مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی تهران از کاهش هدر رفت آب روستایی به ۳۳ درصد در برنامه ششم خبر داد و گفت: مطالعات تأمین آب شرب روستاهای تهران تا افق ۱۴۲۵به پایان رسید و از ابتدای سال ۹۵ با نصب کنتورهای حجمی هوشمند در مخازن ورودی روستاها آب به صورت عادلانه توزیع میشود.
وی هدف از این کار مطالعاتی را این گونه بیان کرد و افزود: بر اساس این مطالعه میزان تأمین آب شرب روستاها از آبهای سطحی و آبهای زیرزمینی مشخص شده است و همچنین میزان کسری مخازن ذخیره آب، میزان اصلاح و بازسازی خطوط انتقال در این مطالعات به پایان رسیده است.
به گفته وی، نشتیابی و هدررفت آب در دو روستای ورامین و شهریار، تجهیز جی.آر.اس کلیه تأسیسات آبرسانی در روستاهای جنوب استان تهران نیز کامل شد.
پوررجب با تأکید بر اینکه در طول برنامه ششم توسعه تمامی موافقتنامههای استانی و ملی بر اساس همین مطالعات مبادله خواهد شد، اظهار داشت: تا ۲ سال آینده مجتمعهای آبرسانی روستایی که بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند تکمیل و وارد مدار بهرهبرداری میشود.
مدیرعامل آبفای روستایی استان تهران افزود: از ۲۵ مجتمع آبرسانی روستایی در کل استان تهران ۱۲ مجتمع آبرسانی بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
به گفته وی، مجتمع آبرسانی کوثر، ملارد، صنیعخانی، شهید تهرانی، قشلاق، ابراهیمآباد، آلوئک، ارمبویه، کهریزک، پاکدشت، جامکاران، پیشوا، شهید بهشتی ورامین و مهاباد فیروزکوه در ۲ سال آینده تکمیل خواهد شد.
پوررجب ادامه داد: برای تکمیل این ۱۲ مجتمع آبرسانی ۹۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که از اعتبارات تبصره ۵ قانون بودجه ۹۴ در مرحله اول حدود ۶۰ درصد یعنی ۵۲ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد.
*بالا بردن کیفیت آب با استفاده از سیستم جدید گندزدایی
پوررجب در خصوص بالا بردن کیفیت آب گفت: یکی از اقدامات مناسب برای بالا بردن کیفیت آب استفاده از سیستم جدید گندزدایی آب به روش نمک طعام است که نسبت به روشهای قبلی پرکلرین هم به صرفه است و هم از گندزدایی بالایی برخوردار است.
به گفته وی، یک مشاور ایرانی در حال مطالعه برای کاهش هدررفت آب در روستاهای استان تهران خصوصاً در روستای بزرگ اصیلآباد ورامین و کلزار شهریار است.
*متوسط هدررفت آب ۴۳ درصد
پوررجب در پاسخ به این سؤال که میزان هدررفت آب در روستاهای تهران بیش از ۴۳ درصد است گفت: بر اساس مطالعه انجام شده و انجام پروژههای جدید هدررفت آب در این دو روستا ۳ درصد کاهش خواهد یافت.
وی افزود: شورای تأمین جلوگیری از آلودگی آب شرب تهران دو سد ماملو و لتیان، مرحله اول مطالعه ۴۶ روستای بالادست سد لتیان و ۲۳ روستای بالادست سد ماملو به پایان رسیده است.
*نصب کنتورهای حجمی هوشمند بر مخازن روستاها
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران گفت: از سال ۹۵ تمامی مخازن خروجی و ورودی روستاها به کنتورهای حجمی هوشمند مجهز خواهند شد تا برحسب تعداد انشعابات آب هر روستا آب شرب به صورت عادلانه توزیع شود.
به گفته وی، برای اینکه این اقدام به مرحله نهایی برسد از سیستم هوشمند تله متری در چهار مجتمع بزرگ استفاده خواهد شد و در این سیستم کلیه تولید آب و توزیع به صورت هوشمند در مرکز تله متری تهران انجام خواهد شد.
پوررجب افزود: در حال حاضر میزان تولید آب روستاهای تهران (۴۰۰ روستا) ۳ هزار لیتر در ثانیه است، بنابراین در تلاش هستیم در برنامه ششم توسعه هدررفت ۴۳ درصدی آب را از ۴۳ درصد به ۳۳ برسانیم که البته هر یک درصد کاهش هدررفت آب نیازمند یک میلیارد تومان اعتبار است.
وی در خصوص نصب کنتورهای هوشمند گفت: در حال حاضر در ۲۵ درصد روستاهای استان تهران کنتور هوشمند نصب شده است که مابقی روستاها در سال ۹۵ به سیستم هوشمند کنتورهای حجمی مجهز میشوند.
به گفته وی، با این اقدام عرضه و تقاضای آب پالایش میشود و مدیریت مصرف نیز به درستی رعایت میشود.
وی افزود: همچنین از سال ۹۵ سیستم قرائت هوشمند کنتورهای خانگی پیاده خواهد شد که به صورت آنلاین و با موبایل در محل، قبض آب صادر و وصول خواهد شد.
منبع:خبرگزاری فارس تاریخ انتشار:۹۴/۱۲/۲۶ ۱۲:۴۹