معاون بهرهبرداری آب و فاضلاب همدان با بیان اینکه سد اکباتان ۵۰ درصد همدان را مشروب میکند، گفت: شهروندان همچنان مصارف آب خود را مدیریت کنند.
حمیدرضا نیکداد امروز با بیان اینکه بارندگیها در همدان روند افزایشی داشته است، اظهار کرد: این میزان بارندگی به لطف خداوند نه تنها در همدان بلکه در سایر شهرستانهای استان افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری در شهر همدان نسبت به بلندمدت تقریباً بیش از ۵ درصد افزایش بارندگی داشتهایم، افزود: در حال حاضر آب ذخیره شده در سد اکباتان ۲۴ میلیون متر مکعب است که بیش از ۷۰ درصد آب در سد ذخیره شده است.
معاون بهرهبرداری آب و فاضلاب همدان خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت کنونی و ادامه بارشها به همان میزان فروردین ماه پیشبینی میشود اواخر اردیبهشت ماه ذخیره سد اکباتان کامل پر شود.
وی اظهار کرد: با وجود وضعیت مطلوب بارشها و ذخیره سد که بیش از ۷۰ درصد است، پیشبینی میشود همچنان بحث تأمین آب شرب همدان مشکلاتی داشت باشد.
نیکداد با تأکید بر اینکه شهر همدان از دو منبع آبی زیرزمینی و سدی تامین میشود، اظهار کرد: سد آبشینه چندین سال است که به دلیل خشکسالی خالی است اما سد اکباتان بعد از چند سال به ظرفیت مناسبی رسیده است.
وی با بیان اینکه سد اکباتان تنها ۵۰ درصد شهر را مشروب میکند، افزود: تأمین ۵۰ درصد آبها از منابع زیرزمینی است و با وجود بارشهای خوب، دبی چاهها افزایشی نداشته است.
معاون بهرهبرداری آب و فاضلاب همدان با تأکید بر اینکه ضلع غربی همدان از چاههای زیرزمینی تأمین میشود، افزود: هنوز دبی آبهای زیرزمینی افزایشی نداشته و با بارندگی یک سال و دو سال جبران نمیشود.
وی با بیان اینکه ناحیه غربی همدان مشکل تأمین آب دارد، بیان کرد: آب را باید از قسمتهایی از مخازن سد ذخیره کرده و به ضلع غرب انتقال دهیم که این مسئله هزینه کرد انرژی و انتقال آب را به دنبال دارد.
نیکداد با بیان اینکه سد اکباتان ۲۰ تا ۲۵ میلیون متر مکعب ظرفیت تأمین آب شرب را دارد، افزود: مصرف آب کل شهر همدان ۵۰ میلیون متر مکعب است، اما به علت افت آبدهی در جاهایی که از آب چاه استفاده میشود، دچار کمبود خواهیم شد.
وی با بیان اینکه بند خاکو و عباسآباد از منابع فصلی به شمار میروند، تصریح کرد: از این منابع غیر از فصول زراعی و زمانی که کشاورزان نیاز به آب ندارند، استفاده میشود.
معاون بهرهبرداری آب و فاضلاب همدان در پایان خاطرنشان کرد: از شهروندان تقاضامندیم همچنان مدیریت مصرف و صرفهجویی را جدی بگیرند زیرا تنها راهکار نجات شهر همدان از تنش آبی مدیریت مصرف است تا با کمبود منابع آبی خللی پیش نیاید.
منبع:فارس کد خبر:۸۹۰۰۳/ق۳۰ تاریخ انتشار:۹۵/۰۱/۲۹ ۱۱:۱۵