مدیرعامل شرکت آبفا استان اصفهان گفت: با استفاده از راهکارهای مختلف میزان هدررفت آب در استان نسبت به سال های قبل کاهش پیدا کرده است.
هاشم امینی روز یکشنبه در نشست بررسی تأمین آب شُرب و بهداشتی ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستای اصفهان افزود: در سال ۸۸ میزان هدررفت آب ۲۴٫۶ درصد بود که هم اکنون به ۱۷٫۶درصد رسیده است.
وی تصریح کرد: برغم افزایش همه ساله تعداد مشترکین آبفا از سال ۸۹ الی ۹۴ میزان تولید آب در اصفهان کاهش یافت در حالی که انتظار می رفت همه ساله حدود ۴ الی ۵ درصد رشد تولید آب داشته باشیم.
امینی اضافه کرد: اکنون می توان گفت هیچ نشتی در خطوط انتقال با قطر ۱۴۰۰ میلی متر در استان صورت نمی گیرد و هرگونه نشتی هم وجود داشته باشد در همان لحظه رفع می شود.
وی گفت: در چند سال اخیر میزان سرانه مصرف هم کاهش یافته بطوریکه در سال ۸۶ میزان سرانه مصرف خانگی ۱۸۹ لیتر بوده و هم اکنون این رقم به ۱۵۱ لیتر رسیده است.
مدیرعامل آبفا استان اصفهان خاطرنشان کرد:وجود آب در حوزه زاینده رود تونل اشترجان ظرفیت انتقال بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب به تصفیه خانه باباشیخعلی(واقع در غرب اصفهان) را ندارد در حالی که با اجرای طرح های توسعه آبرسانی همه ساله بر میزان مشترکان نیز افزوده می شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان نیز در این نشست گفت: طبق بررسی صورت گرفته احتمال وقوع ۲۴ نوع حادثه در استان وجود دارد بنابراین دستگاه های مختلف باید آمادگی مقابله با حوادث غیرمترقبه را داشته باشند.
منصور شیشه فروش افزود: از شرکت آبفا استان انتظار می رود احتمال وقوع هر حادثه مرتبط با این شرکت را رصد و سناریوی مقابله با حوادث را نیز تدوین کند تا تمهیدات لازم برای تأمین پایدار آب شرب مردم در نظر گرفته شود.
معاون عمرانی استاندار اصفهان نیز در این جلسه گفت:بارندگی ها در سال آبی فعلی نسبت به میانگین درازمدت ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافته بطوریکه اکنون میزان ذخیره آبی سد زاینده رود به حداقل ممکن رسیده است و ما اطمینانی برای ذخیره آب شرب مشترکین نداریم.
محمدعلی طرفه افزود : بارندگی در ایستگاه چلگرد یکی از شاخص های مهم ذخیره سد زاینده رود است و میزان بارندگی زمستان سال گذشته این ایستگاه حدود ۱۰۳۰ تا ۱۰۴۰ میلی متر بوده در حالی که این رقم در میانگین بلندمدت حدود ۱۴۵۰ میلی متر است.
وی افزود: بر این اساس با توجه به کاهش بارندگی ها وضعیت ذخیره سد زاینده رود مطلوب نیست و احتمال اینکه امسال به کمترین میزان ذخیره برسد، وجود دارد .
حوضه زاینده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل شده که ۹۳ درصد از مساحت و ۹۸ درصد از جمعیت تحت پوشش این حوضه در استان اصفهان و ۷ درصد از مساحت و ۲ درصد از جمعیت تحت پوشش آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
این رودخانه بعنوان بزرگترین جریان آبی منطقه مرکزی ایران در سال های اخیر با پدیده خشکسالی، افزایش برداشت و سوء مدیریت منابع آب مواجه و در محل پائین دست در بیشتر ماه های سال با خشکی مواجه شده است.
طرح ۹ ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود در سال ۹۳ با هدف هماهنگی و اعمال مدیریت واحد بر این حوضه آبریز در موضوعات منابع، مصارف و حقابه ها به تصویب شورای آب کشور رسید.
منبع:ایرنا کد خبر:۸۲۰۳۹۳۹۱ (۵۲۸۲۰۱۶) تاریخ انتشار:۲۹/۰۱/۱۳۹۵ ساعت: ۲۱:۴۹