیات نفوذ را انجام میدهیم.
قرارگیری ۱۴میلیون هکتار عملیات آبخیزداری دربرنامه ششم
گرشاسبی یادآورشد: دربرنامه پنجم توسعه قرار بود که ۸میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام شود اما در این مدت تنها ۳میلیون هکتار عملیات آبخیز انجام شده است و بهدلیل فقدان منابع مالی نتوانستیم این طرحها را به سرانجام برسانیم.
وی اضافه کرد: در برنامه ششم توسعه نیز ۱۴میلیون هکتار برای آبخیزداری پیشبینی شده است که در صورت تأمین منابع مالی عملیاتی میشود.
وی در ارتباط با هزینههای مالی انجام پروژههای آبخیزداری گفت: برای تحقق عملیات ۱۴میلیون هکتار آبخیزداری در برنامه ششم توسعه، نیازمند ۱۴هزار میلیارد تومان و در هرهکتار یکمیلیون تومان مورد نیاز است.
منبع:الف کد خبر:۳۴۶۰۰۳ تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۱