سخنگوی اورژانس کشور با اعلام ابلاغ دستورالعمل ۱۵ماده ای وزارت بهداشت برای استان های سیلزده از مرگ ۲ تن و مفقود شدن یک کودک در سیل و نیز قطع آب آشامیدنی شهرهای سپیددشت و درود در لرستان خبر داد.
مجتبی خالدی عصر جمعه افزود: دزفول درسیل اخیر بیشترین آسیب را دیده است که به سبب رکوردشکنی ورودی دبی آب به سد دز و سرریز شدن سد، بیش از ۵۰۰ هزار تن از مردم این شهر تحت تاثیر سیل قرار گرفتند.
وی گفت: از ۷۲ ساعت پیش که بارندگیها در ۹ استان کشور شدید شد، تاکنون بیشترین آسیب در استان های خوزستان، لرستان، ایلام، فارس،چهارمحال و بختیاری، همدان، کرمانشاه، آذربایجان شرفی و کردستان بوده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش بارندگی در استان های غربی و حرکت سامانه بارشی به سمت شرق، بیم این میرود که شمال استان بوشهر و بخش هایی از استان فارس و برخی دیگر از استان های شرقی نیز در ۲۴ ساعت آینده دچار مشکلاتی شبیه استان های آسیب دیده بشوند.
**اسکان دزفولیها در ورزشگاه
وی ادامه داد: ۶۸ خانوار در دزفول به شدت آسیب دیده اندو خانه آنها دچار آبگرفتگی شدید شده است که ۳۸۸ تن از این افراد در ورزشگاه این شهر اسکان اضطراری داده شدند که در میان آنان ۹ زن باردار، ۱۴ کودک زیر یکسال و ۴۹ کودک زیر پنجسال حضور دارد.
خالدی اضافه کرد: در استان ایلام نیز ۶۴ هزار و ۱۷۲ تن تحت تاثیر آسیب سیل قرار گرفتندو خانه های آنها دچار آسیب شد و این مشکل به خصوص در ۲ شهر دهلران و مهران شدیدتر و نگران کننده است.
سخنگوی اورژانس کشور افزود: در خرم آباد نیز ۲ هزار و ۴۹۰نفر تحت تاثیر سیل قرار گرفتند که یکهزار و ۴۶۵ تن از این شمار مرد هستند که ۱۰۶ تن آنان سالمند بالای ۶۰ سال و ۵۰ تن، کودک زیر پنج سال نیز بین آنان است.
* ۲ تن فوت کردند و یک کودک مفقود شد
وی گفت: تاکنون ۲ تن بر اثر سیل جان خود را از دست دادهاند که یک تن در استان ایلام و یک تن نیز در استان لرستان بوده که بر اثر صاعقه جان خود را از دست داده است، یک کودک پنجساله نیز در استان ایلام مفقود شده است.
**آلودگی آب در ۲ شهر
سخنگوی اورژانس کشور ادامه داد: یکی از نگرانیهایی که هنگام سیل از نظر وزارت بهداشت وجود دارد، ورود فاضلاب به شبکه آب آشامیدنی و آلودگی میکروبی در آب است که می تواند عامل بروز بیماری های مختلف از جمله اسهال و بیماری های گوارشی باشد.
وی خاطرنشان کرد: از این نظر استان ایلام مشکل نداشته است و در استان خوزستان نیز تاکنون گزارشی نداشتهایم و فقط در استان لرستان در ۲ شهر سپیددشت و درود مشکل آلودگی آب آشامیدنی گزارش شده است که توزیع آب بسته بندی و همچنین مواد غذایی در این شهرها آغاز شده است؛ البته این موضوع با حضور کارشناسان بهداشت محیط وزارت بهداشت در شهرهای سیل زده در حال بررسی است.
خالدی افزود: زیرساخت های مراکز درمانی در تمام استا نهای سیل زده سالم است و هیچ نگرانی از نظر رسیدگی های درمانی وجود ندارد، قطعی برق نیز فقط به صورت موردی و به صورت قطعی یک یا دو ساعته در شهرهای دهلران و پلدختر گزارش شده است بنابراین نگرانی از نظر اشکال در خدمت رسانی درمانی و فاسد شدن واکسن ها نداریم.
سخنگوی اورژانس کشور اضافه کرد: با توجه به اینکه سازمان هواشناسی از قبل نیست به بروز سیل با افزایش بارندگیها هشدار داده بود از قبل آماده بودیم و دستورالعمل ۱۵ مادهای مدیریت بهداشت و درمان در شرایط بحران سیل اخیر در اوایل هفته به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شد.
خالدی اظهار کرد: نگرانی جدی که اکنون با آن مواجه هستیم این است که احتمالا در ساعات آتی میزان آب در جنوب کارون افزایش مییابد و خطر سیل در روستاها و مناطق اطراف این رودخانه وجود دارد.
وی افزود: در مجموع نیروهای اورژانس در تمام مناطق سیل زده در آماده باش بسر می برند و اتاق های مدیریت بحران در تمام این استان ها تشکیل شده است.
خالدی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره تلفات احشام و حیوانات و احتمال بیماری های ناشی از لاشه این حیوانات نیز چنین اظهار کرد:هنوز گزارشی در این مورد به دستمان نرسیده است اما نگرانی از تلفات و دفع غیر بهداشتی حیوانات به خصوص در لرستان که عشایر بیشتری زندگی میکنند، وجود دارد.
بارندگی که از اوایل هفته جاری شروع شده است، تاکنون اغلب استان های غربی کشور را درگیر کرده است و خطر بروز سیل هنوز جدی است.
منبع: کد خبر: ۵۸۱۱۲۵ تاریخ انتشار:۲۷ فروردین ۱۳۹۵ – ۱۷:۱۴