مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان گفت: بیشترین عامل در افت آبهای زیرزمینی طبق اعلام کارشناسان مربوط به برداشت بیرویه و تخلیه چاههای آب است.
امیر حمیدنیا با بیان اینکه برداشت بیرویه و تخلیه چاههای آب، معضلی همچون افت آبهای زیرزمینی را دربرداشته است، افزود: بیشترین افتی که متوجه آبهای زیرزمینی شده، مربوط به دشت ابهر است که ۲۷٫۳۰ متر ارتفاع آبهای این منطقه کاهش یافته است. همچنین بیشترین اضافهبرداشت چاههای مجاز نیز مربوط به شهرستان زنجان با ۷۴٫۶۵ میلیون مترمکعب گزارش شده است.
وی با یادآوری اینکه تا به امروز ۳۷۱۰ حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان زنجان شناسایی شده است، تصریح کرد: یکی از اولویتهای امروز شرکت آب منطقهای زنجان، بحث جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز، اضافه برداشت چاهها و تغییر منصوبات زمینها با چاههای پرمصرف است که بیتردید با این اقدام میتوان از افت شدید آبهای زیرزمینی کاست؛ چرا که این اضافهبرداشتها باعث شده است که امروز شاهد کاهش سطح این آبها در دشتهای استان زنجان باشیم.
این مسئول با اشاره به اینکه دشت زنجان و قیدار نیز به ترتیب با کاهش ۱۳ و ۱۱ متری آبهای زیرزمینی مواجه شدهاند، اظهار کرد: در حال حاضر در استان زنجان ۷۳۶۹ حلقه چاه غیرمجاز با برداشت سالانه ۳۱۲ میلیون مترمکعب آب شناسایی شده که تاکنون ۷۰۰ پرونده با ثبت مختصات دقیق، محل و میزان برداشت آنها به دادگستری معرفی شده است. این در حالی است که وضعیت نزولات جوی و کاهش روانآبها در استان زنجان نیز باعث شده که جزء ۱۳ استان دارای تنش آبی باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان با تأکید بر اینکه مقابله با بحران کمآبی علاوه بر برنامهریزیهای کلان برای کاهش مصرف آب، نیاز به مشارکتهای مردمی در همه حوزهها به ویژه بخشهای کشاورزی که پرمصرفترین حوزه است، دارد، خاطرنشان کرد: دغدغه امروز ما فقط مربوط به چاههای غیرمجاز نیست؛ چرا که ۱۵۲ میلیون مترمکعب اضافه برداشت نیز توسط چاههای مجاز گزارش شده است؛ به همین خاطر بنا داریم تا پایان سال، یکهزار حلقه چاه غیرمجاز و اضافهبرداشت چاههای مجاز را تعیین تکلیف کنیم.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۲۲۳۱۴۵۴۲ تاریخ انتشار:یکشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ – ۱۲:۱۵