معاون وزیر راه و شهرسازی، ایجاد اشتغال برای مقابله با کم آبی را پیشنهاد کرد.
کم آبی بحرانی است که تنها بر اثر یک عامل خاص ایجاد نشده است و مجموعهای از عوامل دست به دست هم داده تا امروز با این حجم از کم آبی و یا حتی بیآبی در برخی استانها مواجه باشیم.
پیروز حناچی معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی این بحران را از منظر نحوه استقرار جمعیت در سرزمین بررسی میکند و معتقد است در برخی از مناطق مانند تهران به دلیل فشار بالای جمعیت بر منابع آبی، دچار کمبود شدهایم.
او استقرار مناسب در سطح سرزمین را به شرطی امکان پذیر میداند که برای جمعیت ساکن در مناطق جدید و یا مناطقی با منابع آبی مطلوب، اشتغال لازم را تدارک ببینیم.
حناچی با اشاره به اینکه در برخی از مناطق بیش از توان اکولوژیک آن منطقه جمعیت مستقر کردهایم، توضیح داد: ما در طول زمان به تدریج سرمایه گذاریها، تولید، اشتغال و تمامی امکانات ار در تعداد محدودی از مناطق متمرکز کردهایم، بنابراین جمعیت نیز ناخودآگاه برای بهرهمندی از این امکانات در مناطق مزبور گرد آمدند و به این ترتیب طی گذر زمان چندین کلان شهر بزرگ ایجاد شد که رفته رفته شرایط اکولوژیک آن توان پاسخگویی به میزان تقاضای ایجاد شده را نداشت.
از سال ۱۲۲۵ شمسی تا سال ۱۳۹۰ جمعیت کشور حدود ۱۰ برابر شده است اما جمعیت تهران در همین مدت به ۲۸۰ برابر رسیده است. این گواه سادهای است بر عدم تناسب رشد جمعیت در سطح سرزمین. این وضعیت به ما علامت میدهد که لازم است برای جلوگیری از فشار بیش از حد به منابع پایه این مناطق، فکری برای سکونت ساکنان این مناطق در سرزمین جدید داشته باشیم اما این امر بدون ایجاد امکانات و فراهم شدن زمینه اشتغال امکان پذیر نخواهد بود.
حناچی اذعان کرد: اصلیترین انگیزه برای انتخاب محل زندگی موضوع اشتغال است و این مساله نیز ارتباط مستقیم با سرمایهگذاری دارد. این موضوع نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم برعهده دولت است.
منبع:پایگاه خبری تحلیلی انتخاب کد خبر: ۲۶۲۳۶۶ تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۵ – ۰۹:۲۰